Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 491 - 500 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • mehtäukko

    On kuitenkin metsistä historia-tietoa olemassa ja tutkimuksia vinot pinot.Ei tarvitse hoidon ja kasvun suhteen arpoa kuten poliitikot.

    Puuki

    Tutkimus- kokemustietoa on paljon.  Myös siitä mitä vaikuttaa nykytilanteessa metsien hoitamattomuus ( esim. metsätuhot monissa maissa) .  Hiilinielun lisäämisvimmassa voidaan mennä helposti hakoteille, jos ei oteta huomioon luonnonolosuhteita ja niiden muutoksia.  Lämpimämpään suuntaan  kesällä ja sateisempaan suuntaan talvella.  Ötökät tykkää, jos harvennuksia jätetään tekemättä. Sekapuusto kestää parhaiten, mänty paremmin kuin pelkkä kuusikko.

    harrastelija

    Ensi viikonloppuna on mielenkiintoista luettavaa, kun hallitusohjelma on aikataulun mukaan perjantaina valmis! Jos h.ohjelmasta on päästy yksimielisyyteen, niin sittenhän siinä ei ole muuta kuin ministeripaikkojen jako. Jos Juha Sipilä haluaa keskustan olevan seuraavassa hallituksessa, niin ohjelman hyväksymisen jälkeen on vaikea peräytyä.

    Neljän suurimman puolueen pj:n keskustelut olivat mielenkiintoisia, Halla-ahokin oli jo ”Jussi”. Vielä en osaa oikein mieltää sitä, että ministereinä olisi esim.Tytti ja Harakka!

    Tolopainen

    Seuraava hallitus ei paljon mitään tule saamaan aikaan. Ei kommareista ole hallituspuolueeksi. Sehän on nähty kautta vuosikymmenten, Sorsan hallituksessa aikoinaan halusivat aina äänestää hallituksen esityksiä vastaan. Silloin hallitus kaatui puolustusmäärärahoihin, joiden nostamista kommarit eivät hyväksyneet. Se oli Neuvostiliitto siihen aikaan kommareiden ihanneyhteiskuntaa, joka olisi huolehtinut Suomenkin puolustuksesta. Nyt persut yrittävät liittää Suomea Neuvostoliittoon, todella vaarallinen puolue. Tuo putlerin mielistely ja esitys viisumivapaudesta  ryssille menee jo liian pitkälle

    jees h-valta

    Mikä siinä pitkäksi menee? Minusta ovat tänne tervetulleita kuten ovat käyneet viisuminkin kanssa. Vähemmän vaarallista sakia kuin tuo Trumpin kaahokohelokööri. Onneksi se teilaa ittensä Kiinan kommunismiin. Siitä kun ei läpi mene kuin pureskeltu jenkki.

    harrastelija

    Muutenkin tuo hallituksen tussarointi tuntuu kovin epätodelliselta. Sosialisointiin viittavat puolueet 0vat 77/200 edustettuna. Eli ne, jotka oikeasti ylläpitävät tätä uhteiskuntaa, eivät ole varojen käytön päättäjiä? Keskusta on vähän välimaastossa, koska on ne paljon parjatut maataloustuet (vaikka suurimmat menevätkin Metsäkeskuksille ja Lukelle). Pidän kyllä kuitenkin Keskustaa siellä ylläpitopuolella ottaen huomioon ketjussa olevat jalostus- ja palvelutoimialat – ja sen jumalattoman byrokratian.

    Kalle Kehveli

    Valitettavasti keskusta on siellä toimeentuloavustuksien saajien puolella. Minusta kepun pitäisi istua eduskunnassa kaikkein vasemmalla. Se ei ole yrittämistä, jos tuloista 100% tulee tukina.

    Maataloustuki pitäisi olla niin kuin sosiaalituki, esimerkiksi max. 20000€ vuodessa. Jos muita tuloja, ne vähennetään tuesta. Tällöin maatakin viljelisi vain todelliset maanviljelijät.

    Tolopainen

    Luuleeko Keheveli, että virkamiesten palkat perustuvat työhön, koko palkka on pelkkää tukea. Ei heille työstä voida maksaa, kun eivät mitään tee.

    Metsuri motokuski

    Tiedän aika paljon virkamiehiä jotka tekevät kovasti töitä ja vieläpä paljon ylitöitä joista ei makseta mitään korvausta. Joten Tolopaisen yleistys taas menee ”metsään”. Virkamiesten ylityöt ovat lisääntyneet voimakkaasti kun virkoja ei ole täytetty eikä vastavasti tehtäviä ole vähennetty.

    Kannatan ehdottomasti virkamiesten vähentämistä, mutta vastaavasti pitää työvelvotteitakin supistaa.

    Kalle Kehveli

    Tässä maassa on paljon mätää, ja ei pelkästään maataloudessa. Kuntien ja valtion työntekijöiden määrähän on suorastaan sanottuna järjetön. On siinä meikäpojalla elättämistä. Siinä kun päästettäisiin teollisuudesta insinööri irti saneeraamaan niitä, niin tulisi rumaa jälkeä.

    Kaveri (työnsuunnittelun konsultti) oli tilattu erääseen valtion laitokseen tehostamaan työntekoa, kun työtä oli liikaa. Saneerasi heti 10 turhaa sihteeriä pois, kun joka päälliköllä oli oma. Muutama päällikkökin sai lähteä. Siitä teosta sai jopa johtajien vihat päällensä, ja porttikiellon kyseiseen paikkaan. Hyi, hyi, ei saa koskea pyhiin virastoihin.

Esillä 10 vastausta, 491 - 500 (kaikkiaan 1,209)