Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • A.Jalkanen

    Hesarin netissä on hallituksen muodostamispeli. Kun laittaa siihen vaikka persut ja kokoomuksen, näkee kansanedustajat poliittisella nelikentällä. Kuvio paljastaa hyvin ainakin sen mitä täällä jo ajateltiinkin eli että persut eivät ole oikeistoa mutta konservatiivisia kyllä. Puolueista (isoista) kokoomus on ainut oikeistopuolue.

    Minun suosikkipohjani on edelleen sama: vihervasemmisto, keskusta, RKP.

    Uusmetsäläinen

    Sama suosikkipohja kuin A. Jalkasella SDP:llä täydennettynä. En lukisi SDP:tä vihervasemmistoon. Jos Keskusta ei tule hallitukseen niin kokoomuksellakin pärjätään.

    Tuo punamultapohja on historiankin perusteella ollut ylivoimaisesti paras Suomessa. Sotekin saataisiin aikaan kuten on saatu kaikki suuret uudistukset SDP:n ja Keskustan/Maalaisliiton yhteistyöllä ja torjuttu sekä äärioikeiston että äärivasemmiston uhat.

    Toivottavasti Keskusta muuttuu taas aidoksi keskustalaiseksi puolueeksi, jolla on tärkeä tehtävä Suomen politiikassa maltillisena tasapainottavana voimana. Uuden alun voi ottaa hallituksessakin.

     

     

    harrastelija

    Uusmetsäläinen perustelee aika hyvin kantaansa. Anneli ”unohti” sdp:n tai on kuullut sitten sen iskulauseen, että ”demari ajaa bemarilla”! Demareilla ja kokkareilla on yhtä hyvät vaatteet, mutta tuosta tasa-arvostakin on sanonta, että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset!

    Pääasiassa kaupunkilaisena olen kumminkin seurannut maatalousyrittäjien aherrusta. Siellä tarvitaan sitoutumista, luottamusta ja muitakin perushyveitä, kun yhteistä yritystä rakennetaan eteenpäin. Sdp:n vedätyksinä pidän 1970-luvulla ensinnäkin aborttilakia, edelleen avo-vouhotusta ja siitä seurannutta sinkkutouhuja, jotka eivät todellakaan täytä perinteiden perhe-elämän asioita.

    harrastelija

    Lukaisin nuo sdp:n kysymykset. Niissä ei konkreettisesti mainittu oikeastaan sdp:n omaa kantaa? Ei-vasemmistolaisena työntekijänä ja veronmaksajana kohtaan 11 on selvä vastaus. Äkkiseltään saattaa olla vielä hallituksen muodostaminen vähän kinkkinen juttu.

    Veroehdotuksesta katselin, että Ylen maksukin on sidottu tuloihin. Mitä enemmän maksat veroja tulojen perusteella – sitä enemmän joudut maksamaan veroilla toimivan Ylen toiminnasta. Tämäkö on sitä tasa-arvoa? Samahan se koko sosiaalitoiminnassa – mitä enemmän veroina maksat, niin sitä enemmän maksat sitten verovaroilla annetusta palvelusta!

    Rane2

    Aktiivimallin poisto?

    Tolopainen

    Tämä on sinänsä aika erikoinen tilanne, että Suomessa vielä SDP pääsee esittämään kysymyksiään, muille puolueille. Ilman Harkimon söhellyksiä näin ei olisi käynyt, vaan kokoomus olisi suurin puolue. Tuo Antin puolueen menestys vaaleissa ei tietenkään perustunut SDP:n erinomiseeen politiikkaan, joten heidän kelkkaansa muiden ei tietenkään ole mitään syytä lähteä. Nuo kysymyksetkään eivät ole vielä ajankohtaisia tällä vaalikaudella Suomessa, ilmastomuutokset ovat maailmanlaajuinen ongelma, jota Suomen toimenpitein ei pystytä ratkaisemaan. Aika harvassa maassa yli 40% kokonaisenergiasta on uusiutuvaa energiaa. Suomen ongelma on kestävyysvaje, kasvavat eläkemenot ja syntyvyyden romahtaminen. Verotus on jo kiristetty äärimmilleen, mitään ympäristöveroja ei tarvita, ne eivät vähennä päästöjä, eivätkä ole valtiontalouden kannalta kestäviä. Vapaavuori on kokoomuksen ongelmalapsi, hääräilee omiaan Helsingin johdossa, vastustaa kotimaisia uusiutuvia polttoaineita, ne eivät Helsingille kelpaa, ikävä tyyppi Suomen kehitykselle. Ilman kokoomuksen sisäistä hajaannusta vasemiston valtaan nousu ei olisi ollut mahdollista, valitettavasti se puolue on epäonnistunut puheenjohtaja valinnoissaan liian usein.

    Metsäkupsa

    Jatkona edelliseen Tolopaisen kommenttiin Kokoomuksesta,toivossa on puheenjohtajaksi tulevaisuudessa Antti Häkkänen.Tunnen hänet ja uskon ettei tule olemaan epäonnistunut valinta,joita tosiaan on vuosien saatossa ollut.Samaa täytyy sanoa Harkimosta,on Väyrysen tyyppinen ministeripestiin pyrkijä ja kun ei tahto toteudu,niin oma puulaaki pystyyn.Ei olisi pitänyt aikanaan ääniä tuomaan ehdokkaaksi pyytääkään,nyt kyllä tuli moninkertainen tappio Eu-komissaaria myöten.                                                                Täällä maalla luonnonkeskellä ei kyllä ilmastoasiat monellekaan ole ensisijainen asia,pikemminkin rapistuva tiestö ja saamattomuus sen korjausvelan suhteen.Itse olen jo katseet suunnannut neljän vuoden päähän,jospa silloin puhaltaisi toiset tuulet.

    A.Jalkanen

    Minulla demarit kuuluvat vihervasemmistoon = vihreät plus vasemmistopuolueet. Siihen lisäksi keskusta maaseutuosaajana  ja ruotsin puolustajat liberaalipuolueena.

    nuori isäntä

    Vihreiden linjauksia hallitusneuvotteluihin ja Antin kysymyksiin. https://www.vihrealanka.fi/juttu/hallitustunnustelija-rinne-käynnisti-hallitusruletin-–%C2%A0vihreiden-linja-löytyy-tuoreista

    Pari nostoa linkin tekstistä:

    1. ”Luonnon monimuotoisuuden suojelussa mahdollinen hankauspiste ovat hakkuumäärät. Vihreät haluaa rajoittaa hakkuut noin 65 miljoonaan kuutioon, siis muutaman vuoden takaiselle tasolle. Demarit taas oli vaalien alla järjestöjen kyselyssävalmis jopa kasvattamaan hakkuita.”

    2. ”Vihreäthän on suhtautunut positiivisesti ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden suomiin kasvunmahdollisuuksiin. Toisaalta eduskuntavaaliohjelmassa kaiken toiminnan reunaehdoksi otetaan ilmastonmuutoksen hillintä. Miten tämä suhtautuu kasvavaan talouteen?”

    Itse tulkitsen tuon 2 noston niin, että Vihreät eivät halua talouskasvua, koska ilmastonmuutos.

     

     

     

     

     

    jees h-valta

    Minulla taas demarit kuuluvat sakkiin joka kääntää ja vääntää linjaansa aivan sujuvasti niin oikealle kuin vasemmallekkin. Välistä politiikka on jopa kokoomusta oikeammalla ja kyllähän he iät ajat ovat vasemmistoliittoon pesäeroa sujuvasti tehneet. Ei se yhteistyö ainakaan sujunut ole ja kun demarit pääsee hallitusvastuuseen sieltä ei tule muuta kuin liuta veroja ja valtion syvä köyhtymiskehitys jatkumoon. Vihreät ovat mieluinen hallituskumppani kun sielläkin ideologia hääräää aivan missä sattuu, samoin kuin demareillakin. Hyvää perässäpompotuskarjaa.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 1,209)