Keskustelut Puukauppa Hankintalisä

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 382)
  • Hankintalisä

    Merkitty: 

    Apuja tarvitaan.

    Hankintapuun hinnat eivät juurikaan houkuttele tukintekoon, jos ajatellaan puhdasta päätehakkuuta. Kuitenkin palstalla on tuotu esiin,  miten hankintatukillekin on saatu 10-13€/m3 lisähintaa. Tarkoittaisi omissa tarjouksissani tällöin jopa 80e/m3 hinnan rikkoitumista.

    Onko tämä hankintalisä saavutettavissa vain silloin, kun kyseessä on puuta ostavan yhtiön oma koneketju tekemässä ”hankintatyötä” – ja lasku tulee erikseen perässä- josta toki saa vähentää ALV? Vai onko joku saanut myös tukille tätä todellista hankintalisää? Ei siis millekään erikoistyville.

    Ensiharvennusleimikkoon unohtuneista siemenpuistahan tuota hankintalisän saa, mutta tällöinkin lopullinen hintataso jää kuitenkin päätehakkuuleimikon tukkien pystyhintojen tasolle. Eli todellista hankintalisää ei kuitenkaan tule.

    Miksi ei? Soitto kierroksella kukaan ostoihmisistä ei tuota osannut selittää. (Vain 1kpl ei ollut lainkaan kiinnostunut hankintapuista, 7kpl pyydettyjä tarjouksia).

     

  • Jovain Jovain

    Epäilen kuitenkin, että Visakallo olisi hankintakaupassa korjuun hoitanut puut ostaneen yhtiön sopimusurakoitsijalla.

    Visakallo Visakallo

    Kyllä Jovain ne kaikki ovat olleet puita ostaneiden yhtiöiden sopimusurakoitsijoita.

    Tolopainen Tolopainen

    Mutta et päässyt samalle sopimukselle kuin yhtiön metsosasto. Vaikka väität, että urakoitsijan motomitta kelpasi ostajalle. Ei kelvannut.

    Visakallo Visakallo

    Eipä ole Tolopainen ollut noissa asioissa ongelmia meilläpäin.

    Jovain Jovain

    No hyvä, toki olet kertonut tästä aiemminkin. Halusin vaan varmistaa, että hyväksyntä on, kun tähänkin asiaan on vastustettu palstalla aika ravakasti.

    Tähän ei liity mitään laitonta, päinvastoin. Pääsee ns. sisäpiiriläiseksi muutakin kautta, ei vaan pystykaupan kautta ja osalliseksi esim. yhtiön logistiikasta.

    Tolopainen Tolopainen

    Nyt mentiin harmaalle alueelle, hankintakaupassa myyjä hoitaa hakkuun ja puutavaran ajon tienvarteen. Yhtiö hoitaa ne siitä eteenpäin, mittaa ja laatuluokittelee puut. Tämä tapahtuu myös päijät Hämeessä näin. Voihan tietenkin energiaranka mennä voimalaitokselle motomitalla.

    Puuki

    Eihän se itsensä huijaaminen alv:lla  ym:lla vähennyksillä tienaamisella laitonta ole mutta ei pidä mainostaa sitä uusille mo:lle , kun ei verotus metsäpuolella toimi niin.

    Urakoitsijoiden motomitta ei kelpaa yleensä toisen firman ostolle. Mutta voihan se yrittäjä hoitaa puut tehtaille asti.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mhy:n hoitama toimituskauppa tapahtui ainakin aiemmin juuri noin: urakoitsija ja metsänomistaja saivat tilinsä motomitasta ja mhy vasta tehdasmitasta. Välillä tapahtuu aina hiukan hävikkiä, mikä ei ole hyväksi pitkässä juoksussa. Parempi oisi hoitaa kaikki tehdasmittana, mutta puuerien erillään pitäminen voi olla tuossa haasteellista kun myyjiä on monta.

    Jovain Jovain

    Tulihan se nootti sieltä välittömästi, mutta tavallaan eivät ole enää tätä päivää. Onhan siellä raamit joilla toimitaan, mutta on myös uutta, jotka vievät puukauppaa ja korjuuta eteenpäin. Rajoja rikotaan, ei se tarkoita että olisi laitonta, urakoitsijoiden motomitta hyväksytään esim.  ja vähennykset.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuten aiemminkin on selvitetty, tienaaminen Jovainin hybridimallissa rajoittuu ilmeisesti mahdolliseen pieneen työnjohtokorvaukseen ja parempaan tietouteen korjuun hinnasta.

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 382)