Keskustelut Puukauppa Hankintalisä

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 382)
  • Hankintalisä

    Merkitty: 

    Apuja tarvitaan.

    Hankintapuun hinnat eivät juurikaan houkuttele tukintekoon, jos ajatellaan puhdasta päätehakkuuta. Kuitenkin palstalla on tuotu esiin,  miten hankintatukillekin on saatu 10-13€/m3 lisähintaa. Tarkoittaisi omissa tarjouksissani tällöin jopa 80e/m3 hinnan rikkoitumista.

    Onko tämä hankintalisä saavutettavissa vain silloin, kun kyseessä on puuta ostavan yhtiön oma koneketju tekemässä ”hankintatyötä” – ja lasku tulee erikseen perässä- josta toki saa vähentää ALV? Vai onko joku saanut myös tukille tätä todellista hankintalisää? Ei siis millekään erikoistyville.

    Ensiharvennusleimikkoon unohtuneista siemenpuistahan tuota hankintalisän saa, mutta tällöinkin lopullinen hintataso jää kuitenkin päätehakkuuleimikon tukkien pystyhintojen tasolle. Eli todellista hankintalisää ei kuitenkaan tule.

    Miksi ei? Soitto kierroksella kukaan ostoihmisistä ei tuota osannut selittää. (Vain 1kpl ei ollut lainkaan kiinnostunut hankintapuista, 7kpl pyydettyjä tarjouksia).

     

  • Jovain Jovain

    Aegolius: ”Olet tässä ilmeisesti vähentänyt 23000 eurosta korjuun laskun 3000 e”. On tässä sikäli ajatus virhettä, että hankintalisä kattaa korjuun laskun ja on siinä mielessä vastikkeellinen. Ja korjuun lasku vähennyksenä verotettavasta tulosta. Laskelma 20000-3000=17000/vero 30% = 5100/17000-5100= 11900 netto. Ei istu oikein veroilmoituksellakaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Edellisessä viestissä veroa maksetaan liian pienestä summasta; pitäisi laskea 20 tuhannesta (korjattu).

    Veroilmoituslomakkeet on tehty vain pystykauppaa ja hankintakauppaa varten, ei hybridimallin mukaan.

    Jos Jovain on jo vuosia ilmoittanut verot väärin, olisi syytä tehdä oikaisupyyntö.

    aegolius

    Mahdoitkohan Jovain lukea edes sen esimerkkini alkutiedot? Jos luit, niin miksi itse muutat niitä? Olet tässä aivan oma-aloitteisesti vaihtanut hankintakaupan bruttoarvoksi 20000 euroa, kun sen piti olla 20000 + hankintalisä 3000 = 23000 euroa. Yritäpä uudestaan tällä lähtöarvolla.

    Miksi ei istu veroilmoituksella? Hankintakauppa, ja kaupan arvo 23000 e.

    Edit. Poistettu ”netto”-käsitteen tarkennus.

    Tolopainen Tolopainen

    Puunmyyntitulosta maksetaan veroa vasta kun kaikki vuosimenot ja pääomatulojen mahdolliset tappiot ja menovaraus on vähennetty. Lisäksi vielä yrittäjävähennys, joten aivan turha vääntää sitä 30% puukaupan bruttotulon veroprosentiksi. Sellaista ei maksa kukaan. Verotus toimii samalla tavalla jokaisen myyjän kohdalla, vaikka miten vääntää.

    Jovain Jovain

    Tässä esimerkissä ei ollut muita vähennyksiä, tieten tuo yrittäjävähennys.

    Panikoin, kun en saanut ratkaistua hankintalisän vastikkeellisuutta, eli korjuun laskun 3000 euroa. Verolomake sopii kyllä hankintatulon ilmoittamiseen, mutta epäselväksi on jäänyt tuo hankintalisän vastikkeellisuus???

    jees h-valta

    Olet Jovain paremmalla tiellä. Alat tunnustaa virheitäsi.

    mehtäukko

    En kommentoi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    http://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/lomakkeet/tayttoohjeet/2c-metsätalouden-veroilmoitus-yksityiskohtainen-täyttöohje/

    1 Puun myyntitulot > kohta 1.2: hankinta- ja käteiskaupoista saadut tulot

    2 Hankintatyön arvo jätetään tyhjäksi.

    7 Vuosimenot >kohta 7.3: muut vuosimenot

    Esimerkiksi: urakoitsijoille maksetut suoritukset puunkorjuusta, maanmuokkauksesta, metsän lannoituksesta, taimikonhoidosta ja muista metsänhoitotöistä

    Kyseessä ei ole hankintatyö, jos hankintakaupalla myydyn puutavaran hakkuun tai kuljetuksen hoitaa ulkopuolinen henkilö tai esimerkiksi metsänhoitoyhdistys. Ilmoita nämä ulkopuolisella teetetystä työstä aiheutuneet menot kohdassa 7.

    En löytänyt verohallinnon sivuilta termiä ”hankintalisän vastikkeellisuus”.

    aegolius

    Oletan, että Jovain tarkoittaa tuolla vastikkeellisuudella veronalaisuutta.

    Samasta verottajan linkistä: ”Puun myyntituloa ovat myös kaikki puukauppaan liittyvät hintalisät”. Jos tätä hankintalisää hintalisänä pitää. Veronalaista myyntituloa sekin on luonnollisesti.

    Tuo hankintatyön arvon osittainen verottomuus ja ylipäänsä useat toisiaan lähellä olevat käsitteet voivat hämmentää.

    Panikointiin ei ole aihetta. Verotustakin voi tarvittaessa korjata noin viiden vuoden ajan ja sitten se vanhenee. Jos mahdollinen liian vähän maksaminen aiheuttaa huolta, niin voin kokemuksesta kertoa, että liikaa maksaminen ja sen huomaaminen liian myöhään harmittaa myös. Aurinko kuitenkin nousee taas aamulla ja loppuelämän ensimmäinen päivä alkaa.

    Rane

    Aegolius kiteytti viimeisessä lauseessaan keskustelun tyhjentävästi.Rane on muutaman hankintakaupan tehnyt vuosikymmenten varrella eikä yhdessäkään  mitään hankintalisiä ole eritelty.Pelkkä tienvarsihinta.Toki ”hankintalisän” saa selville jos kysyy paljonko firma maksaisi pystykauppana ko.leimikosta mutta ehkä tätä ei kannata tehdä jotta työmotivaatio säilyy.

    Ps.Ainahan firmat eivät ole kiinnostuneita esim. ensiharvennuksista.

     

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 382)