Keskustelut Puukauppa hankinnasta kysymys

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)
  • hankinnasta kysymys

    Merkitty: 

    Tein kaverin metsässä motolla pienen hankinta hakkuun, 100-mottia. Itse olen motokuski niin ’liisasin’ työnantajalta koneet joilla tein kaverin hakkuun. Kysymys kuluukin miten verottaja tämän näkee kun kaveri myy puut hankintana, mutta ulkopuolinen tehnyt. Itse otin koivuina tekopalkan noin 30mottia. Miten verottaja katsoo asiaa kun merkkaa hankinta kaupoista saadut tulot mutta ei hankintatyön arvoa tai metsätalouden muita vuosimejoa joihin tässä tapauksessa ulkopuolisen palkka kulut kuuluu. Mutta palkkana oli koivukuidut. Pitäisikö näiden rahallinen arvo merkata 29€x30=870€ muihin kuluihin koska tämän verran kaverille koitui kuluja hakkuusta.

    Vähän sekava kirjoitus mutta vaikea selostaa selvemmin.

  • isaskar keturi

    Tikkula  Hyvä, että keskustellaan ja kysellään. Tietämättömyyttään pulaan joutuminen on silkkaa typeryyttä. Kun on oikeaa tietoa, niin sitten voi tehdä omat johtopäätökset ja harkita riskit. Jos hyödyt ylittää riskit (kuten voi olla Tikkulan esittämällä tavalla), niin sittenhän kannattaa toimia niin. Ei näistä kannata periaateasioita tehdä tai esittää ”maailmanmiestä”. Periaatteen kaverit viihtyvät käräjillä ja ”maailmanmiehet” putsataan maailmalla.

    Tolopainen

    Ei kyseessä ollut hankintakauppa, se nyt on 100% varma asia. Yleensä pystykaupassa metsänomistaja maksaa kulut, sehän huomioidaan kantohinnassa. Eikä niistä hakkuu kuluista saa kuittia kuin Jovain. Myös bonuksilla voi maksaa metsänhoitotöitä, ei niistäkään mitään veroja makseta. Mutta ei myöskään synny mitään vähennettävää menoa.

    Puuki

    M-omistajan korjuukulut on sen 30 motin pystyhinta ei hankintahinta, jos noin on tehty kuten ap:n kertomus menee.  Tekijällä tulona verotuksessa.  ”liisauskulut”,  löpö, ym. jos niitä tuli menoina.

    Ola_Pallonivel

    Aloittaja kyselee kaverin puolesta.

    Tein kaverin metsässä motolla pienen hankinta hakkuun, 100-mottia. Itse olen motokuski niin ’liisasin’ työnantajalta koneet joilla tein kaverin hakkuun. Kysymys kuluukin miten verottaja tämän näkee kun kaveri myy puut hankintana, mutta ulkopuolinen tehnyt. Itse otin koivuina tekopalkan noin 30mottia.

    Tolopainen on oikeassa, ettei tuo ole normaali hankintakauppa. Mutta jos sen haluaa verottomaksi hankinnaksi vääntää, on totuutta hieman muunneltava. Jos meinaa verottajalle ilmoittaa menopuolelle kustannukseksi 30 kuutiota puuta, on varmasti lisäselvitys edessä.

    Itse merkkaisin veroilmoitukseen, että olen ne itse sahannut ja itse koneella ajanut (esim. mönkijä).

    Aloittajana jättäisin 30 kuutiota koivua ilmoittamatta veroilmoituksessa.

    isaskar keturi

    Nyt täällä sekoittuu kaksi asiaa: hankintakauppa ja hankintatyö. Hankintakauppa on kaupantekomuoto, jossa maanomistaja hommaa puut tienvarteen ja vastaa korjuukuluista. Hankintatyö verotuksessa on se oman työn arvo, jonka voi verotuksessa vähentää hankintakaupan tulosta. Kun ei itse tee työtä, voi korjuutyön tekijälle maksetun korvauksen vähentää metsätalouden kuluna.

    Ymmärsin, että kysymys oli, miten tämä tehdään tilanteessa, jossa korjuutyön tekijälle on korvaus maksettu pystypuuna (30 mottia).

    Tässä vero-ohjeesta kohdasta 2 Hankintatyö

    ”Kyseessä ei ole hankintatyö, jos hankintakaupalla myydyn puutavaran hakkuun tai kuljetuksen hoitaa ulkopuolinen henkilö tai esimerkiksi metsänhoitoyhdistys. Ilmoita nämä ulkopuolisella teetetystä työstä aiheutuneet menot kohdassa 7″

    Ola_Pallonivel

    Sekaisin meni ainakin minulla. Ja kyllä, tuossahan tuo asia oli hyvin tiivistettynä.

    Tolopainen

    Tänään olikin sopiva päivä aloittaa kuittien kirjausta verotusta varten. Ei oikein toimi tuo MG: n verokirjanpitokaan.

    Juri

    Luvattomasti ei tietenkään konetta ole käytetty. Tuntuu että vastaajista moni tekee yksinkertaisista asioista monimutkaista kuten netissä yleensäkkin?

    Visakallo

    Taitaa tänä päivänä suurin osa hankintakaupoista, -tai ainakin hankintapuumääristä olla vieraalla motolla teetettyjä, eli kysymys on siinä mielessä aivan normaalista menettelystä. Maksujärjestelyt ovat sitten sitä mahdollisuuksien taidetta, kuten aloittajan esimerkki hyvin osoittaa.

    Juri

    Kuinkas verotus menee jos tekee hankintakaupat mutta työstä ei ole vähennettää. Onko perus 30 pinnaa koko hankintahinnasta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)