Keskustelut Metsänhoito ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 711)
  • ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

    Merkitty: 

    Kyseinen artikkeli julkaistu metsälehdessä 25.3.2021, mutta kommentointi on jäänyt vähäiseksi. Erikoisesti hirvipolitiikan vaikutus metsien hiilinieluun ja ilmaston lämpenemiseen, sekä myös luontokatoon talousmetsissä, kaipaisi uusia ajatuksia.

    Artikkelin julkaisusta on aikaa yli 8 kk, mutta uutisoinnin sisältö on juuri nyt ajankohtainen. Tuore ympäristöministeri Emma Kari TV-keskustelussa painottaa ilmastokriisin ja luontokriisin torjunnan tärkeyttä. Hänen mukaan esimerkiksi luontokriisin (luontokadon) ratkaiseminen on kokonaan meidän omissa käsissämme. Se ratkeaisi EU:ta myötäillen 30%:n suojelulla vanhoista metsistä alkaen.

    Ainakin minusta tuntuu siltä, että ikääntyneet hirvestystä harrastavat ”jäärät” EU:n ilmastopaneelissa eivät halua vähentää hirvikantojaan ja metsästysmahdollisuuksiaan niin vähäisiksi, että myös lehtipuilla ja männyllä olisi paremmat onnistumisen mahdollisuudet metsiä uudistettaessa.  Sehän olisi selvä vaihtoehto tuollaisille ylisuurille suojelupinta-aloille. Koivumetsät kestäisivät paremmin terveinä ilmaston lämmetessä.

     

     

  • Gla Gla

    Milloin on oikea aika ruiskuttaa Trico?

    Visakallo Visakallo

    Minkä takia hirvikanta täytyy pitää niin suurena, että Tricoa yleensäkään tarvitaan?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Visakallo. Jotta hirvenmetsästäjillä säilyy motivaatio. Jos hirviä on liian vähän, ei saalista riitä kunnolla kaikille ja porukat löytävät muita harrastuksia. Sitten hirvikanta taas räjähtää. Kauriiden kanssa ei ole samanlaista ongelmaa, niitä riittää kaikille.

    Gla Gla

    Peura-alueella riittää motivaatiota yllin kyllin, joten sen voisi tavoitekantojen asetannassa ja uhkakuvien maalailussa huomioida.

    kim1

    Itse ruiskutan tricoa syyskuun lopussa..
    Ihan tarkkaan ei vielä pysty arvioimaan kuinka monta vuotta samaan taimikkoon tricoa tarvitsee ruiskuttaa,koska taimet istutin vasta viime vuonna..,mutta voinee olla 6 vuotta ,eli 7 ruiskutus kertaa..,käytännössä tämä tarkoittaa omalta osaltani sitä että,muutaman vuoden päästä hetken aikaa täytyy ruiskuttaa samanaikaisesti kahta eri taimikkoa..sama peli jatkuu maailman tappiin asti…,elikkä en nyt sanoisi että..,ihan pikku juttu…

    Metät kunnossa!

    En ole tavannut männyn syöntiä syksyllä, eli itse Tricoilen vasta lokakuussa kunhan puolukat on kerätty. Kyllä käsittelyä pitää tehdä lähes 10 vuotta, eli useamman päivän savotta vuosittain. Mutta Glan sanoin sillä on pärjätty ja mäntyä pystyy kasvattamaan. Aikanaan kun Mota loppui ja luotin alueilla ainoastaan nauhoihin ei mäntyjä juuri tällä erää ole……

    Gla Gla

    Ei vielä kiirettä olekaan, mutta nytkin on viikonloppuna sadetta tiedossa, joten siinä meni yksi mahdollisuus. Seuraavana on muuta hommaa jne. Heti kannattaa ruiskuttaa, kun mahdollista.

    Männyn käsittely on selkeää, toivottavasti saadaan suorittavalta ohjeet koivikkoon.

    Tämä jäi vaivaamaan: ”Kerron tästä naapurista tilanteen kunhan jahti taas alkaa.”

    Mitä tarkoitit naapurilla?

     

    Metät kunnossa!

    Ole Gla huoleti. Ei sen henkilökohtaisempaa. Metsätiloja Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa…:-)

    Gla Gla

    No hyvä, ajatelin jo paljastuneeni.

    Itsellänikin jotain tuntumaa Satakuntaan, vaikka omat tilat onkin Varsinais-Suomessa.

     

    Visakallo Visakallo

    Minua kiinnostaa, että minkälaisia pinta-aloja sillä Tricolla pystyy yksi ihminen kohtuudella vuosittain käsittelemään? Jos käsittelyä tarvitsevia taimikoita on esim. 30 ha, niin paljonko siihen on aikaa varattava?

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 711)