Keskustelut Metsänhoito ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

  • Tämä aihe sisältää 711 vastausta, 44 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Visakallo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 711)
  • ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

    Merkitty: 

    Kyseinen artikkeli julkaistu metsälehdessä 25.3.2021, mutta kommentointi on jäänyt vähäiseksi. Erikoisesti hirvipolitiikan vaikutus metsien hiilinieluun ja ilmaston lämpenemiseen, sekä myös luontokatoon talousmetsissä, kaipaisi uusia ajatuksia.

    Artikkelin julkaisusta on aikaa yli 8 kk, mutta uutisoinnin sisältö on juuri nyt ajankohtainen. Tuore ympäristöministeri Emma Kari TV-keskustelussa painottaa ilmastokriisin ja luontokriisin torjunnan tärkeyttä. Hänen mukaan esimerkiksi luontokriisin (luontokadon) ratkaiseminen on kokonaan meidän omissa käsissämme. Se ratkeaisi EU:ta myötäillen 30%:n suojelulla vanhoista metsistä alkaen.

    Ainakin minusta tuntuu siltä, että ikääntyneet hirvestystä harrastavat ”jäärät” EU:n ilmastopaneelissa eivät halua vähentää hirvikantojaan ja metsästysmahdollisuuksiaan niin vähäisiksi, että myös lehtipuilla ja männyllä olisi paremmat onnistumisen mahdollisuudet metsiä uudistettaessa.  Sehän olisi selvä vaihtoehto tuollaisille ylisuurille suojelupinta-aloille. Koivumetsät kestäisivät paremmin terveinä ilmaston lämmetessä.

     

     

  • suorittava porras

    Noilla hinnoilla Visa saisi pitää hirvensä , vaikka nollakin puuttuisi numerosarjasta.

    Nostokoukku

    Suomen Metsästäjäliitto on esittänyt, että riistavahinkolakia kehitetään siten, että korvauksiin kerätyt varat menisivät vuosittain kokonaisuudessaan maanomistajille. Heillehän tätä rahaa kerätään. Osaksi korvausvarat tulisivat yhteiskunnalta sillä hirvien määrä ei ole yksinomaan metsästäjien päätettävissä oleva asia.

    Gla

    Missä tuollainen esitys on , kun en sitä liiton sivuilta löytänyt?

     

    Nostokoukku

    Uusimmassa Jahti -lehdessä.

    kim1

    Nyky systeemillä trico levitys kustannukset nousevat vieraalla teetettynä 8 vuoden aikana/ha nettokustannuksiltaan helposti yli 1000 euroon..,tässä valossa on täysin ymmärrettävää että jotkut päätyvät väärällä puulajilla uudistamiseen..,vaikka se onkin järjenvastainen teko..

    Olisi vähintäänkin kohtuullista että työn osalta ruiskutuskustannukset korvattaisiin omatoimiselle metsänomistajalle,niin että sille työlle voisi laskea kohtuullisen tuntipalkan,vastaavasti ulkopuolisena teetettynä kustannukset korvattaisiin kokonaisuudessaan..,itse tricolla voisi olla jokin nimellinen hinta,joka olisi nykyistä alhaisempi…

     

    arto

    oho

    Visakallo

    ”Noilla hinnoilla Visa saisi pitää hirvensä , vaikka nollakin puuttuisi numerosarjasta.”

    Eikö suorittava ole nähnyt hirvien talvilaiduntuhoja? Hirvethän tulevat joka talvi samoihin paikkoihin ja syövät lähes joka puusta sen mitä ne ovat kesällä kasvaneet. Tällaisilla alueilla tuho on todellakin totaalinen, eikä puulajin vaihto kuuseksi männyn maapohjilla paranna tilannetta. Näin ollen hirvituho kestää koko puuston kiertoajan. 10 000-20 000 euron hehtaarikorvaushan ei kata kuin osan todellisesta vahingosta.

    Kalle Kehveli

    Hirven kaatolupien hintoja tulisi korottaa siten, että aikuisen lupa maksaa 1000€ ja vasan lupa 400€ ja nämä varat jakaa vuosittain talvehtimisalueiden omistajille.

    mettämiäs

    Tricon ”tukematon” alvillinen hinta näyttää olevan n. 178 eur/10l, tuen jälkeen 55 eur/10l eli kyllähän aineelle ihan kohtuullinen tuki kohdistuu. Mäntytaimikolle kertakäsittelyn kulutus on n. 10l/ha, sekataimikolle vähemmän; ajanmenekki on käytännössä sama molemmissa tapauksissa.

    Gla

    Tuskin metsästyksen kustannusten kasvattaminen on ratkaisu mihinkään. Ajatelkaa itsenne vapaaehtoiseen hommaan ja joku laittaa harrastuksenne kustannuksiin lisää hintaa. Motivoiko se jatkamaan.

     

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 711)