Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • Tolopainen

    Yleensä demareiden hallituksiin ovat pettyneet eniten pienituloiset ja duunarit. Suurimmat leikkaukset on tehty Lipposen hallituskaudella ja tuon hallituksen säätämä taitettu indeksi jarruttaa eläkkeiden nousun aivan täysin. Lisäksi demarivetoinen ay on sopinut eläkeiän nostosta ja elinaikakertoimesta, joka leikkaa alkavia eläkkeitä muutaman vuoden päästä 15% kun tuo indeksi nousee ylälaitaansa. Rinteen hallitus voi tehdä muutoksia budjettiin vasta vuoden päästä.

    Yksikään hallitus ei ole varsinaiseti saanut aikaan säästöjä, eli menot ovat joka vuosi kasvaneet euromääräisesti luvut voi tarkistaa googlesta, jos epäilee. Valtion menoja on mahdotonta pienentää euromääräisesti minkäänlaisen hallituksen toimesta.

    Kurki

    Miten käy kepun kannatuksen, kun uuden hallituksen pitäisi jatkaa Aki Kangasharjun mukaan Sipilän hallituksen talouspolitiikkaa. Tyhmä kansa kun ei ymmärrä antaa vaaleissa kannatusta puolueille, jotka harjoittavat järkevää talouspolitiikkaa.

    KIKYn kolmas vaihe palkkojen pitäminen ennallaan niin kauan kunnes palkkakustannukset painuvat alle Saksan tason. Nyt vielä 10% Saksaa korkeammat.

    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/talousasiantuntijat-torjuvat-yleissitovuuden-heikentamisen-ei-mikaan-seesam-aukene/6e3fafe7-8171-4c41-9c08-69612193e7be

    Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan mukaan alkavan hallituskauden tavoite 75 prosentin työllisyydestä ei toteudu ilman merkittäviä uudistuksia työmarkkinoiden rakenteisiin sekä kilpailukykyä parantavaa palkanmuodostusta. Jotta työllisyystavoitteeseen päästäisiin, tarvitaan Etlan mukaan noin 40 000 työpaikkaa sen lisäksi, mitä ennusteiden mukaan on muutoinkin syntymässä.

    ”Tavoite on kova. Sipilän hallitus sai aikaan omilla toimillaan noin 45 000 työpaikkaa. Tulevan hallituksen on siis tehtävä samansuuruisia uudistuksia kuin mitä Sipilän hallitus teki”, Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju arvioi.

    https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/nyt-tuli-karu-lista-antti-rinteelle-%e2%80%9dteht%c3%a4v%c3%a4-samansuuruisia-uudistuksia-kuin-sipil%c3%a4-teki%e2%80%9d/ar-AABdxwD?li=BBr5KbI

    A.Jalkanen

    Samansuuruisia uudistuksia ei tarkoita että samansuuntaisia.

    Kalle Kehveli

    Etla ei todellakaan ole vähävaraisen metsänomistajan asialla, päinvastoin.

    Kalle Kehveli

    Lipponen ei ollutkaan demari, vaan sipilän vastine kepulle. Kokoomuslaisia molemmat, susia lampaiden vaatteissa. Joskus pääsee tälläisiä valtaan, kun muuta ei ole. Harmi vain puolueelle.

    Rane2

    Halla-aholla on semmoinen ongelma että jos hän rupeaa kovin moittimaan (mahdollisen) hallituksen sosiaalidemokraattisia ohjelmakohtia niin persuihin demareista siirtyneet äänestäjät alkavat siirtyillä takaisin.Ja edelleenkin on mahdollista että Jussi joutuu itse hallituksen muodostajaksi kesällä joten kannattaa moittia hyvin yleisluontoisesti aivan kuten hän näyttää tekevänkin.

    Apli

    Paavo Lipponen oli oikeistodemari, on niitä siellä nykyäänkin kuten esim Urpilaisen Jutta ei kaikki ole rähmällään ammattiyhdistysliikkeeseen kuten Rinne ja hyvä niin..

    Visakallo

    Lipponen oli mikä oli, mutta minulla jäi sellainen muistikuva, että metsätalouden kannalta Lipposen hallitusten aika oli melko rauhallista. Kaikenmaailman risuparrat ja pukkalat eivät silloin soittaneet suutaan joka käänteessä. Puuntuottajat saivat tehdä työtään ulkopuolisten tahojen siihen juuri puuttumatta. Nyt tuntuu, että metsäasiota sorkkivat eniten kaikki ne, jotka eivät niistä mitään ymmärrä.

    Kurki

    <<<Etla ei todellakaan ole vähävaraisen metsänomistajan asialla, päinvastoin.<<<

    Eihän Kangasharju metsänomistajista puhu mitään.

    Kannanotto on sen puolesta, että Suomi selviäisi kestävyysvajeesta itse. Sitä hetkeä, että tarvitaan muiden apua, kannattaa pelätä kuin ruttoa.

    Perassic Park

    Itseni on vaikea hahmottaa miten valtaosa ihmisistä työntää täysin päänsä pensaaseen (en siis sano sitä toista P-alkuista).

    Ts. ovat älyllisesti epärehellisisä. Siis ajatus että Sipilä ainoastaan suuressa vittumaisuudessaan  teki säästöpäätöksiä.

    Sipilän hallituskauden alussa maa otti 7mrd velkaa vuodessa ja vielä lopussakin jouduttiin velkaa ottamaan. Näin vaikka todennäköisesti ollaan suhdanteen harjalla. Totta ihmeessä pitää tulot ja menot pitää saada kestävästi tasapainoon.

    Suomessa on 4-6 mrd € rakenteellinen alijäämä VVM:n mukaan yhä.

    Tuollaista summa ei voida hoideta ottamalla rahaa taikaseinästä, tai verottamalla ”rikkaita”.

    Nytkin otetaan syömävelkaa ilman Antin uusia avauksia. Velanotto kun synonyymina tarkoittaa tulevaisuuden verotusta.

     

     

     

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 1,209)