Keskustelut Puukauppa hankintakauppa

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 453)
  • hankintakauppa

    Millä selittyy, että kuusitukista maksetaan hankintana vähämmän kuin pystykauppapäätehakkuulla? Joo, toki on puuyhtiöille logistisesti helpompaa pitää korjuuketju omissa näpeissä, mutta ei sen nyt pitäisi noin rajuna hintavaikutuksena näkyä. Kuulostaisi kilpailuoikeuden näkökulmasta kestämättömältä.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Muutamat askartelevat menneisyydessä, maalailevat visioita, joita ei ole olemassa.” M.O.T.

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä Jovain pääsee tekemään minunkin metsään ajohommia. Hakkailen pari kiintoa päivittäin marraskuusta joulukuun loppuun ensiharvennusta, mutta 3m ajourasta pitää koneen mennä.

    Jovain Jovain

    Niin on täälläkin, on tekoa ja on ajoa, ensiharvennusta jos kiinnostaa.

    mehtäukko

    Jos joku lukee näitten ketjujen antia Jovainilta, kaukaa kiertävät!  🙂

    Jovain Jovain

    Siitä vaan mehtäukko ”todistelemaan”, tuskin auttaa kaukaa kiertäminen.

    A.J Eihän mhy ole oston välittäjäorganisaatio. Välittää puuta valtakirjalla ja korjuupalvelun kautta, mutta ei toimi puun ostajana. Hoitaa välittäjäorganisaationa metsänomistajien puolesta puun myyjänä. Näin myös mahdollisen puukaupan yhdenmukaistamisen jälkeen.

    mehtäukko

    Mitä sekasotkua taas?

    Reima Ranta

    Kuinka puukauppaa käydään maailmalla?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Rinnastin tuossa kommentissani mhy:n roolin yhtiöiden metsäosastojen rooliin. Ehkä nuo riittävät puun välittäjäorganisaatioiksi.

    jees h-valta

    Jovain pupertaa omiaan. Kyllähän mhy voi puuta nyt myös ostaa eli välittää vasta oman oston jälkeen. Eli myydä myös omissa nimissään puutavaraa vapaasti eteenpäin. Lakihan noilta osin juuri väljeni silloin kun jäsenyyskin vapaaehtoistui. Siksihän nyt metsäyhtiöt hiukan karsastaakin mhy:n toimintaa. Kilpailijana.

    Jovain Jovain

    A.J: Ymmärtääkseni mhy ja yhtiön metsäosastot riittävät puun välittäjäorganisaatioiksi. Tottahan niitä on muitakin, voi olla myös palveluyrittäjä tai metsänomistaja suoraan tai esim. koneurakoitsija omista metsistään. Puunostaja on kuitenkin puunkäyttäjä eli pääsääntöisesti teollisuus.

    Eli puuta välitetään ja korjuu on sitten erikseen. Teollisuus ostaa korjuun omilta urakoitsijoiltaan ja vaihtoehtoisesti myy korjuun muille puuntoimittajille. Voisi mennä tähänkin tapaan.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 453)