Keskustelut Puukauppa hankintakauppa

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 453)
  • hankintakauppa

    Millä selittyy, että kuusitukista maksetaan hankintana vähämmän kuin pystykauppapäätehakkuulla? Joo, toki on puuyhtiöille logistisesti helpompaa pitää korjuuketju omissa näpeissä, mutta ei sen nyt pitäisi noin rajuna hintavaikutuksena näkyä. Kuulostaisi kilpailuoikeuden näkökulmasta kestämättömältä.

  • metsänkasvattaja

    nykyinen järjestelmä  suosii  etämetsänomistajia jotka  eivät juuri mitään metsistä  ymmärrä  hakataan  keskenkasvuista  metsää   ja  toivotaan että  metsäosakkeiden hinta  nousisi  ja  yhtiö  saisi  maksimoitua  voittonsa  mutta  omatoimisille  metsänomistajille  huono  tukkipuusta  pitäisi maksaa  tienvarressa se hinta  mikä nyt  hankintana +  teko ja  kuljetus mikä  nyt  maksetaan koneyrittäjille  sitten  olisi  edes  sinnepäin  kaikessa  yksinkertaisuudessaan

    mehtäukko

    En oikein jaksa uskoa että tänä päivänä vielä löytyy metsistä ymmärtämättömiä etäomistajia?! Vai onko todella silmät ja korvat ummessa alan lehdille, eikä tietoa haeta myhistykseltä tai klusterilta?

    metsänkasvattaja

    suuret ikäluokat ovat  luovuttaneet  paljon metsiään  lapsille  monesti  ovat hyvissä  ammateissa  ja  nykyajan kova kiire  työpaikoilla ja  kotonakin tekee  sen  että  ei  saata  metsäasiat  tulla  mieleen  muuta  kuin myyntimielessä

    jees h-valta

    Olen jälleen mehtäukon linjoilla. Itekkin tavallaan kaupunkilaisomistajana olen tullut metsää omistavaksi vaikka juuret maalla ovatkin. Kyllä se on sitten aika lyhytaikainen omistaja yleensä jos ei hiukkaakaan metsä kiinnosta. Kyllä se yleensä aika nopsaan luopuu. Ainahan ihmistä tuppaa rahan ansainta kiinnostamaan ja aina joku vinkkaa että tee sillai äläkä silleen.

    Jätkä

    Kun ”ikänsä” kaupunkilaisena elänyt saa perintönä vanhan – päällekaatuvan ”mummonmökin” ja muutaman  kymmenen hehtaarin metsäpalstan, hän ei – jos ammatti ja olosuhteet suovat hyvän toimeentulon ja vakiintuneet harrastukset – välttämättä käy perintötilallaan kovinkaan montaa kertaa. Tuskin kertaakaan.

    Jos vielä on niin, että pienehköjä metsäpalstoja on vähän siellä sun täällä, sekin vähentää mielenkiintoa metsänomistukseen. Kun vielä jotkut pelottelevat, että ei kannata puuta myydä – verottaja vie kaiken ja sitten joutuu vielä istuttamaan jne, niin kyllä ne ”riistatiheiköt” siellä sitten tiheytyvät.

    Pari viikkoa sitten kokoonnuimme jonkinlaiseen sukulais-kokoontumiseen ja juttelin muutamien metsästäjähenkilöiden kanssa. Kyllä se koko varhaislapsuuden seikkailualue on palasteltu niin pieniin metsäaloihin, että niistä ei ole helppo ottaa selvää. Siinä on joenvarsikin tilkutettu niin pieniksi palstoiksi, että ei mitään tolkkua. Metsästysseuran puuha-Pete kertoi, että on aivan uskomattomia jakoja tehty, ja pyykkejä pantu tiheään. Jos ei ole saatu koko aluetta vuokralle, niin tuttukin hiippailee luvattomilla mailla tietämättään.

    kim1

    Väitän että ne lapset ,jotka ” saavat”,metsänsä sukupolvenvaihdos kaupassa,ovat huomattavasti aktiivisempia metsä asioissa kuin ,sen vastikkettomasti saaneet..,(oletan että metsänkasvattaja tarkoitti luovuttamisella  sukupolvenvaihdos kauppoja,kun eihän se lahjaksi saaminen ole minusta verotuksellisesti järkevä vaihtoehto).p.s.kuinkakohan paljon oikeasti suuret ikäluokat ovat lapsillensa metsiään luovuttaneet?

    kim1

    Ruotsissahan on perintömetsien jakaminen kielletty…mitä mieltä olette?,pitäisikö Suomessakin toimia samalla tavalla…

    metsänkasvattaja

    ehdottomasti  olisi  hyvä  suomessakin liian paljon riitauttavat ja  niissä  ei  hanki  kuin asianajajat  ja  maamittauslaitos  yhtymänä on  parempi  pitää  jos  sopua  löytyy  tai  joku  lunastaa  osuudet

    Jovain

    Se on vähän kuin luotu nykyinen järjestelmä ymmärtämättömille metsänomistajille. Nimen osaa kirjoittaa ja kollektiivi huolehtii sitten ymmärtämättömistä. Ei taida metsänomistajien oma yhdistyskään nykyisessä tilanteessa parempaan pystyä. Kulut peritään ja vähän enemmänkin.

    Mahtaakohan metsänomistajien ammatillista koulutusta enää olla. Kurssitetaan, mutta riittääkö se vaatimustasoon. Ettei vaan metsänomistajia ajeta klusterin syliin.

    jees h-valta

    Kyllä pitää ihmisen olla uuvatti. Mitään sen enempää järjestetäkkään kuin kurssia ja metsänhoidon opetusta joka vuosi useita esim. juuri MHY:n toimesta. Se ”klusterikin” järjestää heidän asiakkailleen jatkuvasti useita vuosittaisia tietoiskuja ja luentoja sun tehdastutustumisia ympäri maan. Pitäisi varmaan olla pakollisena oppiaineena jotakuinkin viikoittain. Erään mielestä ainakin. Minut ainakin saivat syliinsä ”klusterissa” ihan vapaaehtoisesti. Ei tarvinnut ajaa. Etunsa voisi koittaa jokainen ymmärtää. Taitaa kuitenkin olla liikaa vaadittu. Ja jos nyt aivan tarkkoja ollaan ei tarvitse edes nimeään osata enää nykyään kirjoittaa. Pitää vain sähköisesti kuitata tarjous hyväksytyksi ja sen jälkeen ”klusterin” pojjaat ja tyttelit hoitaa loput.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 453)