Keskustelut Metsänhoito Hirvet taas keväällisten männyntaimien kimpussa!

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 313)
  • Hirvet taas keväällisten männyntaimien kimpussa!

    Ilmeisesti joudun keväälä täydentämään, tämän kevään männyn istutusta. Valtion karja on taas käynyt jo kesällä syömässä.

    Elokuun alussa löytyi jo syötyjä taimia, mutta niissä oli yleensä ensi vuoden silmut kuitenkin jossain haarassa. Tosin pensastuminen on jo siis saanut alkunsa. Täysin kuolleita tai irronneita taimia ei juurikaan ollut.

    Nyt näyttää pahemmalta. kiimariemuissaan on temmelletty melkoisesti taimia irtikin. Syötyjä reilusti lisää, jos niissä on jotain vihreää, niin ei ainakaan ensivuoden silmuja.

    ei nyt sitten kannata antaa neuvoja että ilmoita tuhosta. Se systeemi on minun osalta läpi käyty ja turhaksi todettu.

    Ainoa keino kai on ruveta palkkaamaan salakaatajia. Toki virallisia lupiakin on taas hiukan enemmän kuin viime syksynä. Viime vuosi jäi kai historiaan ennätys pienellä lupamäärällään.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Metsuri motokuski

    Niin mitä se yrittäjän vastuu on sitten näissä metsäasioissa ? Minusta yrittäjän vastuu on osallistua omalta osaltaan omaisuutensa valvontaan. Antaa tehtävälle työlle mahdollisuuden varsinkin jos tehtävän suorittaa jokin muu kuin metsänomistaja. Antaa arvostus (ei tarkoita mielistelyä) niille jotka sitä työtä tekevät ja hyväksyä se panostus jonka eteen työtä tehdään. Antaa työlle mahdollisuus suoriutua. Yksi keino on myös osallistua päätöksentekoon jossa päätetään minun omaisuuteeni vaikutaviin asioihin. Nyt kun jokaista sinne ei voi valita niin kannattaa sen verran yhdistyä että voidaan valita sopiva ehdokas edustamaan metsänomistajia. Meillä täällä kirjoittelee yksi naispuolinen henkilö joka omaa sellaiset kyvyt että hän olisi ehdottomasti erinomainen ehdokas metsänomistajien edustajaksi mihinkä tahansa organisaatioon jossa metsänomistajien asioista päätetään.

    Tällaisia vastaavia ehdokkaita tulee etsiä ja esittää toimihenkilöiksi organisaatioihin. Meillä on metsäomistajien oma organisaatio mhy ja mtk. Löytyiskö sinne tarpeeksi nohevaa edustajaa ajamaan asioita vaikka näissä metsästyskysymyksissä, jos nyt ne eivät asiota hoideta mieleisellä tavalla. Onko meillä tiedossa kaikki ne tosiseikat jotka vaikuttavat meidän mielipiteeseen ja metsään liittyviin päätöksiin ?

    Se että pelkästään huudellaan vakuutusten perään ei ole ratkaisu mihinkään kun kuitenkin kaikki korvaukset maksaa vakuutusten ottajat omasta pussistaan. Ratkaisut löytyvät tehokkaasta lobbauksesta, asioihin perehtymisestä ja sitoutumisesta. Yrittäjävastuusta. Nykyisen kaltainen ”räksytys” ja uhkaaminen ei vie asiaa eteenpäin missään mielessä millään tasolla.

     

    Salonpoika

    Ettei taas totuus unohtuisi totean että riistakeskus myönsi meille kaksi lupaa vähemmän kuin haimme. Sekö on sitten sitä suorittavan lupien tyrkyttämistä?

    Metsuri motokuski

    Kerro salonpoika koko totuus. Mikä oli koko alueen lupatilanne ?  Mikä oli alueen arvioitu hirvikanta ? Mikä oli edellisen vuoden kaatoprosentti, hirviennuste ja jne ? Oliko haettu lupamäärä realistinen hirvimäärään nähden ?  Nämä kaikki vaikuttavat alueen hirvilupien määrään. Me saimme kaksi lupaa lisää. Naapuriseura lähes kymmenen. Miksi me vain saimme kaksi ? Lyhestä toteamuksesta saa helposti väärän kuvan.  Hyvä esimerkki siitä miten lyhyestä kirjoituksesta ilman lisätietoja antaa aika nurinkurisen kuvan.

    6 m3 6 m3

    ”Kun täällä nuo linnutkin mainittiin enpä siten malta olla mainitsematta että on tainnut niidenkin käytös muuttua kuten hirvienkin. Kuulin tänään pohjois-satakunnan palstalla lähisuolta aivan selvää teerien soidinta. Onkohan tuokaan aivan tuiki tavanomaista käytöstä tähän vuoden aikaan?”

    Kun on lusikalla annettu, niin voiko kauhalla vaatia.?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä metsänomistajajärjestöt jo nytkin vaikuttavat, muun muassa ns. sidosryhmäkokouksissa joissa – kuten tiedetään – lausutaan toiveita riistaneuvostoille. Toivotaan, että lupapolitiikan suhteen kehitys olisi nyt menossa parempaan suuntaan ja hirvieläinkannat todella lähtisivät laskuun kautta koko Suomen, mutta erityisesti Lounais-Suomessa!

    rööri roope

    Nii ei helkuta onko hirvet lisääntynä?Pitää Ville ja pikari Emma houkutella mukaan.Keväällä juttutuvassa suunniteltiin et nostetaan hirvikantaa.

     

    MJO

    Arto. Ei hirviä saa ampua yhtään enempää, vaikka jokainen metsänomistaja metsästäisi. Ongelma ei pyynnin vaikeus vaan lupien vähyys

    jees h-valta

    Metsurimotokuskin ärhäköityminen on suorastaan silmiinpistävää. kukahan senkin nikin takaa on alkanut kirjoitella? On aivan kuin olisi nukkuvaa karhua tökitty persiisiin. vai onko vain siinä iltaelämässä käynyt hiukan huonompi viuhka viimeaikoina. kuusmotin on turha inistä kun ei ole sitä lusikkaakaan ollut sillä jaolla. A.Jalkaselle tosiaan edelleen tunnustus jaksosta pitää asiallista keskustelua täällä ”tiernapoikapopulaation iltahypyillä”

    suorittava porras suorittava porras

    Epävarmuustekijät hirvikannan koon arvioinnin suhteen näyttävät realisoituvan .Riistahavainnot.fi-aineiston perusteella tilanne näyttää varsin haastavalta .

    Otetaan lähtökohdaksi vuoden 2011 tilanne metsästyskauden alusta lokakuun alkuun mennessä .

    Saalista oli kertynyt vuonna 2011  0,69 eläintä metsästyspäivää kohden. Vuonna 2012  luku oli 0,54 , vuonna 2016  0.59 jatänä vuonna vain 0,36!

    Havaintoja vastaavilta vuosilta on kertynyt seuraavasti:

    Vuonna 2011 oli nähty keskim.  2,8 yksilöä metsästyspäivää kohden, 2112 luku oli 3 . Vuonna 2016 havaintoja oli enää 2,1 / metsästyspäivä ja tämän vuoden lukema on vain 1,37 nähtyä hirveä metsästyspäivää kohden.

    Tässä siis tilanteet jahtikauden alusta neljältä eri vuodelta. Ainakin näiden tulosten perusteella hirvikannan räjähdys on jäämässä torsoksi ellei ajatella hirvikannan räjähtävän olemattomiin .

    wanhajätkä

    Wanhanjätkänki on pakko kommentoida vaikka tätä kusuaispesää on kyllä turha kepillä hämmentää.

    Toki ymmärrän että Suomi on pitkä maa ja jossakin päin Suomea ongelmat kärjistyy. Teillä etelässä palstat ja uudistusalat on pieniä. Muutaman taimen polkaisu vinoonkin tuntuu ihan katastrooffilta. Saati sitten että löytyy jopa syöntijälkiä! Teidän pienillä tehokkaasti hoidetuilla ja hoidettavilla metsätupsukoilla on varmastikkin liikaa hirviä. Älkää siitä syyttäkö metsästäjiä vaan se keskisormi sais olla pystyssä päättäjiin, viranomaistahoon joka toteuttaa edustajiemme sorvaamiin lakeihin ja asetuksiin. Metsästäjä ei siihen voi vaikuttaa.

    Aikonaan täällä todellinen kaatoprosentti huiteli jossai 120%. Ei ollut lupia mutta sanktiotkin olivat pienet verrattuna nykyiseen käryn käydessä ylimääräsestä. Nykyisin niinkuin aina ennenkin seurat ja seurueet tappelee rankasti niistä vähistä kiintiöistä mitä viranomainen suo. Meillä on vielä harmina etelän seurueet jotka saikkaavat meidän valtion mailla….metsänhallitushan tekee businesta heidän luvillaan. Meille paikallisillehan on metsästysoikeus oman kunnan alueella, kauanko,?

    Maillani on tälläkin hetkellä 5-10 hirveä. Kyllähän siellätaimia katkotaan ja jälkiäkin tulee. Olen siitä vain iloinen. Katselen sillä silmällä että oiskohan tuossa lähellä korvaavaa tulossa ja yleensä on. Toki viivästyyhän se tuotto toivotusta mutta eihän se koskaan ole 100% kun jotain viljellään. Minusta se on osa monimuotoisuutta ja jopa”vihreää” ajattelua.

    Enimmäkseen palstani on hirvien vasomis ja kesälaidun alueella. Kesätuhoja en ole havainnut. Kiimakuoppia en semmoseksi laske vaikka joku aari on temmelletty.

    Pihkatapillahan oli hetken täällä palsta. Oliko siellä selviä hirvituhoja? Siellähän asuu tokka hirviä kesät talvet.

    Ymmärrän että jossain hirvi on todellinen riesa. Nostakaa se keskisormi pystöön meidän päättäjille…ei metsästäjä siihen voi vaikuttaa…

    mietiskeli nimimerkki yli 200 hirveä ampunu,,,,

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 313)