Keskustelut Metsänomistus Hirvet syövät nyt kuusiakin

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 118)
  • Hirvet syövät nyt kuusiakin

    Itä-Suomessa hirvituhoja on havaittu kuusikoissa tänä syksynä jo noin 1 500 hehtaarin alueella. Johtava metsänhoidon asiantuntija Markku Remes Suomen metsäkeskuksesta laskee, että kuusituhoja on noin kymmenesosa kaikista vahingoista. Tyypillisin tuho on ylimmän latvakasvaimen syönti.

    ”Metsänomistajat ovat tehneet virheitä istuttaessaan kuusta liian karuille kasvupaikoille. Nyt on tultu tilanteeseen, jossa hirvet syövät karujen kasvupaikkojen kuusikot tai ainakin vaurioittavat niitä”, Remes sanoo.

    METSÄLEHTI

    Toivottavasti on viimeinen kerta Remekseltä kun laskettelee suustaan noin pahoja sammakoita.
    Metsänomistajienko vika se nyt onkin, jos hirvien takia on pitänyt karummillekin maille kuusia istuttaa?!!

  • suorittava porras suorittava porras

    Ettei ruutia tarvitsisi keksiä uudelleen…

    #”Valtakunnallinen riistaneuvosto on strateginen toimielin, joka tukee riistapolitiikkaa ja osallistuu sen valmisteluun. Valtakunnallisen riistaneuvoston tehtävistä säädetään riistahallintolaissa ja -asetuksessa.

    Valtakunnallisen riistaneuvoston tehtävänä on käsitellä riistataloutta koskevia asioita valtakunnan tasolla. Valtakunnallinen riistaneuvosto lisää osaltaan riistatalouteen liittyvää avointa ja vuorovaikutteista sidosryhmäyhteistyötä valtakunnan tasolla sekä pyrkii toiminnallaan edistämään erilaisten intressien yhteensovittamista. Lisäksi valtakunnallinen riistaneuvosto osallistuu riistakantojen hoitoa ohjaavien valtakunnallisten hoitosuunnitelmien valmisteluun. Sillä ei ole Suomen riistakeskuksen julkisiin hallintotehtäviin tai henkilöstöhallintoon liittyviä tehtäviä.

    Valtakunnallisessa riistaneuvostossa on edustaja kultakin Suomen riistakeskuksen 15 toiminta-alueelta. Näiden lisäksi valtakunnalliseen riistaneuvostoon kuuluvat edustajat maa- ja metsätalousministeriöstä, ympäristöministeriöstä, Metsähallituksesta, valtakunnallista metsätaloutta edistävästä julkisesta tahosta, Luonnonvarakeskuksesta, maa- ja metsätalouden kannalta valtakunnallisesti merkittävästä järjestöstä, metsästyksen ja riistanhoidon kannalta valtakunnallisesti merkittävästä järjestöstä sekä luonnonsuojelun kannalta valtakunnallisesti merkittävästä järjestöstä.

    Valtakunnallisen riistaneuvoston nimittää maa- ja metsätalousministeriö aluekokousten ja sidosryhmien tekemien esitysten pohjalta, ja sen toimikausi on kolme vuotta.”#

    …vaikuttamiskanava on tässä .

    suorittava porras suorittava porras

    …jatkoa

    #”Jokaiselle Suomen riistakeskuksen toiminta-alueelle on valittu alueellinen riistaneuvosto. Se on aluetason strateginen toimielin, joka tukee riistapolitiikkaa ja osallistuu riistapolitiikan valmisteluun. Alueellisten riistaneuvostojen tehtävistä säädetään riistahallintolaissa ja -asetuksessa.

    Alueelliset riistaneuvostot lisäävät riistatalouteen liittyvää avointa ja vuorovaikutteista sidosryhmäyhteistyötä sekä pyrkivät toiminnallaan edistämään erilaisten intressien yhteensovittamista. Lisäksi alueelliset riistaneuvostot osallistuvat riistakantojen hoitoa ohjaavien valtakunnallisten hoitosuunnitelmien valmisteluun.

    Alueellinen riistaneuvosto käsittelee riistataloutta koskevia asioita sekä tukee, ohjaa ja avustaa Suomen riistakeskuksen toimintaa muissa kuin julkisissa hallintotehtävissä ja henkilöstöhallinnossa. Alueellisilla riistaneuvostoilla voi olla merkittävä rooli myös maakuntien liittojen kumppanina maakunnallisten strategioiden valmistelussa.

    Alueellisessa riistaneuvostossa on enintään kymmenen jäsentä, joista kuusi edustaa alueen riistanhoitoyhdistyksiä. Lisäksi alueellisessa riistaneuvostossa on edustajat maakuntaliitosta, ELY-keskuksesta, metsäkeskuksesta sekä alueellisesti merkityksellisestä maanomistajajärjestöstä.

    Alueelliset riistaneuvostot nimittää maa- ja metsätalousministeriö riistanhoitoyhdistysten aluekokouksen ja sidosryhmien tekemien esitysten pohjalta, ja niiden toimikausi on kolme vuotta. Kokouksissa käsiteltävät asiat valmistelee ja esittelee Suomen riistakeskuksen toimihenkilö. ”#

    —–
    Vaikuttamismahdollisuudet paranevat , kun henkilö suorittaa metsästyskortin ja liittyy metsästysseuraan .

    Taviokuurna

    Hirvipulma on päässyt parhaimmillaan (puuntuottajan kannalta) valtion talouden tarkastusviraston tiukkaan muistioon, josta se ohjautui lopulta asiantuntijan eli MMM:n riistaosaston ”asiantuntijoille”, jotka totesivat rauhoitellen, ettei ongelmaa ole.
    Menossa on ihan oikeasti mafian piirteitä; esimerkiksi korvausten laskentaohjeiden uudistaminen oli täysi farssi, joka saa esimerkiksi MTK-mhy -ketjun edunvalvonnan todella outoon valoon. Jäsenillekkö vinoilette? Miksi?
    Jokakeväisissä sidosryhmäkinkereissä kahvittelu tuottaa ”edunvalvojalle” päivärahan ja km-korvaukset, mutta mikään ei muutu. Kysy Mikko Tiirola joukoiltasi miksei?
    Tragikoominen oli aikanaan Metsäliiton näyttävästi lanseeraama haapaprojekti, suorastaan mykistävä; puheet haavan viljelystä loppuivat ihan itsestään, kukaan ei ole projektin perään kysellyt ja haapa taitaa tulla nyt valtaosin Virosta.’
    Nyt istutetaan Lohjan Kirkniemenkin paperitehtaiden ympäristöönn ja kautta Uudenmaan lahojen kuusikoiden tilalle uutta kuusta lahoamaan, mutta mitäs Metsäliitto siitä, tehtaathan ovat Sappin.
    Kestäväksi liturgoitu metsätalous on kestämätöntä pöljyyttä, lahoa riittäisi kuusikoissa koko lailla hyvin ilman että sitä tuhansille hehtaareille istutellaan.

    Visakallo Visakallo

    Valtiovalta purkaa parhaillaan kallista ja tehotonta hallintobyrokratiaa.
    Voimme olla toiveikkaita, että jatkossa myös suorittavan esittelemä riistahallinto yksinkertaistuu huomattavasti.

    Jätkä

    Anneli: Juttelin ruotsin-suomalaisten, innokkaiden metsämiesten kanssa ja he päivittelivät kauriiden jyrsivän siellä nuoria ohutkuorisia kuusiakuorien tyviosan jopa metrin matkalta ihan tyystin. pahimmilla paikoilla isot alat kuorittu.

    suorittava porras suorittava porras

    Viranomaispuolelta on vähennetty porukkaa reippaasti , mutta niille , jotka haluavat vaikuttaa , on tarjottava mahdollisuus siihen . Eri tahojen mukaan ottaminen kasvattaa luonnollisesti organisaation
    kokoa . Tämä on sitä demokratiaa .

    Vain mukana olemalla voit vaikutaa . Sen metsästyskortin hankkiminen parantaa huomattavasti mahdollisuuksia viimeksi mainittuun . Seuraan liittyminenkin metsätyskortin hankkimisen jälkeen on maanomistajan kohdalla läpihuutojuttu ( jos ei satu omaamaan rikosrekisteriä tai ole holhouksen alainen ).

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Luultavasti siis metsäkauris tai joku isompi kauris tai kuusipeura.

    Olisiko tässä ongelman ydin se että metsästäjäpiireissä suhmuroidaan sinne riistaneuvostoon enemmistöksi omalle asialle myönteisiksi tiedetyt henkilöt ja vastakkaiset mielipiteet jäävät aina vähemmistöön. Sinne on siis mahdotonta ensinnäkään päästä ja vaikka pääsisi häviäisi äänestykset.

    Vaatimus ryhtyä metsästäjäksi sen takia että maan vuokranneet eivät noudata vuokranantajan toiveita, on mielestäni järjetön. Auttaisiko se hiukan jos vuokrasopimuksiin laittaisi ehdoksi että alueella ei saa esiintyä korvattavia tuhoja tai sopimus voidaan purkaa?

    Visakallo Visakallo

    Suorittavalle totean, että omalta osaltani asia on hoidettu. Jälkikasvuilta kortit ja jäsenyydet löytyy, eli homma hoidossa.
    Heillä on myös halu vaikuttaa asioihin.

    suorittava porras suorittava porras

    #”Auttaisiko se hiukan jos vuokrasopimuksiin laittaisi ehdoksi että alueella ei saa esiintyä korvattavia tuhoja tai sopimus voidaan purkaa?”#
    Ei auta , Hirvien elinolosuhteet vain paranevat , jos tulee lisää alueita , joilla ei metsästetä .

    Olis todellakin terveellistä liittyä mukaan porukkaan . Oletukset suhmuroinneista yms. osoittavat täydellistä tietämättömyyttää siitä , kuinka metsästysasioita hoidetaan . Näyttää istuvan varsin tiukassa joissakin suomalaisissa tuo ajatus ”pidä tunkkis p…le ” .

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei käytännössä ole mahdollista jättää metsästämättä. Paitsi Harjavallassa. Jos naapurustolla on riittävästi pinta-alaa, olisi tietysti mahdollista hakea omat luvat ja teettää apuharvennus itse. Yksi parannus olisi jo se jos luvan saisi pienemmällä pinta-alalla.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 118)