Keskustelut Metsänomistus Hankintahakkuiden tulevaisuus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 45)
  • Hankintahakkuiden tulevaisuus

    Pienimuotoiset hankintahakkuut ovat mielekästä puuhaa. Olen tehnyt lähinnä ensiharvennuksia. Harkinnassa on metsäpinta-alan kasvattaminen. Tähän vaikuttaa kuitenkin ihan merkittävästi se, että miten hankintahakkaajiin suhtaudutaan ja kuinka hankintapuusta maksetaan esimerkiksi seuraavan 10 vuoden aikana. Mitä mieltä olette?

  • Metsuri motokuski

    Nyt alkoi työnsankarit kirjoitelemaan. Tuolla Lahtosen metsäkoneet.fi – sivuilla metsäkonekuksit kirjoittaa näitä samoja juttuja omista työn tuloksista.

    Eiköhän se ole niin että jos metsurin hommat ovat niitä oman maan hakkuita tai erikoishakkuita joista joudutaan maksamaan liian kova hinta tuottavuuteen nähden. Jos metsurin työt voitaisiin hinnoitella kustannustehokkaaksi nii tuskin muutamaa euroa enmpää tunnille voitaisiin maksaa. Mutta metsurille on oma paikkansa edelleen kesäkautena ja niile muutamille ammattimiehille talvikautena.

    e-h e-h

    Jees,jätkä suatto tarkottoo eri ukkojen palkkoja,mulla melko tasanen on ollu tuo palkkahaetar,mutta totta on se että ensharvennuksella on tehtävä reilu 10 kiintoo per pv,jos kohtuullisen ansion meinaa saada,ee siinä tarvii työn sankari olla,ite oon lopettelemassa näitä hommia kun 68 v ikä on lähellä,onhan tuota työnsarkaa riittänä 48 v yhtä soittoo.

    e-h e-h

    Niin tarkoitin palkkametsurina työskentelyä,

    pihkatappi pihkatappi

    Sellanen vielä tuli mieleen että kun noita itseään parempia metsureita aikoinaan tuli vierestä katseltua, niin kyllä niillä sitä bensaa paloi samalla lailla kuin muillakin. 254:ssa huskissa meni 6 tankillista parhaina päivinä ja 5 tankkia oli normi päivä, se tekee MS200;n tankkeina sen 8 – 10 kpl. Ja kun yksi kaveri teki siemenpuuhakkuuta reilun 60 mottia niin sillä paloi 8 tankillista bensaa 254:sssa , tiedä sitten oliko vähän säädöt pielessä, mutta minusta sekin oli ihan ammattimies.

    Jätkä pätkät

    Aikoinaan tehtiin paljonkin leimikoita, jotka olivat pystymitattu ja jaettu eri kuvuiuden perusteella palstoihin. Puhuttiin koepuualueistakin, joissa runkomuoto oli samanlainen.
    Silloin oli myös palstoja, jotka oli tehty eri kokoisiksi erilaisia metsureita varten. Päätehakkuussa palstojen koko vaihteli n. 150 kiinnosta n. 400 kiintoon ja työnjohto jakeli palstoja sillä periaatteella, että palsta tuli parissa viikossa hakattua.
    On tosi, että ensiharvennusmännikössä tankillinen kestää huomattavasti kauemmin kuin oksaisessa päätehakkuukuusikossa. Pahimmassa kuusikossa olen sahannut tankin tyhjäksi puoleen tuntiin, kun se on silkoisessa männikössä tai koivikossa kestänyt lähes kaksi tuntia.

    Jätkä pätkät


    /Palvelut/Profiili/?userId=96
    RE: Hankintahakkuiden tulevaisuus
    Olipa laaja ”haitari” metsurin kuukausipalkassa jätkä pätkällä!
    Kertoisko joku oikea metsuri jätkän pätkällekkin missä oikeasti mennään. Onko tosiaan noin laaja skaala esim. e-h:lla?
    Kun se kympin enskarimotti veisi suurinpiirtein siihen skaalan alkupäähän ja sinne viiteen tonniin tulisi mieleen ettei taida helposti tärrätä.
    Tälleen näpertelin tässä päätoimen oheen yli kympin tunti.
    Lähetetty: 4 h, 32 min sitten
    Lähettäjä: jees h-valta ”
    Jesse näyttelee vielä tyhmempää, kuin onkaan (lekö edes mahdollista)
    Metsurien urakka-ansiot vaihtelevat todella rajusti. Tiedän sen jo vuosikymmenten ajalta, kun olemme laskeneet esim hakkuupalkkoja.
    Jos Jesse tajuaisi jotakin, hänelle valkenisi sekin, että metsurin perustuntipalkan (n 10 e /h ) – päälle tulee heniklökohtainen palkanosa ja Moottorisahan osuun n. 5 euroa /h. Sen lisäksi tulee sivukustannukset, jotka ovat n. 85 %:n lisäys.
    Paukutteleppa Jesse henskeleitäsi. Tosin en usko sinun koskaan tavanneen oikeaa metsuria.
    Puhdas urakkatyö on laji sinänsä tiedän, että jopa kuusikko-aukosta ylisuuria kuusia on hakattu M-sahalla 60 – 70 kiintoa päivässä / metsuri, joka päivä.

    mietiskelija

    Toisessa ketjussa uudehko metsänomistaja sanoi, että ostajat eivät halua kuitupuuta hankintana (tarkemmin hän puhui pienpuusta).

    Tämä tuntuu kummalliselta, kun on paljon puhuttu siitä, että ostofirmojen motoyrittäjille kuitupuukohteet ovat kannattavuuden rajoilla.

    jees h-valta

    Jostain syystä nämä pätkän hurjat palkat alasammuttiin jossain aiemmissa keskusteluissa. Olikohan nimim.Miisun kertoma kun nosti täällä myrskyn ja kyse ei ollut silloin mistään viiden tonninkaan kuukausittaisesta liksasta.

    Jätkä pätkät

    Tuntuu todella merkilliseltä, ellei kyse ole hakkuuajankohdasta toimitusajankohtaan.
    Eräs entinen työkaveri aloitti jo parikymmentä vuotta sitten puutavaran hankintasopimukset metsähallituksen metsistä. Hän osti puut pystyyn, hakkasi ja ajoi omalla kalustollaan puut tehtaan vastaanottoon.
    Avioero aiheutti koko yrityksen alasajon.

    jees h-valta

    Eipä e-h:kaan omista kovista heitoista kommentissaan kyllä kertoillut. Mutta hänhän ei ole niin kovilla urakoilla vissiin ollut kuin jätkä pätkät.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 45)