Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 115)
  • Hankintakaupat

    Merkitty: 

    Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

  • akkli

    Hintahan sais olla aina parempi mut näyttää yhä sille et hankintahakkaaja ei ole palkkaansa ansainnut isojen Firmojen ”isojen poikien”mielestä.Monesti olemme vannoutuneita ja omaa työnjäkeä arvostavia hankintahakkaajia.Syksyllä tein ensiharvennuksia 125 m3 ja tyynellä ilmalla kuulostelin kuuluko sahan ääniä-eihän niitä kuulu.Tietää kyllä jo pitäjän hankitahakkaajat niitä on muutama jäljellä.

    Tolopainen Tolopainen

    Hankintahakkuu on hyvä harrastus. Nykyisin ei enää talvella viitsi lähteä metsään sahailemaan, kun pääomat on töissä ympäri vuoden.

    puunhalaaja

    ttps://aijaa.com/31GSrp

    Olen ollut muutamankin päivän alkuvuodesta apupoikana hankintahakkuissa. Onneksi tuli hetkeksi talvi, tuli kivasti puut pois tältä 30 vuotta sitten kulotetulta ja konekylvetyltä kohteelta.

    jees h-valta

    Eli Tolopan ”hellatuki” on töissä ympäri vuoden.

    puhveli

    jätkänpätkälle    kyllä ne on sahattu m-sahalla kaikki tukkia n. 150 mottia loput kuitua.

    Kumikettu

    Puhvelille hatunnosto, käsittämätön määrä puuta! Miten tuo onnistuu, mitä lajia, oletko tehnyt päivänvalossa vain, oletko ajanut metsästä itse?

    puhveli

    oon sahannut m-sahalla hankintahakkuita v.2007 lähtien . vuositasolla 550-1200 mottia . pääosin ensiharvennuksia lisäksi ylispuuhakkuita ja jonkin verran  kakkos harvennuksia. sahaan vain päivänvalossa  max 6 tuntia/päivä. Tämän syksyn ja talven hakkuisiin käytin 55 hakkuupäivää. Olen päätoiminen metsätalousyrittäjä. Oppini m-sahaukseen olen saanut toivalan metsäkoulusta jossa sahaustekniikan  opettajana toimi Risto Mykkänen joka on varmasti  suomen parhaimmistoa työergonomialtaan. Puita en aja itse vaan ostan ajon ulkopuoliselta.Oman koneen osto ei kannata . ja kelkalla tai mönkijällä ajo on leikkimistä.

    Kumikettu

    Kiitos selvityksestä. Ammattimiehen tekemäksi ymmärrän määrän. Varmasti kunnollinen oppi tuottaa tuloksen, kun oppimista ja sitä seuraavaa toimintaa ajaa motivaatio. Tekemäsi määrä osoittaa kaiken olevan kunnossa- miehen fysiikan tuskin vähiten..

    Olen tähän asti ajanut omat puuni pois maataloustraktorilla ja kärrillä tai reellä. Tämä huomioiden voisin kuvitella pystyväni talvessa kokopäiväisenä hakkaamaan nuorta metsää n. 30-40% tuosta määrästä.

    Musta miäs

    Teen hankinnalla vuosittain 100-150 m3. Sama Risto oli myös työopettajana kuten puhvelillakin ja hyvät opit tuli saatua. Tuttu konemies ajaa puut. Minulle riittää kalustoksi ne mitkä jaksan kantaa palstalle.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Edellisen kommentoijan tasoa meikäläisen hankintahakkuut.Aikonaan velkaisena oli lepikkoa ym. kuiduksi ahkeroitava likimain 1000 kuutiota, joka oma ennätykseni moottorisahalla. Ajo vieraalla,aikoinaan kun 2 metristä kuitua sai tehdä, niin isä vainaan kanssa traktorin rekeen käsipelillä jopa satoja motteja latikoitiin talvessa. Kun veroilmoitusta rustasin, ei konepoistoja ollut. 30 vuoteen ei traktorikauppeille ole euroja tarjotellut, enkä jatkossakaan kalustoa ole tarkoitus päivittää. Neliveto ja takatuuppari kalustona , hyviä peruskoneita ikäisekseen.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 115)