Keskustelut Metsänhoito Hankintahakkuu ja juurikäävän torjunta

  • Tämä aihe sisältää 103 vastausta, 30 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten mehtäukko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 103)
  • Hankintahakkuu ja juurikäävän torjunta

    En löytänyt hakutoiminnolla, joten uusi keskustelu.

    Millä olette hankintahakkaajat/metsurit tehneet juurikäävän torjuntaa? Urea reppuruiskuun ja sillä kantokäsittelyt aina päivän päätteeksi?

    Valmisteita on ilmeisesti kahta, Rotstop ja urea. Biologinen Rotstop kuulostaisi vähän konstikkaalta käyttää, ei säily pitkään, pidettävä jääkaapissa ja sekoitettava uusi satsi päivittäin. Siksi ajattelin ureaa, jos kuidulla olisi enemmän menoa ja tulisi kesällä tehtyä enskaa.

    Mistä aineet?

  • Huoripukki

    Käsittely tehtävä kahden tunnin sisään. Jos uudistaa lehtipuulle ei tarvitse. Jos poistettavista puista yli 50% on lehtipuuta ei tarvitse tehdä. Turve maalla (yli 20cm paksu kerros) ei tarvitse, paitsi jos yli puolet on kuusta.

    Huoripukki

    Ja alle 10cm läpimittaisia kantoja ei tarvitse käsitellä.

    A.Jalkanen

    Kannon koon turvarajaa on vaikea määritellä. Nykyisin kai jo suositellaan, että myös pienet kannot käsiteltäisiin, esim. energiahakkuissa.

    Panu

    Huoripukki taitaa viitata siihen mitä laki vaatii. Se mitä oikeasti kannattaa tehdä on eri juttu.

    jees h-valta

    Maalaijärjen käyttö on sallittua. En lähtisi kesällä kuusikkoa raivaamaan. Myös lehtipuulle uudistaessa en ole kantokäsittelyä vaatinut enää. uuden lain myötä järkiintyi sekin. Aina lehtipuu senverran järkevä tapa on että sillä myös kannattaa ilman muuta lahovikainen kuusikko uudistaa. Jos ette usko tulkaa katsomaan. Näitä on tullut tehtyä jo -95 vuodesta lähtien ja nyt vasta alkaa kuuskot vähetä senverran että pitää siirtyä seuraavaksi männiköiden uudistuksiin. On siellä toki kuustakin vielä muutamia hehtaareja mutta isommat alat on uudistettu.

    tamperelainen

    Mhy,ym raivuuta toisten metsissä suorittavat ei tietääkseni ureapurkkien kanssa kulje.Palveluita ostavat,eläkeläiset,kaupunkilaiset,naismetsänomistajat saavat kääpätartunnan metsiinsä?

    Gla

    Minusta riski on olemassa.

    Jessen tavasta olla käsittelemättä koivulle uudistettavaa alaa olikin juttua jo jossain yhteydessä, mutta toistetaan tässä. Minusta se on typerintä, mitä päätehakkuussa voi tehdä. Koivikon alle saattaa kasvaa luontainen kuusikko, jolloin tuo alikasvos saa tartunnan ja ennen päätehakkuuta kenties suhteellisen terve maaperäkin on täysin saastunut. Kun koivikon ensiharvennuksen lähestyessä alkaa miettiä raivauksia, tuskin on päällimmäisenä ajatuksena enää alan käsittelyhistoria varsinkin, jos palsta vaihtaa omistajaa.

     

     

    Jätkä

    Jeessille on yks` hailee, kuinka juurikääpä hänen metsissään mellastaa, koska hän on päättänyt olla piittaamatta siitä, kuinka se lähialueiden kuusikoissa leviää.

    Haapaa ja koivua vaan metsiin ja sitten kotiin puristelemaan muniaan.

    Jeessi elää vain tässä hetkessä ja sen ainoa ohjenuora on ”Mullekaikkihetinyt” – Muiden metsistä, eikä jälkikasvun metsänomistajuudesta hän ”Paskat nakkaa”.

    jees h-valta

    Vaikka koivikon ensiharvennus aika nopsaan tuleekin on siinä mielestäni riittämiin turvaväliä ettei kovin äksyä vaaraa ole silloin enää. Ja en aio kasvattaa sillä alalla alikasvosta vaikka sitä kuvissa näyttää joillain esiintyvänkin. Minä maltan pysyä kuusista erossa sillä kahdella hehtaarilla.

    Petkeles

    Juurikääpä pystyy hyvinkin selviämään havupuun lahoavissa kannoissa ja juurissa vielä seuraavaan uudistamiskertaan asti.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 103)