Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • mehtäukko

    Kyllä puoluepolitikointi pitäisi merkittävissä suurissa kysymyksissä heittää hevon kuuseen. Kansakunnan tasapuolinen ja maan etu pitäisi erottaa höyrypäisistä puoluerituaaleista.

    A.Jalkanen

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006084571.html

    Komppaan mehtäukkoa. Yhteisten arvojen pohjalta on hyvä ponnistaa. Aiheesta mielipidekirjoitus linkissä.

    Tolopainen

    Mikä maa maailmassa on tasa-arvoisempi ja oikeudenmukaisempi kuin Suomi, jos sellainen löytyy sinne kannattaa heti muuttaa.

    Tuo demareiden tekemä lista on sellainen, että tuskin sen perusteella mitään hallitusta muodostetaan, eihän siinä puututa tärkeisiin ja olellisiin asioihin lainkaan, noiden listassa olevien asioiden takia Suomessa ei hallitusta tarvita. Demarit olivat niin kauan oppositiossa, että unohtivat mikä on hallituksen tehtävä.

    Tolopainen

    En enää usko Rinteen hallituskaavailuihin, kun esiintyi tänään kolmoesella. Hänellä on SDP: n vaaliimoodi päällä. Edellisen hallituksen toimet yhä tapetilla, valtion menoja pitäis lähteä järjettömästi kasvattamaan kun edellinen hallitus on ollut niin kelvoton. Ja pitäis saada kokoomus apupuolueesksi tai hätätilassa keskusta. Tämä alkaa näyttää komedialta, väärä mies väärässä roolissa.

    harrastelija

    Maikkarin tentissä Rinne puhui kyllä kuin ”ruuneperi”. Palkansaajan verotusta ei ainakaan nosteta, mutta sosiaalipuolella pitää ”palkkaa” nostaa. Sosiaalipuolella parasta menojen hillintää on saada työttömät terveet ihmiset töihin!

    Koulutuskin on saatava palautetuksi ”entiseen” arvoonsa? Eroaminen koutuksesta peruskoulun jälkeen on pääasiassa johtunut liian hyvästä sosiaaliturvasta! Tavoitteena saada kaikki nuoret käymään vähintään toinen aste, on hyvä! Kun se kustannetaan yhteiskunnan verovaroilla, niin sitä on myös pidettävä vaatimuksena! Järkeistäminen on koulutuksessakin tarpeen. Yleismaistereiden pitäminen yliopistojen kirjoilla yliaikoja on lopetettava ja sekin investointi satsattava toisen asteen ammatilliseen ja myös käytäntöön tähtäävään ammattikorkeakoulutukseen. Pitemmälle viety tutkijakoulutus on aivan toinen juttu kuin nämä yleismaisterit!

    Se mistä rahat otetaan ei tullut ilmi, mutta eihän siinä jää paljon vaihtoehtoja – pääomaverotusta nostamalla! Siihen luokkaan lasketaan metsänomistajatkin mukaan – kiinteistövero + metsäveroa lisää! Sehän Rinteen aikaisempien  lausuntojen mukaan lisää tarvetta puun myyntiin!

    mehtäsika

    Tuo ylen pakkovero pistää vihaksi, eikös siellä ole tuhansia punikkeja loisimassa veron maksajien rahoilla, tuo sonta tv  pitäisi lopettaa ja antaa kaikille eläteille kenkää.

    tamperelainen

    >Veikko Huuska Uusi Suomi:27.4.2019

    ””Rinteen tenttilista on täysin naurettava ja epärelevantti kokoelma luuloja.
    Talouden jääkylmä reaalimaailma on kaatuva Rinteen niskaan nopeammin kuin hän ymmärtää, sikäli kuin hän ylimalkaan saa hallitusta kasaan.
    Jos Kokoomuksessa on hitustakaan realiteettien tajua se ei lähde mukaan Rinteen Romantica-risteilylle.””

     

    harrastelija

    Tuo ”ilmainen koulutus kaikille” täysi-ikäisyyteen saakka tuntuu ensin koistavalta idealta! Käytännössähän se ei pidä paikkaansa, jos nylymenoa katsotaan. Sellaiset perheet, joissa on huolehdittu lapsen kasvatuksesta ja autettu koulun käynnissä – kuten hyvässä perheessä tehdään – jäävät edelleen omilleen. Lapset peruskoulun jälkeiseen opiskeluun eivät saa samaa opintotukea kuin holtittoman perheen jälkeläiset!

    Eli taas tilanne on se, että kun huolehdit hyvänä yhteiskunnan jäsenenä asiasi, niin maksat sitten lisää yhteiskunnan palvekuista enemmän kuin ne hunsvotit.

    Pitkässä juoksussa ydinperheen tukeminen poikii yhteiskunnalle enemmän kuin ns. väärin tehtyjen asioiden siivoaminen / palkitseminen sosiaalituella. Nykyinen tilanne on aiheuttanut tuettavien kasvua. Nyt on tietysti ensisijaisesti nostettava väärin tehdyt ratkaisut, mutta investoinnit ihmisiin on tehtävä yhteiskunnan ja ihmisten elämisen parantamiseksi. Tuetaan ydinperheitä, saadaan ihmiset työn ääreen ja autetaan varsinkin pienyrittäjiä, koska siellä se kasvumahdollisuus kyteen – hiillosta on vain puhallettava!

    A.Jalkanen

    Aina joku tipahtaa turvaverkon läpi, vaikka periaatteessa meidän sote-systeemi on aika hyvä. Hesarissa oli juttua lievästi kehitysvammaisesta naisesta, joka sai diagnoosin ja tarvittavan tuen vasta aikuisena.

    Espoosta kuuluu vaihteeksi hyvää sote-rintamalta. Kaupunki aikoo luopua vanhustenhoidon toimijoiden kilpailutuksesta ja maksaa kaikille tuottajille saman summan. Asiakas saa valita hoitopaikan vapaasti, ja toimijat kilpailevat laadulla. Tuollainen systeemi toimii varmaan hyvin, jos laatupisteet ja sanalliset arvoinnit ovat netissä asiakkaiden vapaasti saatavilla (vrt. tripadvisor-palvelun hotellipisteet). Näiden paikkojen lisäksi on kaupungin omaa tuotantoa ja palvelusetelipaikkoja joissa asiakas mahdollisesti maksaa itse lisää setelin päälle. Eräänlainen hybridimalli siis.

    Metsuri motokuski

    Eikös tuo Espoon malli ole vähän kun palattaisiin takaisin kunnalliseen hoitopalveluun. Siellähän oli sama tilanne että kunta päätti vuodepaikan hinnan vuosittain budjetissa. Hoitoon menijät saivat päättää pääosin minne menevät jos valinnanvapautta oli.

    Hyvähän tuo malli on jos hoitopäivän hinta on riittävä hoidettavien hoitoon. Sittenhän tilanne ei paljoa korjaannu jos kaupunki alimitoittaa hoitopäivän hinnan.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 1,209)