Keskustelut Puukauppa hankintakauppa

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 453)
  • hankintakauppa

    Millä selittyy, että kuusitukista maksetaan hankintana vähämmän kuin pystykauppapäätehakkuulla? Joo, toki on puuyhtiöille logistisesti helpompaa pitää korjuuketju omissa näpeissä, mutta ei sen nyt pitäisi noin rajuna hintavaikutuksena näkyä. Kuulostaisi kilpailuoikeuden näkökulmasta kestämättömältä.

  • Jovain Jovain

    Jees: Eiköhän Metsänhoitoyhdistyksen osto sallita edelleen vain rajoitetusti ja jota on pidettävä taloudellisesti vähäarvoisena.

    Tolopainen Tolopainen

    Mistä MHY saisi pääomia laajamittaisen oman puukaupan hoitamiseen ja kuka vastaisi toiminnasta. Siis ei ole rahaa eikä resursseja.

    mehtäukko

    Ei mistään. Kupruja on joskus ollutkin ja jotkut jää nuolemaan näppejään. On mielikuvitusta, että klusteri ottaisi välikäsiä varsinaiseen korjuuseen. Ja mitä hyötyä? Riskejä roppakaupalla.

    harrastelija harrastelija

    Nyt näyttää hiukan nousevan koneyrittäjien/-yhtymien aktiivisuus leimikon ostajana. Pyrkimys on sama kuin Mhy:n ”korjuupalvelu”. Koneyrittäjät on metsäyhtiöiden taholta kilpailutettu – kuten rekkahlötkin – viimeiseen tappiin. Alkamalla puun toimitusmyyjiksi / hankintamyyjiksi yrittäjä saa konekulunssa vähennyksenä verotuksessa suoraan. Metsäyhtiöthän vähentää tuottoaan koneyrittäjien kustannuksista, samoin Mhy.

    Tässä olisi Jovainillekin sauma hankkia motoketju ja rekka. Siitä vain leimikoista kilpailemaan!

    mehtäukko

    Harrastajan huomio pitää paikkansa. Se voi pelata ns. vakaina aikoina ja kun puun kysyntä on hyvä. Mutta markkinatilanne voi reuhahtaa yössä. Mo:lle sovittu kantohinta ennakoineen / toimitushinta klusterille suhde kun kunnolla keikahtaa, on vitsit vähissä.

    Puuki

    Mhy:llä on omat urakoitsijat , jotka tekee korjuun. Ei ne mitään sellufirman urakoitsijoita välissä käytä .  Ihan samanlainen toimija kuin joku muukin nyt uuden lain aikaan. Paikallinen Mhy ostaa ainakin aika paljon leimikoita.

    Toimitusmyynnissä tai sitten toisen hommissa ollessa voi vähentää konekulut tulosta. Vai miten ne kulut olisi vähennyskelvottomia kun urakoitsija on sopimussuhteessa johonkin firmaan ?

    Jovain Jovain

    Urakoitsijan konekulujen vähentäminen verotuksessa ja metsänomistajan korjuun laskun vähentäminen puutulosta verotuksessa ovat eri asioita. Eiköhän Mhy:n leimikoiden ostamisella tarkoiteta edelleen puun toimittamista välittämistä teollisuudelle metsänomistajan lukuun.

    Puuki

    Noista kulujen vähentämisestä kannattaa tehdä itselleen yksinkertainen laskuharjoitus , niin  asia toivonmukaan selviää.  Joskus tein muistaakseni tännekin rautalankamallin ko asiasta.

    Mhy:n toimintamallista jos on epäselvyyttä kannattaa kysyä paikallisesta myhistyksestä , niin ei jää epäselväksi sekään.

    Jovain Jovain

    Mikä sen kummempi välikäsi puuntoimittaja Mhy on kuin yhtiön metsäosastotkaan tai yhtymä yhteismetsä jne. Jos puhutaan ostamisesta, kysymys on korjuun ostamisesta tai myymisestä. Teollisuus ostaa korjuun urakoitsijoiltaan ja vaihtoehtoisesti myy korjuun muille puun toimittajille.

    Tuo metsänomistajien korjuun kustannusten vähennysoikeus toteutuu ilmankin, ei tarvitse ryhtyä puunostajaksi ja edelleen puunmyyjäksi (välikädeksi) teollisuudelle.

    (Pystykaupassa yhtiöt vähentävät korjuun kustannukset omista tuotoistaan.)

    Keskustellaan mahdollisen puukaupan yhdenmukaistamisesta.

    pikkutukki

    Jos haluat isot verovähennykset voin järjestää korjuun leimikollesi ja saat myydä puut parhaaseen mahdolliseen hintaan !

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 453)