Keskustelut Puukauppa Hankintakauppa teetätettynä

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 97)
  • Hankintakauppa teetätettynä

    Moi,

    Millaisia kokemuksia muilla on hakkuiden teettämisestä hankintakaupalla? Pitäisi tehdä uudistushakkuu harventamatta jääneeseen riukuuntuneeseen metsään. Siellä on järeän puun ohella paljon kuitua ja energiarankaa. Tuntuu että pystykaupassa kuitu ja energiapuu menisi liian helposti ja liian halvalla yhtiön hyväksi.

    Pystykauppatarjouksissa risoo myös pikkutukkien ja parrujen mitat suhteessa tiukkoihin tukin laatuvaatimuksiin. Lisäksi lahokuitu ja muut energiaksi menevät puulajit hinnoitellaan yleensä pystykaupasaa pienellä hinnalla.

    Eräästä aiemmasta puukaupasta jäi epäilys, että jokaisella puunostajalla on isot kuitukiintiöt varmistamassa sen, että ostetusta leimikosta voidaan tehdä puunmyyjän kustannuksella sitä missä on milloinkin paras kysyntä ja kate.

    Epäilen että paperilla olevia tiukkoja vaatimuksia höllätään tukin ollessa kysyttyä. Kuidun ja energiapuun ollessa kysyttyä vedotaan taas tiukkoihin laatuvaatimuksiin, jotta saadaan laadukkain tukki talteen ja siirrettyä osa tukkiosuudesta halvempaan luokkaan.

    Tekisi siis mieli kokeilla, että teettäisi kaikki tavaralajit eri toimijoille ja yhtiön mahdollinen hyöty kuidusta/energiapuusta jäisi itselle.

     

     

  • mehtäukko

    Vesilakipolitiikka tullee suojavyöhykkeissä vastaan…

    jees h-valta

    Nostokoukku oikeassa. Kyllä aika huoletta voi laittaa hankintakasaan säästöpuutkin. Ei niiden perään ainakaan ostaja kysele. Mutta oman tunnon kysymys tietenkin.

    mehtäukko

    Jos sille tielle lähdetään kompuroimaan, ei rajaa löydy. Lähtien aloituksesta, että hankintakauppaa teetettynä ei oikeuta hankintatyön vähennykseen.

    jees h-valta

    Mehtäukko oikeassa. Eihän tuota voi edes hankintatyöksi mainita jos siihen tarvii puolen kylän kaluston ja miehet. Ajatus aloittajalla kuin suoraan mhy:n propakandasivuilta.

    heikki.klaavu

    Tuossa olen paljon kirjoitellut että on hyvin tärkeää että sahan ketjunopeus on todella suuri, jopa 40 m/sek. Tämä sen takia että työ on kevyttä ja nopea. Tärkeintä on tietysti puun hinta ja miten saada paras puun hinta. Minä tein kaupat vain pelkästään Metsänhoitoyhdistyksen kautta, silloin puun hinta on esimerkiksi tänään 81.16 M2 kun muuten on pysty tai moto kaupassa noin 69€ motti. Tämä hintaero antaa omalle työlle noin 25€ tuntia kohden kun kaksi puuta on yksi kiintokuutiota tukkia. Nopealla sahalla on helppoa tehdä 30 puuta valmiiksi päivässä. Sitten puunkorjuu itse tai naapurin traktorit kouralla tien varteen että on edullisesti. Minulla oli omat vehkeet vanhoista romuista tehtynä niin ei maksanut oikeastaan mitään

    heikki.klaavu

    ”Heikille suosittelisin sthil 400 tai 400.1 sahaa, 9 piikkistä pienempi .325 vetoratas ei edes sovi, ja kun kone kiertää 14000 vakiona”

    Vastaus: Itse olen sitä mieltä että jos saha on painava kuten Jonsered 55, pitää vaan tehdä nopeasti töitä, niin kyllä se siitä kevyeksi muuttuu

    jpjulku jpjulku

    Vesilaki ei tule metsähommissa vastaan.

    Näyttäisi, että ainoastaan metsälain 10 § asettaa pakottavia rajoitteita metsänkäsittelyyn.

    Metsuri motokuski

    Tuleehan vesilaki siinä vaiheessa mukaan kun se kieltää vesistön pilaamisen. Mitä ojitus muuta on kuin vesistön pilaamista ?

    Rane

    ”Mitä ojitus muuta on kuin vesistön pilaamista ?”

    Hiilinielujen kasvattamista.

    jpjulku jpjulku

    Tarkoitin metsänkäsittelyssä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 97)