Keskustelut Metsänhoito Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan?

Esillä 10 vastausta, 681 - 690 (kaikkiaan 1,022)
  • Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan?

    Osa metsänomistajista on ehdottomasti sitä mieltä, että harvennus kannattaa tehdä/teettää pikkumotolla suuremman moton sijaan? Eli perusteluna he pitävät sitä että esimerkiksi UPM:n ja MG:n suuremmat motot tekevät isot ajojäljet metsään ja ajourien välistä jää ottamatta puita (tai jää tiheitä alueita). Eli puita otetaan enemmän ja helpoiten ajourien vierestä eikä kurotella kauempaa. Pitääkö tämä paikkansa?

    Ko metsänomistajat perustelevat että pikkumotolla saa puut otettua metsästä tasaisesti ja siten metsään jää tasaisesti/tasavälein puita kasvamaan ja odottomaan päätehakkuuta.

    Haluaisin kuulla mielipiteitänne ko asiasta (puolesta tai vastaan). Kiitos jo etukäteen…

     

     

  • Tolopainen Tolopainen

    Entäpä, jos ei tule mitään robottimotoja, eikä kukaan suostu koko elämäänsä istumaan lasikopissa, kun valtio takaa toimeentulon.

    Rane

    Robottimoto tulee koska valtio ei pysty takaamaan toimeentuloa jos kukaan ei suostu istumaan lasikopissa koko elämäänsä.

    pystykorvat

    Kappas vaan. Aihealueestahan tuli ihan satupalsta. Älkää unta nähkö että moto tekisi metsässä  hakkuuta ja harvennusta yksinään. Kenties jos kaikki kasvillisuus tukit mukaanlukien haketettaisiin paikanpäällä  ja  selluhakehake erotettaisiin energiajakeesta pystyisi kone yksin homman tekemään.

    Ja kone olisi niin kallis että hankintahinnan erotuksella nykymasiinaan voisi palkata kaksi äijää  jatkuvaan kolmivuorotyöhön merkkailemaan koppelonpesiä ja lähteensilmiä. Taitaa nykyäänkin olla sen koneen vuosikustannus  pari kertaa enemmän kuin ukon kustannus.

    Tolopainen Tolopainen

    Siis äärettömän yksinkertaista koneen robottikädelle katkaista metsästä runko ja karsia ja laittaa suhteellisen epätarkasti poikki. Kone voidaan automatisoida niin, että kuljettaja hoitaa vain ongelmatilanteet kuten koneet tehtailla toimii.

    Silloin koneen nopeutta voidaan kasvattaa huomattavasti, nykyisin kuskit joutuvat rajoittamaan koneen maksimiliikenopeuksia.

    mehtäukko

    ”Ropottimoto tulee, koska valtio ei pysty takaamaan…” plaap plaap.

    Niin johdonmukaista kuin tuo päättely onkin, olisi luullut aikoja sitten lähes kaiken muun vakioidun ja toistuvan työn siirtyneen ropottiloille.

    Unennäkijöitä on ilmaantunut.

    Rane

    ”Unennäkijöitä on ilmaantunut.”

    Niinpäs näkyy.On vaan taas noussut väärällä jalalla (vasen +oikea).

    suorittava porras suorittava porras

    Taitaa olla vuosisata lopuillaan ennen ,kun roboteista on ihmisen palvelijoiksi metsätöissä.  Kun katkontamatriisien käyttö ei kelpaa nykymuodossakaan eikä ylimääräistä ja häiriöitä aiheuttavaa aluskasvosta osata poistaa ,on robotin tulevaisuus unelmien asteella ja siksi myös jää.

    jees h-valta

    Niin, mitenhän tämä riistaruokinta sitten järjestetään? Ja niiden suojapuskat ja alikasvokset.

    Sulli

    Automatiikka tulee todella nopeasti. Jo tämän päivän konenäkö tunnistaa niin pienet yksityiskohdat johon ei mikään, ei se kolmaskaan, silmä pysty. Laser, infrapuna, radioaalto, ehkäpä ultraäänellä voi skannata rungot läpi, jolloin pystyy hankimaan runsainmäärin enemmän tietoa kuin nykyään. Maanpinnastakin on jo olemassa 10-30 cm tarkkuudella kolmiulotteinen malli jossa näkyy suuremmat kivet ja ojat. Lasekeilaus varmistaa että rungon sijainti, muoto ja mitat (eli 3d malli) on jo tiedossa ennen kuin se on irroitettu kannosta, jopa ennen kuin kone on edes palstalla. Koneäly pystyy hoitamaan useampaa puomia yhtäaikaa.

    isotee

    @Sulli on asian ytimessä. Esim pääte-/aukkohakkuut voisi tekniikan puolesta automatisoida jo tänään. Jostakin syystä sitä ei ole vielä tehty.

    Siirtymä tulee olemaan vaiheittainen, kuten merenkulussa, ilmailussa tai kaivosteollisuudessa on nähty. Ensin kuljettaja on mukana ohjaamossa valvomassa ja tarvittaessa puuttumaan peliin, seuraavaksi työmaalla on mobiili valvomo josta valvotaan ja ohjataan useampaa koneketjua, myöhemmin työmaa- eli sitevalvomo voi sijaita vaikka missä.

    Ei kannata pitää päätä pensaassa tai p**seessä, automaatio tulee, se on varma.

    Pientä havaintoa nykypäivän konenäöstä ja prosessointikyvystä esim oheisesta videosta:

    Paikallaan pysyvien puiden nappaaminen ja arviointi on todella helpompaa…

Esillä 10 vastausta, 681 - 690 (kaikkiaan 1,022)