Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 661 - 670 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • pitkät neulaset

    Meinaan että ,jos kun 99% olisi töissä ja se 1% vempulassa , niin keksiikö herrat lisämenoja sitä myöten lisää….omat satelliitit tahi jonkun asteroidin nouto…tahi muuta hömpötystä?

    jees h-valta

    Kyllä sitä vajetta alkaa tulla väkisin väestön keski-iän noustessa ja sairastelun ja ongelmien lisääntyessä. Emme pysty työllisyydellä sitä pelkästään hoitamaan joten palvelujen alasajoakin joudutaan jossain määrin tekemään. Ja eläkkeetkin aikaa myöten pienenee reaaliarvoltaan. Ei näitä Rinteitä tule enää tämän jälkeen. Eläkeläisköyhyys alkaa lisääntyä.

    Tolopainen

    Miten sitä kestävyysvajetta voi olla, jos suomalainen mies keskimäärin on eläkkeellä vajaan vuoden aiemmin se oli  puolivuotta, kun nuo rintamilla olleet kuukahtivat 50v kieppeillä. Vanhat eläkeläiset ovat naisia, eli miehet maksavat eläkkeet ja naiset niistä nauttivat.

    jees h-valta

    Vakuutukset tulevat aikanaan hoitamaan suomalaisten eläketurvan. Eikä siinä pahaa olekkaan kunhan verotus ajetaan myös aika alas ja pystymme vakuutuksia eli säästövakuutuksia maksamaan. Minun ei enää tartte maksaa vaan vakuutusyhtiö vapautti jo ja nyt aletaan varrota pottia kotiin.

    Kurki

    Visakallo:  Se oli yksi Suomen taloushistorian suurimpia sähläyksiä.

    Holkerin hallituksen hallitusohjelma yhdellä sanalla ilmaistuna oli ” VAKAA MARKKA” eli pois Suomea jäytävästä pääoman puutteesta, joka johtui devalvaatioista, johon päädyttiin aina muutaman vuoden välein kilpailijamaita korkeampien palkankorotusten seurauksena eli markasta tuli liian vahva viennille. Kansanvälinen viennin hintakilpailukyky meni ja vienti meni tappiolle. SAKn puheenjohtaja Pertti Viinanen oli sitoutunut vakaan markan talouspolitiikkaan, mutta tärkeimpien alojen liittojohtajat Lund, Mäki ja Aitamurto eivät. Palkat nousivat sitten 4 vuodessa järkyttävät 40% ja päädyttiin saman suureeen pakkodevalvaatioon, josta tuli tuhoisa valtavan valuuttavelan määrän vuoksi, jonka pääoma nousi n. 70% markan devalvoituessa devalvoituessa 40% ja jota velanottajat eivät enää kyenneet maksamaan.

    Saatiin pankkikriisi, jonka hinta oli 600 000 työtöntä ja yhden vuoden BKT rahallinen menetys.

    Paavo Lipposen hallitusten aika oli talouden kulta aikaa. Silloin toteutettiin ensimmäistä kerta Suomen historiassa sitä ainoaa oikeaa talouspolitikkaa eli ”VAKAAN VALUUTAN” talouspolitiikkaa, jona aikana Suomen viennin hintakilpailukyky pidettiin kunnossa ”kilpaijamaiden mukaisilla palkankorotuksilla” ja julkinen sektori saatiin tasapainoon talouden kasvaessa vakaasti, kun Lipponen piti ay-liikkeen kurissa.

    Pääministeri Lipponen hoki hokemasta päästyään ”matalat palkankorotukset mahdollistavat hyvän talous- ja työllisyyskehityksen”.

    Kun Lipponen lopetti, ay-liike pääsi taas irti tekemään tuhojaan palkankorotuksilla. Metsäteollisuus menetti 20 000 tuhatta teollista työpaikkaa 2000-luvulla ja UPM ja Stora aloittivat Suomesta vetäytymisen. Finanssikriisin jälkeen Suomessa oli pysyvä 500 000 työttömän armeija aina Sipilän kikyyn saakka, joka pysyi näennäisesti kohtuullisena suurten ikäluokkien jäädessä elääkkeelle suurin joukoin.

     

    Metsäkupsa

    Kyllä  hyvinvointiyhteiskunta taitaa nykymuodossaan olla pian meillä elettyä aikaa.Olemme ilmeisesti viimeisiä jatkuvan kasvun ja vaurastunein ikäpolvi tällä erää.Epäilen nyt kouluista valmistuneet eivät yllä enään edellistä sukupolvea korkeammalle elintasossa ja käteen jäävässä tulossa.Yhdysvalloissa ja monessa muussa teollistuneessa maassa keskiluokka on suhteellisesti jo alkanut köyhtyä,sama on meilläkin edessä.                                  Ikäjakauma on Suomessa erittäin vanhuusvoittoinen ,syntyvyys laskee ja elinikä pitenee.Ettei kestävyyslaskelmat olisi tehty tyhjän päälle,jolloin vajetta tulee tulevina vuosikymmeninä piisaamaan,ellei säästöleikkauksia tehdä.Todennäköisesti elintason nousu suurelta osalta nähty ja pysähtyneisyyden ajan riski kasvaa.Samalla siinä päästötkin vähenee.

    Kurki

    Kyllä hyvinvointiyhteiskunta taitaa nykymuodossaan

    Korkman laskeskeli, että 2 miljardin kestävyysvaje Rinteen hallituksen lopettaessa, olisi voitettu kanta, jos työllisyys saadaan nostettua 75%. Ei kyllä maininnut, että uusien työpaikkojen pitäisi syntyä avoimelle sektorille, jonka verotulot olisivat tuo 2 miljardia.

    Jos  kolme (Kuopio, Kemi ja Kemijärvi) näistä uusista BIO-sellutehtaista toteutuisi, niin niiden yhteen lasketulla liikevaihdolla 4 miljardia saataisiin jo 50% kokonaisveroasteella puuttuvat 2 miljardia.

    Apli

    Kupsan kanssa samoilla linjoilla, keskiluokka on se joka maksaa verot, ei niitä köyhimmät eikä rikkaimmat maksa… Hoitajamitoitus samoin 1000 lääkäriä lisää on hienoja puheita mutta mistä tekijät? Lääkärit Virosta ja Venäjältä? Hoitajat Flippiineiltä? Eipä löydy suomesta…

    Kalle Kehveli

    Suurin muutos veroeurojen vähyyteen on yritysten vähäinen verotus, johtuen maiden välisestä verokilpailusta. Tästä hyötyy vain rikkaat. EU-tasolla verotus pitäisi yhtenäistää, mutta siihen ei ole valmiuksia.

    MaalaisSeppo

    Kyllä verokilpailusta hyötyvät eniten asiakkaat.

    Kurjella hyvä lista. Lisäisin siihen akkuklusterin. Valtio voisi sitä avittaa vapauttamalla pääomaa muualta. Esim Sitran satanen. Akkujen aineethan löytyvät Suomesta. Harvinaista herkkua.

Esillä 10 vastausta, 661 - 670 (kaikkiaan 1,209)