Keskustelut Metsänhoito Hirvistä koituu järkyttävä hintalappu…200 miljoonaa

  • Tämä aihe sisältää 367 vastausta, 38 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten isaskar keturi toimesta.
Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 367)
  • Hirvistä koituu järkyttävä hintalappu…200 miljoonaa

    Merkitty: 

    Riittääkö metsälehden toimituksella asiantuntemus avata tuo tutkimus, miten tehty miten laskettu mitä arvoja käytetty?

  • suorittava porras

    Tiedän toki työmäärän ja olen koko ajan kertonut keinoja ,joilla työmäärää vähennetään . Ihan vain siksi ,että olen itsekin tehnyt hommaa metsänomistajana lähes 20 vuotta. Gla:n taival tässäkin suhteessa taitaa olla lyhempi.

    Opin ihan kantapään kautta ,että taimikonhoidossa ei ollut varaa odotella kemeraehtojen täyttymistä ,jos oli tarkoitus selvitä vähällä työllä ja pitää jatkuvasti taimikko optimaalisessa kasvukunnossa. Ihmeesti näinkin simppelistä asiasta on joutunut muutamien kanssa väittelemään ja vielä enemmän siitä ,että kyseisellä tavalla toimien hirvivahinkoja voidaan vähentää ja nykyisillä hirvitiheyksillä jopa välttyä niiltä kokonaan .

    A.Jalkanen

    Eikös merkittävä osa valkohäntien lihasta mene jo myyntiin, että siinä mielessä sekin on kaupallista metsästystä – ei pelkästään metsästyselämyksen tuotteistus. Tuloja tarvitaankin, kun on perustettu käsittelytiloja.

    Itselläkin läheltä piti -kokemus nuoruudesta Heinäveden seudulta hirvien kanssa. Ajoin pimeällä lumisateessa, ja tien oikeassa laidassa näkyi vaaleat jalat. Ajattelin että hullu kävelijä ja hidastin, mutta seuraavaksi jalat lähtivät ylittämään tietä. Selvittiin ilman osumaa sillä kertaa. Pimeä, lumisade, sumu; kaikki olosuhteita, joissa sorkallisten ennakointi ei onnistu. Poroalueilla liikkuvat tietävät – onneksi hirvieläimet liikkuvat niihin verrattuna vähemmän säkkipimeässä. Kuinkahan villisika?

    arto

    Meillä muutama sika liikkunut ja ne ammuttu pois liikkuivat yön pimeydessä lähtivät hämärässä liikkeelle ja lopettivat aamulla.

    Tolopainen

    Tietenkin hirvistä aiheutuva suurin kustannus on pyynti itsessään. Tuhansia litroja palaa polttoainetta jokaiselta hirviporukalta ja työaikaa menee hukkaan keskimäärin 8 työpäivää metsästäjää kohden. Metsästys on satojen miljoonien vapaaehtoinen kulunki metsästäjiltä metsänomistajien hyväksi.

    suorittava porras

    Korjattaan Tolopaisen lausumaa sen verran , että kyseessä eivät ole työpäivät ,vaan viikonloppu ,jolta ajalta maksetaisiin oikeissa töissä tuplakorvaus tai enemmän  ja kilometrikorvaukset päälle .

    Tolopainen

    Kiitos, juuri näin.

    suorittava porras

    Prk… päivärahat unohtuivat tai vähintään ateriakorvaukset. Myös työvälineestä eli aseesta yms. maksetaan oikeissa töissä työkalukorvaus. Keskiverto aseen kohdalla taitaisi olla sahakorvaus tuplana.

    R.Ranta

    Metsänomistajat voisivat tehdä metsästysoikeudesta myös ihan tuottavaa liiketoimintaa. Jos metsästys vapautettaisiin hirviä ei olisi liikaa missään.

    Tänne tuoduista  ja kauriista on peuroista tullut melkoinen ja paheneva riesa, jota niitä ruokkimalla vielä lisätään ongelmaa.

    suorittava porras

    Rahaa tehdään vain suurisarvisilla uroksilla tai laadukkaan juottolan avulla siellä ,missä metsästetään. Niitä suurisarvisia ei ihan pieni kanta tuota ,joten nykyinen määrä olisi kerrottava vähintään kymemenellä tavoitteen saavuttamiseksi. Melkoinen velho pitää maanomistajan olla tehdäkseen nykyolosuhteissa metsästyksellä tuottavaa bisnestä. Riittävää riistamäärää on Suomesta mahdotonta löytää . En sano tätä sillä ,että suurempiin määriin olisin pyrkimässä ,mutta jos toimintaa halutaan kaupallistaa , nykyinen määrä valtakunnassa ei riitä alkuunkaan muutamaa pienialaista poikkeusta lukuunottamatta.

    Makarov

    Omille tiluksille laskettu varovainen arvio hirvenlihan kasvattamisesta on n.8000€/vuosi. Tullee siitä kustannuksia siitä kannan ylläpitämisestäkin eikä pyytämisestä pelkästään. Tämähän tunnutaan useasti unohtavan.

    Tuo ois hyvä tuo Reiman ehdottama systeemi. Sitä kannattas kokeilla.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 367)