Keskustelut Metsänhoito Harvennus.Milloin ja kuinka paljon? Ja koron merkitys.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 118)
  • Harvennus.Milloin ja kuinka paljon? Ja koron merkitys.

    Aloitetaanpa uusi ketju. RR: ” Siitä tietysti näkemykset poikkeavat,mitä puita harvennuksissa poistetaan,koska ja kuinka paljon.Jälleen kerran tullaan koron merkitykseen”.

    Laatuharvennusta. Alis-, ja ylissusipuut ,haaroittuneet,mutkaiset yms. sekä mahd.mukaan kasvupaikalle soveltumattomat. Tiheys yl. ohjeen mukaan : sen verran harvuutta että puut voivat lihoa tai tiheyttä,että maa pystyy puiden määrässä antamaan täyden kasvupotentiaalin. Tuuli-ja lumituhoja ennakoiden sekä korjuu-ajankohta harkiten kelit huomioiden.

    Koivikoissa tutkimus antaa n.kolme vuotta pelivaraa korjuun oikeaan ajoitukseen kasvun huminoissa, männyllä myös samaan suuntaan.Kuusikoilla paljon enempi. Koron merkitys konkretisoituu vain maastossa se aikanaan toteamalla ja tekemällä päätöksiä. Oli se haavekorko 2 tai 12, mutta se on sitten jotain muuta kun kasvun taantuminen on meneillään.

    Kantohinta ei ratkaise kaikkea.Kohtuullisuus riittää.

  • Tolopainen Tolopainen

    Minäkin tunnen yhden pörssi hain, metsät on hakkaamatta s,alkun arvo milli ja osingot 40k€ vuodessa ja eläke hiukan vähemmän. Muutama asuntokin löytyy. Kaikki on ansaittu työllä ja säästämällä, perreetön sinkku. Sanomattakin selvää, että mistä päin Suomea, ei ole etelän veteliä eikä itä-tai Pohjois-Suomen saamattomia.

    Visakallo Visakallo

    Miksi pörssihai jättää metsänsä hakkaamatta, mitä järkeä siinä on? Harvennustulot voisi sijoittaa pörsiin, eikä metsästä olisi mitään vaivaa.

    Tolopainen Tolopainen

    Kun ovat suurelta osin suojelussa, valtio maksanut verottomia korvauksia. Jotkut osaa tehdä bisnestä.

    Perko

    A.  J.    ” Kysymys kuuluu, kuinka alas pohjapinta-ala pitää vetää, että taimet kehittyvät hyvin, mutta heinä ei pääse vallitsevaksi alikasvoksessa?”   Tuo pinnan rikkominen toimii ainakin ojamaissa, ovat ihan turkkina taimia.

    Havaintoni on, että noin 6 m välit 20 metrisessä kuusikossa niin taimia on tullut hyvin.   Sopivan varjon ansiosta ei juuri heinä starttaa mutta puun taimet tähtää ylös sieltä  kun avaruus on näkyvissä. Ilmiö on sama sademetsässäkin.  Muutaman myrskyn jäljessä on harvaa nuorta metsää,  siellä  välit ovat noin puolet puun pituudesta  niin ei niihinkään ole heinää liikaa tupannut, ppa on noin  10 tai alle.     Maa-aineksella  lienee  myös merkitys  vaihteluun koskapa kuivalla kalliolla ei ole heiniä.

    Tämä on ihan tutkimaton ja tarkistamaton  havaintoni. Varmaan löytyy NNA ja tyvilahon latvalaholla varmistettua tietoa.

    Metsuri motokuski

    Meillä ei kyllä noilla väleillä tule minkäänlaista taimiainesta. Liian varjoisaa vielä. Jos noin toimisi niin istutustoiminta olisi aivan turhaa. Metsät olisivat alikasvosta täynnä.

    mehtäukko

    Eikä täällä. Ristiriitaista on sanoma.

    Visakallo Visakallo

    Taimettumiseen vaikuttaa niin monet muut asiat valon lisäksi, että se on käytännössä tuurin kauppaa. Tämän tietää jokainen, joka on asian kanssa käytännössä ollut tekemisissä. Simulaatioilla on tässäkin pelkkä viihdearvo.

    mehtäukko

    Perko :”…koskapa kuivalla kalliolla ei ole heiniä…”

    En ole ikinä nähnyt enkä mahda tulla näkemään, että kuivalla kalliolla kasvaisi mitään muutakaan.Ainakaan puita.

    Tonttu

    Koivikoita kannattaisi lihottaa kymmenen vuotta poistamalla risukko ympäriltä. Ei kannata antaa kaikkea energia-puuksi tai kaataa maahan.

     

    Jovain Jovain

    Jatkuvaan kasvatukseen edellytykset ovat olemassa, niin kuin ovat muussakin metsänhoidossa. Metsät ovat mosaiikkia joka tapauksessa ja niitä pitäisi pystyä hallitsemaan. Luonto jättää aina jälkensä kun onnistutaan, niin myös silloin kun epäonnistutaan.

    Jaksottaisessa metsänhoidossa vaihtoehtoja on vähän. Korkeintaan viljelytavassa ja puulajeilla on vaihtelua ja niitä toistetaan kaavamaisena toistoina. Sitä vastoin jatkuvassa kasvatuksessa samoilla periaatteilla tuskin päästään tuloksiin. On seurattava luontaisia vaihtoehtoja ja toivoa, että luontaista pystyttäisiin hallitsemaan. Korkeintaan voidaan ohjailla ja käyttää hyväksi.

    Jaksottaista arkkitehtuuria voidaan hallita. Luontaisen osalta se on paljon vaikeampaa, vaikka sen pitäisi olla juuri päin vastoin. Kaikki luontaisen metsänhoidon tarjoamat hyödyt kannattaa kuitenkin käyttää hyödyksi.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 118)