Keskustelut Metsänhoito heinäntorjunta-aineet

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
  • heinäntorjunta-aineet

    Suunnittelin suihkauttavani kemiallista heinäntorjunta-ainetta lehtomaisen kankaan 2-vuotiseen kuusentaimikkoon täsmäiskuna pahiten vatukon ja heinikon ahdistelemien taimien ympärille. Nyt toukokuussa taimet vielä löytyy. Ongelma on, että sopivasta torjunta-aineesta ei ole varmuutta:

    Glyfosaatti vahingoittaa kuusentaimea mikäli pääsee ei-puutuneeseen vuosikasvaimeen, joten glyfosaattipohjaisten aineiden käyttö tuntuu riskialttilta, vaikka kuusentaimen suojaisikin suihkauksen ajaksi. Focus Ultra ainetta tarjotaan myös metsänviljelyyn, mutta se tehoaa käyttöohjeen mukaan vain heinämäisiin rikkoihin ja ilmeisesti siis ei horsmaan eikä vadelmaan?

    Eikö löydy muita vaihtoehtoja? Tai ehtiikö glyfosaattia käyttää ennen kuin kuusentaimi alkaa pukata vuosikasvainta? Jopa niin turvallisesti, että taimisuojan asettamista jokaisen taimen päälle ei tarvitse tehdä?

  • jees h-valta

    Jos on istuttanut 3000 tainta niin mitä hittoa on väliä jos sieltä joku heinän alle tukehtuu?
    Kun ne ainakin eräiden motomestarien mukaan kuuluu raivata maahan hyvissä ajoin. Täyttä haaskausta tuo lotraus. Ja luonnon turhaa turmelemista.

    Puun takaa

    Eihän sitä myrkkyjä kannata turhaan käyttää, mutta joskus vain saattaa olla niin viheliäinen omt-pohja, ettei muuta järkevää vaihtoehtoa enää ole. Sekin on nähty, ettei hybridihaapakaan ehdi hyviltäkään mättäiltä valoon, vaan tukehtuu alkuunsa ihmisenkorkuiseen heinään. Pienen alan kyllä paimentaa nokialaisen anturalla, mutta useampi hehtaari vaatii kyllä myrkyt käyttöön.
    Sitä vartenhan ne on tehtykin.

    Iron Man

    Olisiko tuo nyt tulkittava niin että Hän oikein nauttii kun saa myrkkyjen kanssa lotrata.

    Puun takaa

    Ei kun täsmälleen päinvastoin.

    jees h-valta

    Niin tuota, nyt on viisitoistahehtaaria hybridihaapaa itselläni maassa enkä kyllä ole tarvinnut kertaakaan myrkkyä. Alustat ovat lähes puhtaat paitsi peltoheitoissa joissa parin alkuvuoden aikana syksypuolella tarkistus ja heinistä vapautus mekaanisesti riitti oikein hyvin. Laiska lotraa. Enkä pitänyt tuota mekaanistakaan kyllä työnä enkä minään.

    Puun takaa

    Olet Jesse onnekas, kun sinulle ole osunut sitä kaikkein viheliäintä maapohjaa jota tarkoitin. Ole kiitollinen siitä.

    jees h-valta

    Tuossa älyttömässä taimimäärässä on kyllä varaa jonkun tukehtuakkin. Ettei tulisi noita suorittavan kuvaamia ryppäitä.
    Isojen metsäyhtiöiden maillakaan ei käytetä ja alat saattavat olla uudistettaessa kymmeniäkin hehtaareja.

    Gla

    Kovasti ihmetyttää Jessen asenne aihetta kohtaan. Jos on istutettu taimia reilusti, eikö niistä kannattaisi pyrkiä ottamaan mahdollisimman suuri hyöty eli kasvattaa taimivaiheessa tiheänä, jotta laatu pysyisi hyvänä? Lisäksi kun harventamisen aika on, voi säästää parhaat yksilöt eli tavallaan jalostaa kasvatettavaa mateiraalia. Mutta uhraamalla osan heinikolle saadaan pilattua erinomainen lähtökohta. Kituuttamalla heinien seassa taimia menetetään muutama vuosi. Jesse ei varmaan ole lukenut tutkimusta, jossa käsitellään varhaisen taimivaiheen heinäntorjunnan merkitystä puun kasvuun. Lisäksi on vaarana, että saadaan epätasainen taimikko, jonka laatu ei ole hyvä. Mikä siis olikaan pointti noissa jutuissa?

    tamperelainen

    Gla,oliskohan tuo tutkimus heinäntorjunnasta,vaikutuksesta taimien kasvuun jossakin netissä nähtävissä

    Gla

    Tässä keskustelupalstan kommentissani on muutama linkki:

    Metsalehti/Keskustelut/
    Aihe/Viestiketju/?topicId=1210

    Tietenkään kuusta ja mäntyä ei voi verrata suoraan, koska kuusia istutetaan yleensä herkemmin heinittyvälle paikalle ja kuusi sietää paremmin varjoa kuin mänty. Muitakin eroja varmaan on. Mutta kun pellonmetsityskokeessa 15 vuodessa paakkutaimella asiallinen hoito tuotti 3,8-kertaisen määrän puuta käsittelemättömään verrattuna, alkaa asian merkitys valjeta. Samalla havaittiin, että heinikko ei suojaa hallatuhoilta, joten siitä ei saa veruketta jättää heinäystä tekemättä.

    Taimitassun mainoksessa hehkutetaan ”jopa” 25% kasvun lisäystä, mutta tulos on saatu vertaamalla taimitassun käyttöä käsittelemättömään verrattuna. Tulos on siis heikko tätä taustaa vasten. Kiinnostavaa on vain se, että taimitassun tutkimuksen mukaan myyrätuhot vähenivät, mutta Metsätieteen aikakauskirjassa olevan artikkelin mukaan katteet lisäävät myyrätuhon riskiä.

    Katson vielä illalla, löytyykö muita hyviä tutkimuksia.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)