Keskustelut Puukauppa Hankintakaupan minimierä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
  • Hankintakaupan minimierä

    Merkitty: 

    Kuinka pieniä puueriä yhtiöt yleensä ostavat tienvarresta? Olisi noin 15 siemenpuuta a noin 1 m3.

  • MaalaisSeppo

    UPM haki minun hankintapuuni alkuviikosta kuormavaakamitalla. Näin Pirkanmaalla. Ehkä Tolopaiselta ei UPM osta samalla systeemillä.

    Korpituvan Taneli

    Minä näkisinkin kuormainvaakamittauksen nimen omaan kuidun ja energiapuun hankintakaupan pelastajana. Vihdoinkin metsäpuolellakin otettiin käyttöön systeemi joka esim maidon tuotannossa ja kuljetuksessa on ollut käytössä jo viitisen kymmentä vuotta.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Maidon mittaus on selvää, siihen ei paljoakaan vaikuta vuodenajat, eikä lumi ja jää.Vettä on joskus saattanut lirahtaa tankkiin. Puukaupan voisi kyllä suoraan pistää kilokaupalle ja puntari olisi hakkuukoneessa. Silloin vältyttäisiin pekuloontivaiheelta?

    Pinojen pieni koko ei varmaan varsinaisesti ole se hankalin vaihe, vaan se, että puutavara-autoilijoiden sopimuksissa on mainittu mm se, miltä matkalta kuorma kerätään ja siinä yksinkertaisesti kuormauspaikan luokka putoaa, jos pinojen väli on liian suuri, eli kuorma pitäisi sitoa aina välillä jne. jos auto saisi ajaa sitomattomana, ei suurikaan haitta olisi, vaikka joutuisi keräilemään pikkunutturoita , vaikka eri puutavaralajejakin. Usein on sivutieltä tultaessa pistetty tien luiskaan esim muutama tukki, joskus esim koivutukki tai pari, voi olla myös tuotu siihen kuusikuitukuorman päällä mäntyä ja pudotetaan ”jemmaan”, sidotaan kuorma jä lähdetää valtatietä jyräämään.

    Tolopainen

    Mitä se Jätkä hourii. Hankintapuita ei hakkuukone hakkaa eikä mittaa.  Kuormien sidonta on nykyisin automatisoitu.

    Riippumaton ajattelija

    Eipä se kauppatapa määrittele mittaus/hakkuumenetelmää. Ja miten kuormien sidonta on automatisoitu?

    Korpituvan Taneli

    Riippumaton ajattelija:

    ”Eipä se kauppatapa määrittele mittaus/hakkuumenetelmää. Ja miten kuormien sidonta on automatisoitu?”

    en ainakaan ole koskaan kuullut että hankitakaupan puut mitattaisiin motomitalla.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Jos motolla hakataan, niin onhan ne mitattu? Niissä pikkupinoissa, joita minä olen seurannut, on joka tapauksessa ollut firman laput kyljessä.

    Pinomittaustakaan ei ole tiettävästi vielä kielletty.

    Tuossa lähellä on metsätie, jonka varressa on useita ”Hirvi metsä” – lapuilla merkattuja kohtalaisen pieniä pinoja. Lappuihin on mm. painettu selkeästi ”Tehdasmittaus” – teksti.

    Kun Metsäliiton rekka tulee ne noutamaan, niin ilmeisesti siellä on joukko tolloja, jotka pannaan aina erien väliin poikittain, sehän onnistuu. Näin pysyy erät erillään.

    Automaattisitojia ei ole niissä autoissa näkynyt, kullä siellä kuljettaja heittelee sidontavaijereita ja -liinoja kuorman yli.

    Jätkäpätkä

    5 kiintoa tukkia ja 15 kiintoa kuitua kelpaa hyvin ainakin metsäliitolle kun tuttu ostaja tietää että laatu on hyvä. Ostaa kesälläkin.

    Riippumaton ajattelija

    Taneli, kyllä niinkin voidaan tehdä. Ja mikäpä siinä, jos motolla hakataan ja kaupan molemmilla osapuolella on luotto mittalaitteen tarkkuuteen.

    Korpituvan Taneli

    Jos minä hankin moton ja hakkautan tavaran sillä ja ajatan tien varteen. Niin sittenkö ostaja hyväksyy motomitan kaupan mittaukseksi, Älä Naurata!!! Eihän siinä ole kyse pelkästään mittalaitteen tarkkkuudesta, vaan myös ajon tarkkuudesta. Se ajon tarkkuus vain yleensä on pienempi kuin 100%.

    Toki minulla itselläni oli tapaus jolloin hyväksyttiin. Naapurilla oli isompi savotta ja minulla ojalinja yms pientä hakkuuta ihan vieressä. Pikkusaha ei ostanut pystyyn, mutta hyväksyi sen että heidän LUOTTOyritäjänsä teki ne ja ajoi, minä maksoin yrittäjälle ja saha minulle moto mitalla.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)