Keskustelut Puukauppa hankintakauppa

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 453)
  • hankintakauppa

    Millä selittyy, että kuusitukista maksetaan hankintana vähämmän kuin pystykauppapäätehakkuulla? Joo, toki on puuyhtiöille logistisesti helpompaa pitää korjuuketju omissa näpeissä, mutta ei sen nyt pitäisi noin rajuna hintavaikutuksena näkyä. Kuulostaisi kilpailuoikeuden näkökulmasta kestämättömältä.

  • sitolkka

    Ja oma työhän on aina ilmaista ja omilla koneilla ei konekustannuksia. Omalla koneella saa siis ilmaiseksi kaikkea kivaa. Jee jee.

    Puuki

    Omat vannesahat on yleistyneet jo jonkin verran Suomessakin kotitarvesahureilla.  Niillä  lyhyistä pätkistäkin saa tehtyä mittatarkkaa sahatavaraa . Kenttäsirkkelillä mittatarkkuus ei yleensä ole samaa luokkaa eikä niillä pysty sahaamaan muutenkaan yhtä hyvää tavaraa kuin vannesahalla, jolla voi sahata  säteittäin,  vaativampaan käyttöön sopivia aihioita. Tai ylisuuria tukkia voi sahata pelkoiksi jatkokäyttöä varten.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Ihmeelliseksi menny tämä nykyaika. Harrastuskoneet ja autot saa maksaa mitävaan , mutta koneet, joilla vois jotain hyödyllistä tehdä, niitä ei passaa itelle hankkia …vaan sellaset hommat pitää teettää vieraalla.

    Kyllä 5-6 senttiä lengosta 5 m pitkästä järeästä tukista saa hyvää sahatavaraa itselle edullisesti. Raaka-aineen hinta tuolla tukilla kuituna 20-30 €..ja jos tyvessä piste lahoa suorassa pölkyssä..hinta 8€

    Metsuri motokuski

    Yleensä näitä harrastekoneita ja autoja kun ostetaan niin niille on paikka olemassa jossa niitä säilytetään ja käytetään.  Harvoilla on tilaa taapeleille ja pelkoille säilytettäväksi ilman mitään tiettyä tarvetta. Tulevaisuuden tarvetta odottamassa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Pihkatappi: ”Isojoen sahakin ottaa välillä noin 2 metrin pätkiä, kyllä ne katkotaan motolla,”

    28dm on ollut lyhin heillä ainakin tässä viimeisen 25 vuoden aikana. Tosin ottivat joskus omassa hakkuussaan sen sitten jos jopa 11cm asti. Nyt on lyhin mitta 31dm ollut muutaman vuoden. Heillä on se ongelma että nämä ovat vain pikkutukkimittoja, Tukilla lyhin apumitta 37dm. Kun sitten pikkutukin suurin sallittu latvaläpimitta 18cm. Sitä vahvempi puu, jos ei ylety 37dm mittaan, niin kuituun sitten, oli kuinka kaunis tyvipölli tahansa.

    Pihkatappi: ”Kun koko rungon katsoo läpi rönteginillä”

    Eiköhän ne nykyajan välineet ole ultraääni ja laser tuohon hommaan.

    Pihkatappi: ”Niinpä. Jos on pieni ala hyviä siemenpuita poistettavana, niin ei kai noita kannata kuljettaa firman pinoon, kun laatu edellyttäisi huippuhintaa, mutta kukaan ei osta edes normi tukin hinnalla pientä erää.”

    Aika pieniäkin eriä ostavat jos vain toimittaa pikitien varteen.

    Siemenpuista minulla ei ole ollut ongelmaa, kun viimeiset sellaiset jätin pystyyn 60-luvun alussa, enkä ole mokomaan rulettiin sen jälkeen sotkeutunut. Jos ei halua istuttaa, voi aina kylvää, muokattuun maahan.

    Terveisin Korpituvan Taneli

    Jovain Jovain

    On palattava hankintakauppaan ja sen edunvalvontaan.

    AJ. Eihän pystykaupan kilpailuttaminen puunostajilla tarkoita sitä, että metsänomistajat kilpailuttaisivat itseään puuntoimittajina. Valtakirjalla kilpailuttaminen ei lisää metsänomistajien markkinaosuutta. Päinvastoin, markkinaosuus jopa kapenee, sillä Mhy:set kilpailuttavat valtakirjalla ja tyytyvät muutaman euron lisään ja se on sitten siinä, niin kuin Jätkä tuolla edellä opastaa.

    Nykyisellään kysymys ei ole metsänomistajien puun ja korjuun kilpailuttamisesta, vaan kilpailijan, teollisuuden puun ja korjuun kilpailuttamisesta. Metsänhoitoyhdistys tekee sen metsänomistajien puolesta ja teollisuus maksattaa kustannukset metsänomistajalla.

    Että päästäisiin kilpailuneutraaliin tilanteeseen. Se edellyttää kauppatavan muutosta, siirtymistä toimituskauppaan ja tienvarsi hintaan. Silloin myös metsänomistajat pääsevät puuntoimittajina kilpailuun mukaan, toimittamaan ja korjaamaan puuta teollisuudelle, siinä kuin muutkin puuntoimittajat.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ehkäpä näin, mutta jos kukaan ei halua muutosta, niin kokeilematta jää tuo malli.

    jees h-valta

    Jovain, oles hyvä vain, emme kiellä!

    Jovain Jovain

    Metsänomistajat vaativat muutosta. Metsänomistajien markkinaosuus on enää tuon 10 prosentin luokkaa ja vaaditaan senkin lakkauttamista. Puukauppa ja korjuu on monopolisoitu ja minä en ainakaan usko, että kollektiivi tulee lunastamaan puukaupan ja korjuun haltuunsa.

    mehtäukko

    Tässäkään ryhmässä Jovain yksin toitottaa tuota mantraa kuin käärmettä pyssyyn ja yksi on myönnellyt ilman perusteita.

    Tyhjää höpistä ” metsänomistajat vaativat”.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 453)