Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • Tolopainen

    Kun Suomi on euromaa, korkomenot ovat vain pienentyneet, vaikka velka on kasvanut. Sellaista tilannetta ei enää ole näköpiirissäkään, että EKP tai muut keskuspankit voisivat palata korkeisiin korkoihin, se olisi niin tuhoisaa taloudelle ja velkaisille perheille, kapina siitä syntyis länsimaihin. Ei ole mitään merkitystä, vaikka valtion budjetti on alijäämäinen pysyvästi pari miljardia, inflaatio hoitaa sellaisen velan ja lopulta valuuttajärjestelmän hajoaminen ja sota nollaa valtioiden velat. Tietenkin Euroopassa vielä soditaan, miksi ei sodittaisi, kun sitä harjoitellaan jatkuvasti. Aika pieniä ongelmia nykyiset ovat verrattuna sotakorvauksiin ja niihin aikoihin kun Suomi oli Neuvostoliiton vasalli. Suomi itsenäistyi vasta 80-luvulla, ottakaa se huomioon pikku kommarit.

    pitkät neulaset

    Suunniteltu juttu ,että lainahanat ovat olleet auki ja korot alhaalla.

    Velkaantumisen kierre on hyvällä mallilla.

    Jatkuva talouksen nousu perustuu siihen. Ilman kulutusta se ei ole mahdollista.

    Rahaa nyt vaan on painettu lisää hirvittävän paljon liikaa.

    En ymmärrä miksi 500€ seteleistä luovutaan, niitähän kohta tarvitaan hiustenleikkuusta ja uimahallikäyntiä maksettaessa.

    Metsänmies

    Turhaan Tolopainen on kommareista huolissaan. Elää tietysti vielä 60-luvulla. Eilen ilmoitettiin, että molemmat kommunistiset puolueet on lakkautettu Suomesta. Tolopainenkin voi alkaa nukkumaan yönsä levollisena.

    Puuki

    Joku mainostaa Lipposen hallitusta vähästä velan ottamisesta. Ei ole aihetta kehua.  Nokian aikoihin Suomi eli noususuhdannetta eikä ollut tarvetta ottaa velkaa. Ahon hallituksen aikaan oli lama-aika.    Lipponen ”keksi” vielä mm. eläkeleikkauksen josta on saanut kärsiä moni pienituloinen .

    Visakallo

    Puuki on oikeassa. Lipposen hallitusten aikaan valtion rahoitus hoidettiin enimmäkseen masiivisilla valtion omaisuuden myynneillä. Sonera, jonka osakkeiden arvo oli parhaimmillaan samaa luokkaa kuin sen aikaiset valtion velat, meni tosin ilmaiseksi ruotsalaisille. Se oli yksi Suomen taloushistorian suurimpia sähläyksiä. Kylmä tosiasia on, että Suomi ei olisi kestänyt kolmatta Lipposen hallitusta. Tästä on jostain syystä meillä puhuttu hyvin vähän.

    pitkät neulaset

    Niin kauan kun keskuspankki pitää rahan luototuksen pankkiryhmittymille erittäin edullisena lainahanat ovat auki.

    Mikäli keskuspankki ryhtyy mörköilemään ,niin samalla natisee pankkien luotonanto velallisille.

    Ihmetellä oikein täytyy kuinka realiteetit velan otossa ovat sumentuneet.

    Muutama tonni jostain löydettyä,saatua tahi kokoon raavittua rahaa ja sen kanssa pankkiin – 30 vuoden asuntolaina takataskussa. Kanttixkantti pläntille lautatönö josta valtio nappaa Alvia 24%,pankki korot,kiinteistövero,sähkö,vakuutus,vesi,viemäri,jäte…

    Remonttia moneen kertaan kymmenien vuosien aikana. Remonttilainaa jne… Perintövero ja hoitolaitokseen päädyttyä myyvät lopun roskan .

    Joskus ahdistaa, mutta kyllä se siitä….

    Rane2

    Aika vähän on kiinnitetty huomiota tähän hallitusohjelman ehtoon jonka mukaan näitä uusia pysyviä menoja perutaan jos työllisyysaste ei parane 75:een prosenttiin.Tämä pakottaa hallituksen ja tämän etujärjestöjen työryhmän ottamaan käyttöön porkkanan lisäksi keppiäkin.Jos yritetään vain hyvällä niin tavoite jää saavuttamatta.Voi aiheuttaa hiukan kipristelyä.Tämä ehto kuulostaa taatulta Sipilältä ja hänhän lupasi sieltä takapenkistä tarkkailla miten työllisyysluvut kehittyy.

    pitkät neulaset

    Muuttuisiko oikeastaan mikään ,vaikka työllisyysaste olisi 99%?

    Laskentoja voi tehdä,mutta uskon että systeemin vika.

    Mitäpä jos tuolta keskuspankilta saisi vekselin suoraan ja voitontavoittelijoiden määrä sen myötä vähenisi totaalisesti?

    Tennarit olisi kaikilla samaa merkkiä ja vaatetus ja kuosi yhdenmukainen?

    Visakallo

    Näinhän se menee, kuten pitkät neulaset kirjoitti. Jos talo sijaitseen Suomen muutaman kasvukeskuksen ulkopuolella, ainoa joka sen arvoon vielä uskoo, on verottaja. Tiedän jo taajamissakin useita hyväkuntoisia taloja ja asuntoja, jotka ovat olleet myynnissä jopa 15 vuotta, mutta eivät mene kaupaksi. Lahjoittaminenkaan ei tahdo onnistua, kun lahjan saaja ei ota sitä vastaan. Perinnönsaajatkin kieltäytyvät perinnöstä. Kokonaisia kerrostaloalueita, virastoja, kouluja ja sairaaloita puretaan, eikä tilalle rakenneta enää mitään.Suomessa on nyt käynnissä raju muutos samaan tapaan, mikä nähtiin jo 90-luvulla Balttian maissa Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

    A.Jalkanen

    Mitä korkeampi työllisyysaste sitä vähemmän kestävyysvajetta. Tietenkin vajetta eli kasvavaa vanhenevan väestön palvelujen tarvetta rahoitetaan muistakin lähteistä, mutta palkkaverot ovat iso osa budjettia.

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 1,209)