Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 641 - 650 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • Kalle Kehveli

    Aktiivimallin sanktiot poistuvat ja pienet eläkkeet nousevat. Kokkarit ja persut tuomitsevat tämän, koska eivät ole pienituloisen asialla. Muuten tässäpä porvareiden saavutuksia:

    vuonna 1990 valtion velka oli 9,5 niljardia euroa
    – Ahon hallitus 1990 otti velkaa + 50 miljardia
    – Lipponen 1, + 3 miljardia
    – Lipponen 2, -1 miljardia
    – Jäätteenmäki/Vanhanen – 0,35 miljardia
    – Vanhanen 2, + 17 miljardia
    – Katainen/Stub, +20 miljardia
    – Sipilä + 10 miljardia

    Jätkä

    Ahon hallitus joutui käyttämään Markkoja, koska Eurot tulivat käyttöön vasta 1999.

    jees h-valta

    Velan otto ja velan määrä hallituskauden lopussa ovat kaksi eri asiaa ja sinällään eivät kerro muusta kuin toiminnan rahoituksen erilaisista lähtökohdista. Toiset ottavat velkaa hallituskauden alussa jopa paljonkin mutta saavat kuitenkin suhteellisen velkaantumisen hallituksensa aikana pysymään maltillisena. Sipilän hallituksen loppulasku oli negatiivinen eli hänen hallituksensa velkavaikutus oli pienentävä. Nyt on hiukan huonot enteet hallituskauden loppupuolelle. Tietää joko ennenaikaista riitaisaa kuppien nurin laittoa tahi kyvyttömän hallituksen muistoa pitkäksi aikaa perään.

    Visakallo

    Jos ihan tarkkoja ollaan, euro muuttui Suomessa käytettäväksi valuutaksi vasta 2002 alussa.

    Kalle Kehveli

    Tilastossa markat on todellakin muutettu euroiksi. Karua luettavaa.

    Kalle Kehveli

    Sipilän hallituksen loppulasku oli todellakin +10 miljardia lisää velkaa.

    Metsäkupsa

    Kymmenen vuotta talous oli v.2007 jälkeen kansantulon osalta alempana ja samalla maa eli velaksi.Toivottavasti talous ei jälleen sukella tulevalla vaalikaudella,jolloin taitaa pohjakin totaalisesti pahimmassa tapauksessa pettää.Sitten alkaa joko säästöt tai Italialainen talousnerous.Oma veikkaukseni on,ettei 75% työllisyysaste täyty sellaisella työnteolla,että siitä valtionkassaan miljardeja siunaantuu.Kokonaisuus siedettävä,aika sitten näyttää millaista käytännön politiikkalinjaukset ovat hallituskaudella.

    Kalle Kehveli

    Demarijohtoisten hallitusten aikaan ei valtion velkaa juuri tule. Pääministerin pesti pitäisi aina olla demareilla.

    Mottimasa

    Perusturvan leikkaaminen on hankala pala, on selvä lusmujen joukko jolle olisi aivain oikein leikata ja paljon, toinen puoli on joka ei työllisty yrityksistä huolimatta tai on niin loppuun piesty, syrjäytynyt ettei koskaan kykene työelämään, tältä joukolta pohjan vetäminen jalkojen alta on raukkamainen teko, nämä ovat usein täysin syyttömiä ja kyvyttömiä, tarvitsevat siksi tuen. Näiltä osin toisen asteen koulutuksen pakollisuus voi olla hyväkin asia. Totta on että minimipalkkoja täytyisi saada nostettua niin että työn tekeminen kannattaa, jokaisen joka käy töissä ja tekee n.40 tuntista viikkoa olisi saatava palkkaa jolla elää ilman tukia.

    Kalle Kehveli

    Lusmuja juoppoja ja narkkareita on joukossa aina, mutta mistäpä virkailija sen erottaa? Tämä ryhmä on ISO.

Esillä 10 vastausta, 641 - 650 (kaikkiaan 1,209)