Keskustelut Harrastukset Herkkutattien hyödyntä matkailussa.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Herkkutattien hyödyntä matkailussa.

    Asun alueella, jossa lämpimien kesien ansiosta herkkutatteja on tullut ihan sika paljon. Mietinkin sen hyödyntämistä.
    Soitin paikalliseen hotelliin ja heillä on italiasta tulleita matkustajia, joista voisi olla potentiaalisia asiakkaita.
    IDEA vapaasti käytettävissä.
    Myydään hotellipaketti, johon kuuluu herkkutattien keräys ja kuivaus matkatavaroihin. Tullin kommentit olivat jotenkin outoja, kun kysyin:
    ”Saako EU-kansalainen viedä kuivattuja herkkutatteja käsimatkatavaroissa toiseen EU-maahan ja kuinka paljon”
    Vastaus: ”Suomesta saa viedä, mutta en tiedä onko italian viranomaisilla omia sääntöjä” Onko järkevää:
    Tuoreen herkkutatin, joka on paras pihvinä, suolaa ja valkopippuria voissa paistettuna, kilohinta on no alkaen 50 eurosta. Tuoreimmat maksavat jo sitten maltaita,.
    Tämmöinen kuvio oisi aika helppo tuotteistaa ?

  • Suden jälki

    Hotellilla on kuivaajat ja ne pakataan. Hotellilla on paikat kerätä ja kuivata herkkutatit. Vien ainoastaan halukkaat ulkomaalaiset kohtuuhintaan 100 euroa/henkilö saamaan herkkutatteja.

    Suden jälki

    Kumpeli Heinolassa oli se hotelli. Emme sopineet mitään, joten kaikki on auki Mietin vain kuinka paljon herkkutattien ITSE POIMIMINEN on100 kertaa arvokkaampi kuin torilta ostettu.

    Juippi

    Tai (osa meistä) osaa arvostaa, mutta aniharva tuotteistaa. Suden jälki on jäljillä mutta marjapaikkojen näyttäminen tasaisempi bisnes, toki hyvänä tattivuonna vois viisata sitten nekin.

    mehänpoika mehänpoika

    Sienien ja metsämarjojen hyödyntäminen matkailussa olisi ihan kivan tuntuinen kehittämisidea, mutta maksavien asiakkaiden haaliminen ei oikein tahdo sattua huippuajankohtaan. Sienillä ja marjoilla kun on yleensä vain lyhytaikainen keräilysesonki.

    Yllättäen sienet tai marjat onkin ehkä ehditty kerätä nenän edestä, tai sitten ne ovat ehtineet mädäntyä piloille. Ei sellaisten tuotteiden varaan voi enemmälti nykyistä enempää organisaatioita rakentaa.

    Nimimerkki ”harrastelijan” esiintuoman metsästysmatkailun (hirvestys) tuomitsisin vastuuttomana metsänhoidon perusedellytyksiä vaarantavana touhuiluna. Se vai lisäisi hirvikantoja ja hirvivahinkoja metsätaimikoissa.

    Suden jälki

    Minusta kannattaa todella miettiä täsmämatkailua. Tulet, katsot, menet pois. Onneksi eu sen mahdollistaa. Italialainen ja miksei muutkin KAI voi vapaasti laskeutua lähimmälle kentälle… hakea herkkutatit… ja mennä pois.

    Pinsiön vaari

    Kyllä hirvenmetsästystä on käytetty hyödyksi liikematkailussa. Kun Nokia Oy oli vielä monitoimiyhtiö hirviaika oli yksi mainonnan keino. Vieraita oli eri maista ja heille oli järjestetty parhaat passipaikat. Monen maan armeijan kumisaapaskaupat saivat vauhtia juuri hirvijahdin seurauksena. Autojen ensirenkastuksia nokialaisilla tapahtui monella merkillä. Sisäänostajat oli päässeet tehdaskierroksen jälkeen tutustumaan myös hirvijahtiin. Saalista ei tullut mutta jo retki kokonaisuudessaan oli elämys. Hirviäkin näkivät jo ennen jahtia matkalla metsään. Hirvilehmä ja pari vasaa oli ollut jossain pellolla.

    Ja muuntumisessa puhelinfirmaksi oli metsästyksellä melkoinen merkitys. Kari Kairamon aikana japanilaisvieraisiin tehtiin vaikutus hirvijahdin makkaranuotiolla. Ei uskonut japanilaisjohtaja että suomalaismetsästä saa yhteyden omaan firmaansa nykyisen kokoisella puhelimella. Meni jopa nauramaan näin mahdottomalle puheelle. Tehtaansa keskus kuitenkin vastasi lähes heti. Heidän kulttuurissaan tällainen moka on lähes harakirin arvoinen. Toinen vaihtoehto oli aloittaa neuvottelut pohjoisten ihmeiden tekijöiden kanssa. Näiden neuvottelujen ansiosta Nokian menestys ja saadut kaupat itäsuunnassa oli melkoinen noste puhelinbisneksessä.

    Pelkkää sattumaa metsästä saatu yhteys ei ollut. Nuotiopaikka oli valittu lähelle Suomen ensimmäistä puhelinlinkkitornia. (Nythän niitä on satoja!) Yhteys oli testattu huolella ja muutkin läksyt tehty viimeisen päälle. Vaikka mitään isoja kihoja tai suuria kauppoja ei luontomatkailulla, marjoilla ja sienillä saataisikkaan kannattaa asiaa tutkia. Ei kannata mitään pilvilinnoja rakentaa mutta hyvillä ideoilla voidaan saada kohtuullinen tuotto. Tai ainakin voidaan vaikuttaa myönteisesti jotenkin johonkin muuhun. Saada vaikka joku sisäänostaja kiinnostumaan paikkakunnasta. Mahdollisuuksia on monta kun vaan ne huomataan.

    Suden jälki

    Herkkutattien ihmemaassa, eli Suomessa ei todellakaan ymmärretä kuinka tärkeää on saada itsepoimittua ruokaa.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)