Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 115)
  • Hankintakaupat

    Merkitty: 

    Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

  • Jätkäpätkä

    Paljon vaikuttaa hakkuussa hakkuumäärään. mitä hakataan ja millä ajetaan. Jos ei karsita latvoja polttopuiksi on hakkuu jo puolet nopeampaa oli tapa mikä tahansa, jos vielä ajo tapahtuu metsäkoneella, eikä maataloustraktorilla ja vanhalla kuormain-kärry yhdistelmällä voi läjäämisenkin tehä rytöläjä periaatteella päät monelle mitalle, se jouduttaa huomattavasti työtä, riski nosturi ja luja sermi kyllä ajaissa päät kolauttaa tasalle. Mustan miehen kanssa samoilla linjoilla että ei kannattavuuden vuoksi kannata muu kalusto kuin mitä kantaa jaksaa palstalle.

    Metsänmies

    puhveli on selvästi sisäistänyt metsätalousyrittämisen idean.

    Täällä on moni ihmetellyt hankintahakkuun järkevyyttä. puhveli ei taida ihmetellä, vaan on todennut hakkuun kannattavaksi. Toinen pointti on tietysti, kun hallitsee homman ja ymmärtää mitä tekee, saa metsän täsmälleen haluamaansa kasvatusasentoon. Mykkäsen Riston opeilla kyllä pärjää. Tuosta lähikuljetuksesta olen samaa mieltä, kuin puhveli ja moni muu. Pelkästään omaan käyttöön ei kuljetuskalustoa kannata hommata.

    Miikkam

    Etenkin harvennuksilla missä puuston laatu on huono ja mitkä on tehtävä talvella on manuhakkuu hyvinkin kannattavaa. Pahimmassa tapauksessa moto napsii suuren osan parhaista puista pois pimeässä ja lumisessa metsässä. Kiertoajan tukkitili menikin siinä.

    metsänkasvattaja

    eihän  se   ajattaminen  vieraalla  kovin  kallista  ole  nykytaksoilla  mutta  mahtaako  niitä  konemiehiä  kuin  saada  yksityisen  puita   ajamaan  jos ovat   yhtiön  kanssa  sopimuksessa  joskus  talvisin  (ei   tänätalvena)  kun  lunta  on  paljon  ja   uutta  tulee  lisää  puut   voivat jäädä  pahasti  lumen  alle  jolloin niiden  huomaaminen  ja  ajaminen  on  hankalaa   joten ongelmansa  siinäkin  monella   hankintahakkaajalla  on   traktori  kuitenkin   niin  puita voi  ajaa   sitämukaa   pois

    Metsänmies

    Jos vuodesta toiseen hakkaa puhvelin kertomia määriä, ajomiehiä kyllä löyy. Muutaman kuution, tai muutaman kymmenen kuution savotalle voi olla hankalampi saada. Mutta on myös täysin kannattamatonta hommata koneita pikkusavotoille. Jos on vaarassa jäädä lumen alle, on halvempaa liputtaa kasat ja tukit, kuin ostaa sen vuoksi koneita.

    Jätkä

    Jos haluaa ennenkaikkea mieleisensä harvennusjäljen metsäänsä, sen saa, kun itse tekee. Jos sitten vielä on taitoa tehdä hakkuu tehokkailla menetelmillä ja -tekniikalla, on suuri vaara, että tulostakin syntyy.

    Ajo kannattaa yrittää sopia ihan oikeiden metsäkonehenkilöiden kanssa. Meillä on joskus tehty sellaiset kaupat, että ostofirrman sopimusurakoitsija ajaa ohimennessään puut tienvarteen. Tietenkin puunmyyjä maksaa suoraan yrittäjälle. Maastot ovat sen verran haastavat, että siellä tarvitaan myös epätasaiseen maastoon sopivaa kalustoa.

    Rannanperäläinen

    Hankintahakkuita tulee harrasteltua myös vuosittain, oikeastaan pystykaupalla vain hankalat päätehakkuut joita ei viitsi/ kannata itse tehdä. Hakkuukone rakennettiin pääasiassa omaan käyttöön, ajo vanhalla raktorin limpalla ja välillä jos tulee enempi puuta niin ajokone tulee mieluusti apuun. Vaikka avohakkuulla monesti hankintalisä nolla, muuttuu tilanne jos harventamalla otetaan. Jäljen saa tosiaan itse tekemällä haluamakseen. Nytkin tehtiin yksi palsta, ajourien välissä senverta pehmosta paikoin että justiin jalkaisin pääsi kun katsoi mihin astui. Kuitenkin hyvällä urien havutuksella ja nykymittapuun mukaan kevyellä kalustolla hyvin vähän urapainumia vaikka ei lunta eikä routaa.  Ja kun ei hirveä kiiruskaan ole, ehtii jalkautua välillä , leimata tervarosoiset, ym. puut joita ei kopista näe. Metsän ehdoilla mennään, ei m3/ tunti- meiningillä. Tehokkuutta kehitetään kyllä mielellään mutta se mitataan euroa/ m3.  https://youtu.be/z9huOvXy0xg

    metsänkasvattaja

    kovin  kallista   ajotraktoria  ei  kyllä  kannata  omistaa  mutta  vähän  sen mukaan miten  paljon  metsää omistaa  ja  onko siellä  paljon ensiharvennuksia  sekä muuta  raivausta  ja  miten on  itsellä  aikaa   niiden  kanssa  touhuta  lisäksi  pitää  osata korjata  pikkuviat itse  ja   se laittaako  joku 50  tuhatta   traktoriin  jionka saa  verotukseen ja  arvo pysyy  kohtuuhyvin  vaiko  autoon  jonka  arvo  on  laskenut  jo  kun  ajat  liikkeestä ulos  ja  hinta  puolittunut  muutamassa  vuodessa

    Tikkula

    Itsellä pientilallisena ja”yrittäjänä” pyrkimys hakata 300-400 m3/v hankintana 1-2 harvennuksia . Nyt hakattu joku 300m3. Nytkin on osa ennen joulua tehdyistä ajamatta kun maat ei kunnolla kanna. Pähkäilin aikanani tuota ajoa ja ostin 2jatkeisen kuormaajan joka helpottaa kasaamista huomattavasti. Tässä elämän ehtoopuolella olevana mahdollistaa edes jonkinlaiset hankinnat.  Maatalouspuolelta oli sopiva traktori jo olemassa.  Luultavasti kuormaaja maksaa vasta sitten itsensä , kun myy sen pois ( pitävät hintansa tosi hyvin) , mutta sillä on kyllä minulla muutakin käyttöä kun puunajo. Ajon ostamista en sillai nähnyt järkevänä  koska sopivia metsätraktoreita vapaana harvassa. Itsellä määrät sen verran pieniä, että jo siirrot maksaa. Ja viime vuonna puut olisivat jääneet lumen alle, ellei liputa, nyt maat eivät kanna. Ja sopivaa kuntoilua ,muutenkin mukavaa puuhaa, eikä tällä hetkellä ole lumesta haittaa.

    Kumikettu

    Missäs päin kaakkoa Tikkula hankkii? Märkää on pohja juu. Pystysavotan toteutuminen taisi jäädä ensi talveen tai siitä sitten kaitselmus tietää mihinkä ajankohtaan. Kaupat on tehty kohta vuosi sitten. Teen hankintaa minkä ennätän näissä olosuhteissa.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 115)