Keskustelut Puukauppa hankintakauppa

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 453)
  • hankintakauppa

    Millä selittyy, että kuusitukista maksetaan hankintana vähämmän kuin pystykauppapäätehakkuulla? Joo, toki on puuyhtiöille logistisesti helpompaa pitää korjuuketju omissa näpeissä, mutta ei sen nyt pitäisi noin rajuna hintavaikutuksena näkyä. Kuulostaisi kilpailuoikeuden näkökulmasta kestämättömältä.

  • Tolopainen

    Kuka sieltä myhitykseltä lähtee pankkiin ja laittaa lainapaperiin nimen ja ottaa vastuun lainasta ja mitkä on vakuudet. Puukaupan pyörittäminen sitoo runsaasti pääomia. Ei tule onnistumaan myhistyksiltä. Meinaan, että noita leimikoita yhtiöt ostaa rahalla ja ne rahat on niissä yleensä kiinni kuukausia.

    Jovain

    Aivan pikkutukki ja jos se toteutuu samalla puukauppasopimuksella, vielä parempi.

    Tolopainen: Eihän edelleenkään kysymys ole mhy:n puukaupan pyörittämisestä, vaan puun välittämisestä toimittamisesta yhtiöille metsänomistajan lukuun. Puukauppa on erikseen, yhtiöt ostavat ja metsänomistajat myyvät puuta.

    Jovain

    Elähän Jesse innostu liikaa, eiköhän me olla ihan samalla asialla, minäkin ole eronnut Metsänhoitoyhdistyksestä.

    jees h-valta

    Jovainin kannattaa ehdottomasti alkaa pioneeriksi asiassaan. Josta me muute emme näytä selvää saavan mutta JovainOy varmasti sitten aikaa myöten näyttää kuinka kapuaminen suomen suurimmaksi puunkäsittelijäksi onnistuu. Mielenkiinnolla vartoilen.

    Tolopainen

    Niin eli onko se nyt sitä toimituskauppaa, jossa myyjällä on vastuu laadusta ja rahoituksesta. Minusta tämä nykyinen on parempi, myyn yhdella paperilla vuoden myynnit ja saan 40% rahoista tilille ja yhtiö hoitelee korjuun. Käyn siellä käveleskelemässä koneen jäljillä ja syljeskelen helevetin pitkiä sylkyjä ja mittailen puun välejä ja tehtyä puutavaraa, jotta kaikki tukki on otettu talteen.

    jees h-valta

    Kyllä minä ainakin pysyn Tolopan linjoilla. Aika paljon on vaadittu jos Jovain kätevämmän systeemin käyntiin polkaisee.

    Puuki

    Kun Mhy :n kanssa  voi tehdä puukauppasopimuksen, jossa hinnat ja hakattavat laadut on etukäteen selvillä , niin se on tavallinen pystykauppa.  Kantorahojen maksun aikataulun sopiminen hakkuun jälkeen tapahtuvaksi on sopimusasia .      En ole itse tehnyt Mhy:n kanssa pystykauppaa (enkä tee) mutta ihan yksinkertainen asia se on ymmärrettäväksi.   Toimituskaupan voi tehdä kuka tahansa mo itse, kun hommaa korjuun tekijän ja kuljetuksen sahalle ja/tai sellutehtaalle. Puut mitataan toimituspaikoilla ja tili tulee sen mukaan.

    Jovain

    Tolopainen: Eihän siirtyminen toimituskauppaan tarkoita sitä, että vastuu laadusta ja rahoituksesta miksikään muuttuu. Edelleen voit yhtiöiden kanssa tehdä puukauppaa ja yhtiöt hoitavat korjuun, niin kuin ovat hoitaneet tähänkin asti. Eihän metsänomistajien ottaminen samalle sopimukselle tarkoita vastuiden siirtymistä. Vaan vapauttaa metsänomistajat toimittamaan puuta teollisuudelle, siinä kuin metsäosastotkin.

    Eli teollisuus ostaa ja metsänomistajat myyvät puuta ja vastuu laadusta ja rahoituksesta säilyy entisellään. Ei tässä ole sen kummemmasta asiasta kysymys, kuin metsänomistajien ja muiden puuntoimittajien aseman turvaamisesta.

    Toki toimituskaupassa korjuun tilitysmenettely, joka on sidottu nykyisellään puunhintaan poistuu ja siirrytään laskutusmenettelyyn, joka on se normaali tapa maksaa palveluista.

     

    Jovain

    Puuki tarkoittaa mhy pystykaupalla valtakirjakauppaa, joita mhy tekee metsänomistajien puolesta.

    Tolopainen

    Niinhän puukauppa nykyisin toimii että metsänomistajat laskuttavat puista yhtiötä, sitä laskua sanotaan kauppasopimukseksi. Voit tietenkin kirjoittaa saman suuruisen laskun jos haluat.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 453)