Keskustelut Puukauppa hankintakauppa

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 453)
  • hankintakauppa

    Millä selittyy, että kuusitukista maksetaan hankintana vähämmän kuin pystykauppapäätehakkuulla? Joo, toki on puuyhtiöille logistisesti helpompaa pitää korjuuketju omissa näpeissä, mutta ei sen nyt pitäisi noin rajuna hintavaikutuksena näkyä. Kuulostaisi kilpailuoikeuden näkökulmasta kestämättömältä.

  • Jätkä

    EI EI EI: Joovaanin mukaan Metsänomistaja maksaa aina kaiken, koska hän ei saa korjuukustannuksista vähennyskelposta kuittia.

    Ja kyllä JOOVAAN tietää. Hän on tohtorismies Lauri-Vaarin opetuslapsi ja omaksunut kaiken tiedot sieltä – jo kolmekymmentä luvusta lähtien!

    MaalaisSeppo

    Jos Jovain on tehnyt puukauppaa, niin eiköhän asia ole selvinnyt. Ehkä tullut kalliiksi.

    Tässä tapauksessa lisävalistus ei auta. Johan se on useassa keskusteluketjussa todettu. Toivoton tapaus. Hyvin kuitenkin pystyy pitämään yllä typerää keskustelua. Siitä pisteet.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Niin, kuittia ei ole jos ei ole maksanut. Näin se on.

    Puuki

    Jos joku laatisi laskentaesimerkin niin asia selkenee.

    Tuossa  s. 28 on yksi r-lanka esimerkki. Eikö se näy vai ei kelpaa ?

    Reima Ranta

    Puunkäyttäjän etu tietysti on, että metsänomistaja tuottaa mahdollisimman paljon puuta, raivaa, tekee tiet kuntoon ja tekee kaikin puoli puun hankkimisen mahdollisimman helpoksi. Hakkuu sitten pystykaupalla, jolloin ostaja voi katkoa puut hänelle hakkuuhetkellä edullisimmalla tavalla. Kulut tietysti kaikki metsänomistajalle ja tuotot itselle. Kaikki tähtää siihen, että hakkuu on mahdollisimman vaivaton. Sadan vuoden kasvatuksen ongelmat ovat sivuseikka.

    Kaikki em. on hyvin ymmärrettävää voittoa tavoittelevalle yritykselle.

    Kokonaan toinen kysymys on, mitä tämä kaikki merkitsee taloudellisesti metsänomistajalle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Puuki, hyvä laskentaesimerkkisi lipsahti ohi. Tuosta voisi päätellä, että myyjä voi parantaa tiliään vain tekemällä harvennushakkuun korjuun kokonaan tai osin itse, jolloin saa itselleen työpalkkaa. Kantohinta on päätehakkuussa hankinnassa/toimituskaupassa niin huono, ettei siinä oma korjuu enää (ainakaan taloudelliselta näkökulmalta) kannata.

    Jovain Jovain

    Puukin laskentaesimerkki ei kerro mitään, eikä sitä sellaiseksi ole edes tarkoitettu, nolla tulos. Verovaikutukset ovat eriasia.

    Korjuun alveja ei tilitetä valtiolle, vaan ne kuuluvat kulujen vähennettäviin alveihin.

    Sanoisin Jätkälle, että poikkeappa nystyhoitajalla, mutta ei sinun tarvitsekaan siellä poiketa, sillä olet siinä oikeassa, että eihän metsänomistaja voi kaikkea maksaa, koska ei ole saanut sitä vähennyskelpoista kuittia. Se on vähän sama asia kuin pystykaupan menetetyt vähennysoikeudet, olisivat merkittävät, mutta kun ei ole esittää sitä vähennyskelpoista kuittia.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Moottorisahalla tehtävä hankintaa puun tekemisen voisi rajoittaa maksimissaan 100m3/vuosi ja kieltää enemmän tekemisen. Työntehostuminen on se millä yhteiskunta elää ja kaikkien tulisi olla tuottavassa työssä aina tässä yhteiskunnassa. Missään nimessä ei pidä kannustaa ikinä yhtään hankintapuun tekemisen houkettelevuutta. Asiassa on yhtä paljon järkeä kuin deflaation kiihdyttämissä ja nollakorko ympäristössä zombieyritykset pärjää. Ois yhteiskunnalta järjetöntä jalkaan ampumista jos yhtää menisi hankintapuun suuntaan. Siellä sitten loppuunajetuilla, pienillä motoilla sitten tehtäis vähemmän tuottavaa työtä. Hohhoijaa.

    MaalaisSeppo

    Eläkeukon mielestä hankintatyön verovapausrajaa pitäisi nostaa. Moottorisahahakkuu lienee vähäpäästöisimpiä menetelmiä. Motoa ei kannata juurikaan päästää ensiharvennuksille.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Nojoo, yli 60 vuotiailta sen vois poistaa kokonaan. Tämähän on yks Suomen ongelmista, että yli 60 vuotiaat ei tee tarpeeksi töitä. Mutta liekkö mahdollista tasavertaisuuden nimissä. Järkevintä olisi sen poistaminen kokonaan, että se ei houkuttelisi ketään kokonaan työkykyistä.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 453)