Keskustelut Metsänhoito hankintahakkuut

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 372)
  • hankintahakkuut

    Merkitty: 

    Kuinkas moni vielä tekee hankintahakkuita moottorisahalla ja minkälaisia savotoita. Itse tulee aina noin 100 mottia talven aikana harvennuksia sahattua.

  • Tolopainen Tolopainen

    MG on aloittanut kummallisen taistelun MHY:n toimintaa vastaan. Yrittää mitätöidä valtakirjakauppojen toimintatapoja tekemällä tarjouksia suoraan metsänomistajalle. Ilmeisesti järjestötimijalla on liikaa neuvotteluvoimaa, MHY onkin alkanut nuoleskella julkisuudessa puunostajia, kun kokee asemansa erittäin uhatuksi. Tämä kampitustaktiikka tulee esille Harjavallan kirjoituksistakin, hän on ulkoistanut ajattelunkin MG:lle.

    oksapuu

    Hohhoijaa…

    ”Kyseisessä kunnassa hinnoittelutekijöiltään vastaavat erät”, kyllä kyllä, näinhän se menee…

    Puuki

    ”Hinnat ovat sattumaosteskelijalle varmaan ehkä sitten hiukan kepoiset mutta sopimusjäsenelle eivät.”

    En ole ostanut puuta kuin kerran yhden koivuleimikon polttopuun tekoa varten. Muuten olen ollut vain myyntipuolella.  Vuosikymmeniä oltiin Metsäliitonkin jäseninä (yhtymä), mutta ei tarjoukset kovin hääppöisiä olleet.

    Suhteellisen riskitön korko, mutta ei pärjää saman riskitason rahaston koroille, joten pelkästään taloudellisen kannattavuuden vuoksi ei kannata halvemmalla myydä. Alkuaikojen M-L:n osuustoiminnallinen ideahan on jo lakannut olemasta aikoja sitten.

    Jätkä

    MG on aloittanut kummallisen taistelun MHY:n toimintaa vastaan. Yrittää mitätöidä valtakirjakauppojen toimintatapoja tekemällä tarjouksia suoraan metsänomistajalle. Ilmeisesti järjestötimijalla on liikaa neuvotteluvoimaa, MHY onkin alkanut nuoleskella julkisuudessa puunostajia, kun kokee asemansa erittäin uhatuksi. Tämä kampitustaktiikka tulee esille Harjavallan kirjoituksistakin, hän on ulkoistanut ajattelunkin MG:lle.”

     

    Jo metsäliiton aikoina oli ”kovaa taistoa” MHY:n, konka toimihenkilöt eivät kantaneet Metsäliiton kauppalomakkeita salkussaan – ja Metsäliiton kanssa. Yhdistykset järjestivät yhteismyyntejä, joissa saatiin samaan kauppaan useita tuhansia – jopa kymmeniätuhansia kuutioita.

    Sydeemi toimi niin, että arvioitiin kaikki mahdolliset puutavaralajit ja myytiin puut tavaralajeittain eri ostajille. Tällä toiminnalla MHY sai pari euroa kuutiolta, mutta puun myyjät saivat myös paremman hinnan puistaan.

    Metsäliitto etunenässä osti rikki näitä yhteismyyntiyrityksiä tekemällä kaupat suurimpien myyjien kanssa.

    Sikamaista touhua kaikenkaikkiaan.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kovasti ns, hankintahakkuu palstalla etenee.Edellä kirjoituksessa käsitellään Metsäliiton ja Metsänhoitoyhdistysten viileähköjä kauppavälejä ja yhteistoiminnan puutetta.Jäsenistö kummassakin metsänomistajia ja taitaa enemmistö jäsenenä kummassakin .

    Pääsyy uskoakseni on MTK:n ja Metsäliiton viileät välit,metsänhoitoyhdistykset nykyään tuottajajärjestön kanssa kimpassa.Ennen vanhaan tuottajajärjestö pystyi määräilemään Metsäliittoa aina Oksasen pääjohtaja aikaan asti.Lopputulos oli huonoja kauppoja  ja oli konkurssi hilkulla,Jordan tuli rahoittajapankin miehenä taloon ,jolloin kurssi ja talous muuttui.Näin on tultu nykypäivään ja M-G on voimissaan ja määrää nyt vuorostaan tahdin,haluttiin tai ei.

    Mottimasa Mottimasa

    10 mottia päivässä, saa metsuri heilua melkolailla juosten. Jos rungosta tulee keskimäärin 4kpl 3m pölliä niin 8 tunnin päivässä saa kaataa 70-100 runkoa, se tietää sitä että joka 5 minuutissa pitää olla runko nurin, karsittu, katkottu ja pinoon kannettuna. Sahatakkin pitänee likemmäs 10 tankkia päivässä. Väitän että ei useimmilta onnistu. Jos maataloustraktorilla ja kärryllä 5m kuormaimella ajelee, pitää puut olla aika lähellä ajouraa jotta kuormaus onnistuu ja vaikka reipas 10m ajourasta ei enää 20cm kouvupölli tule juosten läjään. Itse olen hakannut usen n100 mottia hankintaa. 4-5 tankkia päivässä, latvat karsin omiksi polttopuiksi, pari 6 kiinnon kuormaa palaa talvessa. Hyvissä olosuhteissa menee 4-5 päivää kun 100 mottia on hyvässä pinossa tienvarressa, 6 kuormaa päivässä. Ajan lainatraktorilla ja koneen vuokrana vien rankakuorman päivässä koneen omistajalle. Kun ei omalle työlle laske hintaa, vaan vähän varusteista ja sahasta, pensat ja matkakulut niin kyllä sillä tilillä viikon lapissa lomailee.

    pihkatappi pihkatappi

    Hankintahakkuu osioon jatkoa. Metsä-Serlan johtajat olivat täysin holtittomia, ostettiin vanhoja hienopaperi tehtaita useilla miljardeilla, vaikka USA:ssa hienopaperi oli jo laskussa. Sitten ei tehty mitään, kun hienpaperi ryhmä teki useiden satojen miljoonien tappioita vuosittain, ei ehkä enää kyvyt riittäneet. Jordan tosiaan pelasti koko Metsäliiton, kun alkoi pistämään tappiollisia tehtaita kiinni, vaikka tase paukkui. Ja varmaankin Sappi pelasti omalta osaltaan myös, kun osti konkurssikypsältä firmalta käypään hintaan tehtaita. Metsä-Serlan – m-realin 1990 – 2010 lukujen tapahtumista pitäisi kirjoittaa kirja. Siellä on mielenkiintoisia yksityiskohtia, kun esimerkiksi mrealin johtaja paukautti saksalais vieraille että ikävä kyllä Liittoutuneet eivät pommittaneet Dusseldorfia maan tasalle ja Metsä-Serla sitten lopulta osti Zandersin.

    pihkatappi pihkatappi

    Kyllä ne ammattimetsurit ainakin 80-luvulla aika ripeästi liikkuivat ja elävää muistikuvaa on talvisavotalta, kun kaveri lähti tauolta tupakki suussa 254:lla puita kaatamaan, siinä oli monta 3 pölkyn koivua kasalla ennenkö tupakki oli sammunut, varmaan sitten kuudessa tunnissa se 200 puuta ja 6 tankillista.

    jees h-valta

    Täällä nyt taas jässähdettiin märehtimään jotain historian syövereitä mutta faktaa on se ettei tänäpäivänä saa edes hankintanökkösiään kaupaksi jollain mhy-virityksellä. Minä saan ja jopa sopimusehdoissa löytyy että kaikki puutavara ostetaan sopimusjäseneltä. Se tuo turvaa jopa äkillisen kriisin eli myrskyn tai vastaavan tuhon edessä. Mutta eihän tuo ajattelu tosiaan taida metsäalan vahvimpia harrastuksia olevan. Aina kun asiaa pitäisi puhua aletaan tonkia viime vuosituhannen vilttihousujen tuhtaamisia. Noin se oksapuu menee ja se on jo niin monta kertaa tullut kuitattua että kokemuksesta ja näkemyksestä on tämän päivän kauppatavat tehty.

    pihkatappi pihkatappi

    Joo, kyllä Metsägrouppi ostaa aina ja kun hankinnalla tekee, niin ei siinä mitään valittamista ole. Varmaan joku haapakuidun päätehakkuukin onnistuu aina, eikä tuossa tietysti katkonnalla ole merkitystä.

    2007 vuonna UPM:llä oli elämänsä tilaisuus upottaa koko Metsäliitto. Itsekin taisin tehdä hankintapölkkyjä Metsäliitolle 2007, ei kyllä tullut mieleen että olisi pitänyt tehdä remburssi kauppaa, vaikka firman oikea jalka oli jo haudassa. 2008 sitten myyttin enempikin sattuneesta syystä ja silloinhan m-real selvisi jo pahimmasta, Sappi pelasti. Jälkeenpäin miettinyt, että puunhinnan nousulla yritettiin kaataa koko osuusliike, tiedä sitten oliko yhtään sen suuntaista, vai pelkkää maailman markkinoiden aiheuttamaa ostoryntäystä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 372)