Keskustelut Puukauppa hankintakauppa

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 453)
  • hankintakauppa

    Millä selittyy, että kuusitukista maksetaan hankintana vähämmän kuin pystykauppapäätehakkuulla? Joo, toki on puuyhtiöille logistisesti helpompaa pitää korjuuketju omissa näpeissä, mutta ei sen nyt pitäisi noin rajuna hintavaikutuksena näkyä. Kuulostaisi kilpailuoikeuden näkökulmasta kestämättömältä.

  • sitolkka

    Ostajalla on oikeus ostaa puut omilla ehdoillaan siten miten haluaa kun ei riko lakia. Kenenkään ei ole pakko myydä puuta jos se ei passaa.

    Jovain

    Timppa: Ei ole syytä epäillä puutavarayhtiöiden mitasta, mutta yhtiöillä on tiimit, jotka yhtiöiden puolesta tekevät sen varsinaisen työn. Aivan yhtä hyvin voin todeta, että ei ole niin hullua metsänomistajaa, joka ostaisi jostain joltain tiimiltä palvelun. Se, että on maan tapa, ettei metsänomistajalle myönnetä motomittaa, on myös maan tapa, että metsänomistajia käytetään hyväksi.

    Tuohon Visakallon motomitasta hyötymiseen, menee puukaupan ja korjuun eli toimituskaupan kehittämiseen.

    Korpituvan Taneli

    A.Jalkanen: ”Yhteismyynti ulkomaille saisi laajentua. Jotain pieniä kokeiluja on ollut Ruotsin suuntaan”

    Metsäomistajien raakapuun yhteismyyntejä ulkomaille hoiteli vielä 50-luvulla osuuskunta Metsäliitto. Sittemmin siitä on tullut osa puun jalostusta ja sen intressi nykyään on saada mahd. halvalla puuta, niinkuin muidenkin ostajien.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen

    Motomittaako käytetään sen takia, että yhtiöt voivat siten huijata metsänomistajia mittauksessa. Ei se nyt niinkään ole. Sahapuulle on paljon enemmän pituusmittoja kuin arvaattekaan, mitat tulevat urakoitsijoille vasta kun yhtiö antaa leimikolle hakkuuluvan. Urakoistijakaan ei vielä tänään tiedä mitä mittoja huomenna korjattavasta leimikosta halutaan. Urakoitsijat joutuvat välillä jopa keskeyttämään korjuutöitä, kun metsäosasto ei anna lupaa ostetun leimikon korjuuseen, kun ei ole tietoa katkonta pituuksista.

    Visakallo

    90-luvun lamavuosien aikaan mhy välitti meilläpäin laivalasteittain kuusitukkia Japaniin. Hinta oli keskimäärin kaksinkertainen kotimaan hintoihin nähden. Vieläkin muistan lämmöllä niitä aikoja. Aina pientä jännitystäkin riitti, sillä lopullinen hinta määräytyi vasta Kotkan satamassa laivauspäivän markan ja jenin välisen kurssin mukaan.  Aika monta pöllinpäätä tuli torjunta-aineella reppuruiskulla käsiteltyä pitkän laivamatkan takia!

    mehtäukko

    Ei mehtäukko lupaakaan,- kun ei ole v a l t u u k s i a-, kuin LV itsensä ja Jovainin peesaamia tallintakusia KUN sen puutetta on voivoteltu eikä nähdä kehitystä ympärillä!

    Ja motomitasta kun alkoi toinen haloo. Onko todella ajatukset niin korkkiruuvilla, ettei tajuta siihen sisältyvää riskiä? Aivan sama kuin 20 sonnin teuraat isäntä ilmoittaisi punnitun omalla puntarilla ja teurastamon pitäisi vaan uskoa..!? Ja kun taitaa motomitan säätö ja kunnossapito olla vähän muuta kuin puntarin tillistely.

    Jätkä

    mehtäukko on täysin oikeassa. Metsänomistajat ovat vuosikymmenien ajan pyrkineet pettämään Klusteria puukaupoissa.

    On tietenkin päivänselvää, että metsänomistajan omaan mittaukseen – oman moton mittaukseen ei voi luottaa kukaan. Jos MO vaatii, että hänen suorittama mittaus pitää hyväksyä, niin ei ole ihme, jos teollisuus sanoo:”Pitäkää tunkkinne”.

    Jeessi on riemuinnut sitä, että ”Huippuammattilaisilta” on metsään jäänyt valtavasti hakattua , mitattua ja maksettua puuta hänen märkänä poltettavakseen. Kuinka silloin voisi edes kuvitella, että ammattitaidoton metsänomistaja saisi mitattua puut, katkottua tukit oikein ja vielä ajettua ne varastopaikalle viimeistä kalikkaa myöten.

    jees h-valta

    Niin, yhtäkkiä Jovainin toimitusmyynti muuttuikin motomitan perään vaikeroinnksi. Mitähän seuraavaksi? Onhan se hupa vaatimus. Aivan samoin minun pitäisi kait ottaa takaisin asiakkaan vuosien mittaan nurkkiin kertyneet turhaan ostetut putkitarvikkeet ja hyvittää tietysti asiakkaan ilmoittaman määrän mukaan ilman mitään tarkistuksia. Tietysti päivän kovimmalla hinnalla. Kyllä, peräti kaukana on haaveet todellisuudesta. Alan uskoa ettei taida aivan paljoa puita kulkea Jovainin metsistä teollisuudelle.

    jees h-valta

    Jätkän kommenttiin senverran tarkistusta etten aio kastella kyllä Metsä-Groupin minulle lahjoittamaa puutavaraa vielä klapeinakaan. Joten en ole NIIN etevä että pystyisin ensitalven klapeja märäksi enää saamaan. Mutta Groupin kuitua uitan ojissa nytkin. Säilyy parempana vuoden eteenpäin kun ylitarjontaa on pukannut.

    Visakallo

    Jesse: ”Alan uskoa ettei taida aivan paljoa puita kulkea Jovainin metsistä teollisuudelle.”

    Olen samaa mieltä. Hyvin teoreettisiltä Jovainin jutut kuulostavat. Mehän emme todellisuudessa tiedä hänestä juuri mitään.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 453)