Keskustelut Metsänhoito Hiilinielut

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 199)
  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tolopainen. Päätökaupparaha ei tule euroalueen valtioilta ja veronmaksajilta vaan markkinoilta. Yritykset ja kuluttajat maksavat päästöistään kompensaatioita. Nykyajan anekauppaa siis.  Jokainen EU-maa voisi viherryttää maa-aluettaan tuolla rahalla, tarvittaisiin vain rahan keräämisen ja metsittämisen hoitavia yrityksiä. Käytännön toteutuksiin on vielä matkaa. Lähinnä halusin tuoda esiin metsien ja niiden kasvun arvon.

    Myös alan tutkijat ovat esittäneet monimuotoisuuden ja hiilimarkkinan yhdistämistä.

    http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007862828.html

    Timppa

    Tuntuu, että monilta on todellisuus kadonnut.   Esimerkkinä siis tämä professorin juttu hiilidioksidin varastoimisesta lahopuihin.  Tässä viimeinen kommenttini asiaan:

    Kannattaa kuitenkin muistaa, että hiilidioksidia ei vapaudu ilmakehään rakennuksen seinästä olevasta puusta lainkaan.
    Ja että ihmisellä on etenkin talvella mukavampi olla öitään rakennuksessa kuin havumajassa hyvien rakennuspuiden vieressä.
    Ainakin esi-isämme ymmärsivät tämän.

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä sen huomaa, että kuluttajia rahastetaan päästökaupalla. Vuodessa markkinasähkön hinta on tuplaantunut, vaikka sähköä tuotetaan päästöttömästi melkein koko ajan. Lyhyenä huippu pakkaskautena joudutaan tuottamaan lauhdevoimaa. Ol3 näyttää olevan vielä kaukana käynnistämisestä, tekniikka ei ole valmista, eikä toimittaja uskalla käynnistää laitosta. Nyt keksittiin tekosyyksi generaattorin huolto. Ilmeisesti akseli taipunut, kun ei ole pyörinyt. Olisi pitänyt paaksata.

    Puuki

    Pääkaupunkiseudulla hakataan  lähimetsiä nurin rakentamisen tieltä ,niin että jotkut asukkaat on muuttaneet sieltä sen takia pois pohjoiseen.     Vihreä agenda puree ja puistometsät saa huutia, kun on kyse rahan teosta .    ”Tehkää kuten me sanotaan   eikä kuten me tehdään ”  , sopii hyvin vihriän liikkeen tunnuslauseeksi nykyään.   Hiilinielujen luominen on ulkoistettu maaseudulle.

    OOT :  Marin ehdottaa budjettiriihessä uutta  lähdeveroa ( 5 %)  rahastoille jota ei kannata  asiantuntuntijat eikä veroavaikutuksesta selvityksen tehnyt ryhmäkään.   Ulkomaan rahastot osaa kiertää uuden veron ja muuten vaikutus kohdistuisi vain tavan kansalaisiin mm. eläkerahastojen kautta.     Ay-liikefirmat  ja säätiöt olisi vapautettu siitäkin verosta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hesarin kommenttipalstalla keskusteltiin siitä, pitääkö Helsingin kasvaa niin vauhdikkaasti. Itse ehdotin että kyllä muuallakin voi asua, esimerkiksi Espoossa. Joku epäili voiko 30 vuoden päästä olla 1/3 kansasta pk-seudulla. Epäilen, että aivan hyvin voi olla 2 miljoonaa / 6 miljoonaa pk-seudulla. Syynä ovat maahanmuuttajat, joista tulee pääasiallinen väestönkasvu. Vaakalaudalla todellakin on kaupunkilaisten virkistysalueiden säilyminen.

    MaalaisSeppo

    Hiilipäästöt lasketaan nyt pääosin tuotantoperusteisesti (pl mm polttoaineet). Pitäisi laskea kulutusperusteisesti, niin tulisi esiin pääkaupunkiseudun aiheuttamat todelliset ja ilmeisesti pahenevat päästöt.

    Nyt väitetään pääkaupunkiseudun elättävän muuta Suomea. Kohta tilanne muuttuu päinvastaiseksi.

    Planter Planter

    Entäpä, jos asia onkin niin, että pääkaupunkilaiset ovat ilmastohyviksiä ja me maalaiset ilmastopahiksia?

    Olin pakotettu käymään pääkaupungissa. Ne näkyvät asuvan siellä pakattuna päällekkäin ja rinnakkain isoissa kerrostaloissa, ikäänkuin termiittikeossa. Sellaisessa on yhtä ihmistä kohti aika vähän ulkoseinää ja lämmitysenergian tarve pieni verrattuna  jos kaikki asuisivat omakotitaloissa.

    Bussit olivat tupaten täynnä, pääosa kulkee julkisilla, yhden ihmisen osuus liikkumiseen käytetystä enegiasta on pieni. Kamalan ahdasta oli, jaoin kaupungin maapinta-alan asukasluvulla. Yhden asukkaan osuus kaupungin pinta-alasta on 325 neliömetriä. Siinä osuudessa on mukana asunto, kadut, kaupat , sairaalat, teatterit, puistot, urheilualueet jne. Koko elinalue on noin pieni. Hiilinielua on tuhottu yhtä ihmistä kohti aika vähän.

    Olisi täydelllinen katastrofi, jos kaikki pääkaupunkiseutulaiset saisivat päähänsä muuttaa maalle, ollaan tyytyväisiä, että pystyvät asumaan sellaisessa termiitikeossa, minä en pystyisi. Ostaisivat tontin, hakkaisivat metsään puolen hehtaarin aukon tietä ja rakennuksia varten, johon rakentaa talon, autotallin, varaston, kodan ym.ym ja ostaa kaksi autoa ja pörrätä niillä kymmeniätuhansia kilometrejä eestaas vuodessa.

    Visakallo Visakallo

    Asuminen näkyy edelleen kallistuvan Helsingissä. Nyt nousee  jo ”vihreällä kivihiilellä” tuotetun kaukolämmönkin hinta reilusti. Lisääntyykö paineet muuttaa sinne maalle:

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008247814.html

     

     

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuo fossiilisien poltosta johtuva korotus ilmeisesti poistuu, kun kivihiilen poltto loppuu. Helenin suunnitelmissa on lisätä lämmöntuotantoa esimerkiksi merivesi­lämpöpumpuilla. Nämä investoinnit vaatisivat kuitenkin muutoksia verotukseen. Soininvaara em. linkin jutussa: ”Jos valtio aikoo ottaa 30 euroa megawattitunnilta sähköveroa, niin niitä ei voida toteuttaa.

    Rane

    Aalto-yliopiston tutkimuksen mukaan tiukkaan pakatut Stadilaiset ovat (vastoin yleistä ennakkokäsitystä) maalaisiin verrattuna ilmastopahiksia.

    Kaupunkilaisen päästöt isommat kuin maalaisen – Ympäristö – Maaseudun Tulevaisuus

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 199)