Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 781 - 790 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • A.Jalkanen

    Eiköhän ministeriöissä aleta tavata tarkkaan sitä kasvihuonekaasujen inventaarion taulukkoa, josta näkyvät maankäyttösektorin päästöt.

    Tolopainen

    Kyllä uudelle hallitukselle kelpaa omien palkkojen korotus, Rinne saa 1300€ palkkaa enemmän kuin Sipilä. Heti ollaan kasvattamassa tuloeroja ja eriarvoisuutta.

    Kalle Kehveli

    Hyvälle miehelle hyvä palkka, huonolle vähän heikompi!

    kim1

    Niitä palkkoja täytyisi nostaa v.13000/kk…,eihän kukaan järkevä/pätevä paska palkalla omaa nimeensä viitsi uhrata….t.kim

    mettämiäs

    ”Uskon ja tiedänkin että Äänekosken tehdas ei olisi tullut jos valtio ei olisi sähköistänyt rataosuutta eikä olisi panostanut alueen tieinfran parantamiseen. Muistaakseni summa taisi olla jotain 280 milj euroa. Eli aika merkittävä panostus.”

    ”Vai tiedät? Tulikohan nyt muunnettua totuutta?”

    Tähän odottelen Metsuri motokuskilta ihan rehellistä kommenttia/vastausta; muuten em. nimimerkin kommentteihin jatkossa ei kovin vakavasti voi suhtautua…

     

    Jätkä

    Ei Metsuri motomies varmasti pahasti väärässä ole noiden liikenneväylien kunnostuskustannusten kanssa. Ei rautatien peruskunnostus ja sähköistys ole nappikauppaa, eikä kanta- ja valtateiden kantavuuden lisääminen, levittäminen jopa kahdella metrillä ja uuden päällysteen asentaminen sillä periaatteella, että se ei juurikaan enää halkeile – ole mitään halpaa lystiä. Monin paikoin parantaminen maksoi saman verran kuin uuden tien tekeminen. Noitakin teiden kunnostuksia tehtiin joka suuntaan – ja tehdään vieläkin niin, että kevyesti on tullut yli tyhat kilometriä perusparannettua tietä ja risteykset ja oikaisut lisäksi.

    Tolopainen

    Rinne kyllä mainitsi luvuksi 180milj€, jonka hän oli järjestänyt valtionrahoitusta  Äänekosken infrahankkeisiin.

    Apli

    Äänekosken infrahankkeet mun mielestä järjesti Sipilän hallitus eikä siinä Rinne tai Demarit ollu mukana, nyt toki saavat järjestää Kemin hankkeen infra rahoituksen taisi olla samaa suuruusluokkaa Äänekosken kanssa..

    Gla

    Suorittava porras: ”Aloitetaan ensin metsänhoitorästien purkamisesta. Kun ne on puolitettu , katsotaan onko tarvetta puuttua sorkkaeläinten metsästyksen tavoitteisiin.GLA ei oikein näe metsää sorkilta.”

    Tuottaa tosiaan vaikeuksia nähdä metsää sorkilta, sellainen määrä sorkkia metsästyskauden jälkeenkin metsiä sotkee.

    Suomessa tuntuu olevan yhden totuuden ilmapiiri kovin usein. Kun vanhempi sukupolvi on opetettu siihen, että metsiä pitää hoitaa tukiehtojen täyttymisen myötä, hoitorästejä toki syntyy. Tai jos puusta on ylituotantoa ja hinnat alhaalla, ei metsiä kannata hoitaa ollenkaan. Kaikki metsään liittyvä on kuitenkin oikeasti pitkäjänteistä toimintaa. Jos pyrkimys saada hirvieläinten määrät kestävälle tasolle aloitettaisiin nyt, valmista olisi ehkä 2-3 täyden hallituskauden jälkeen. Kun metsänomistajien keski-ikä on nyt jotain 60 vuoden suuruusluokkaa, merkittävä määrä hehtaareita ehtii tuon ajan kuluessa päätyä seuraavan sukupolven omistukseen. Tällöin myös merkittävä määrä metsien käsittelyyn vaikuttavaa ajattelutapaa ehtii uudistua. Onhan kaikilla myytävillä palstoilla, joita olen käynyt katsomassa, ollut hoitorästejä. Uusi omistaja tuskin rahojaan metsään laittaa ja sitten jättää metsän hoitamatta.

    Jos omistaja ei halua metsiään hoitaa, se on omistajan päätös, jota meidän on kunnioitettava. Mutta suuri osa haluaa pitää metsät talouskäytössä ja näiden toimintaedellytyksiin on mahdollista vaikuttaa ja niitä pitää parantaa. Se on ainoa tie matkalla kestävämpään tulevaisuuteen. Tällä hetkellä ei ole yhteiskunallisia esteitä hoitaa metsät ajoissa. Sen sijaan yhteiskunnan puolelta tulee vakavia esteitä harjoittaa kestävää metsätaloutta. Vai millaiset ohjeet antaisit tavanomaisen parin hehtaarin verran mt…omt-kuusikkoa päätehakanneelle, jossa lahoa on n. 20%? Meinaatko ihan vakavissasi, että n. 50-100 hirvieläintä/1000 ha tasolla koivun kasvatuksen onnistuminen olisi todennäköistä, kunhan raivaukset tehdään ajallaan? Meinaatko, että vallitseva tapa laittaa nykyisessä sorkkatilanteessa kuusta ja siten happamoittaa maaperää eli heikentää metsän monimuotoisuutta on perusteeton valinta ja ihan yhtä hyvin voisi laittaa mäntyä tai koivua? Miksi siis haluat mielummin puhua hoitorästeistä kuin metsiä hoitavien omistajien edellytyksistä kasvattaa terveitä metsiä, jossa myös luontoarvot paranee sekä punkkien ja hirvikärpästen määrä vähenee?

    Tolopainen

    Äänekosken infrahankkeita päätettiin jo 2014 loppuvuodesta, jolloin Rinne oli valtiovarainministeri. Kemiin tarvitaan valtion rahaa huomattavasti enemmän teihin ja rautateihin ja laivaväylään, ehkä kolme kertaa se mitä meni Äänekoskelle.

Esillä 10 vastausta, 781 - 790 (kaikkiaan 1,209)