Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • MaalaisSeppo

    Eläkeiän kynnyksellä olevien kannattaa seurata tarkasti, mitä Rinteen mallista sovitaan. Jos menee läpi ja tuleva eläke on menossa hieman yli 1400 €, kannattaa, jos mahdollista, jäädä eläkkeelle hieman aiemmin, jotta eläke jää karvan verran alle Rinteen rajan. Siihen päälle Rinteen nettosatanen, niin saa paremman eläkkeen kuin pidempään puurtaneet.

    Antille sopisi lisänimeksi Reilu Rinne.

    Tolopainen

    Yrittäjien kannattaa myös pienentää eläkemaksuja niin paljon, että eläke jää  hiukan tuon 1400€ alle, saattaa saada aika isonkin säästön maksuissa ja voittaa satasen.

    A.Jalkanen

    On liian reilu Rinne: pitäisi aloittaa takuueläkkeen nostosta satasella.

    suorittava porras

    Mistäpä moni yrittäjä enää pienentää yrittäjämaksujaan? Neljännes 183 000:sta yksinyrittäjästä ansaitsee nykyään alle tonnin kuukaudessa. Veikkaan ,että ison osa jää tuloissaan alle köyhyysrajan 1230 euroa kuukaudessa. Moni yksinyrittäjä on täysin oman onnensa nojassa ilman riittäviä tuloja ja myöhemmin eläketurvaa. Se mahdollinen satanenkaan lisää eläkkeeseen ei kauaa mieltä lämmitä.

    Metsäkupsa

    Olen ennakoinnut jo vuosia sitten Antin saturaisen,todellisuudessa yrittäjiä useimiten koskee.Palkansaajat saavat parempaa eläkettä yleisesti,omakin eläke taitaa aikanaan jäädä alle 1400,joskin on oma valintani.Olen yrittäjämaksurahat osin sijoittanut itselle vanhuuden turvaksi kiinteään varallisuuteen.Kansantaloudellisesti tälläiset hövelit lupaukset tulevat kalliiksi,varmaan ensi hätiin 50 000 henkilöä pääsee laskennalisen köyhyyrajan yli.Jotkin ovat alkaneet elää odotellen lisäsaturaista vippaamalla pikavippejä ym.

    Tolopainen

    Antin reiluus johtui siitä, että hän katsoi äänestäjien lukumäärän ensin ja asetti rajan maksimiin, lupasi hyvityksen n. 800000 änestäjälle. Näistä ehkä 20% tarttui syöttiin eli riittävästi vaalivoittoon.

    MaalaisSeppo

    Lupauksen lunastusta kun sopivasti pitkittää, niin siihen uskovista suuri osa poistuu keskuudestamme ennen seuraavia vaaleja. Dementia myös korjaa satoaan.

    Metsuri motokuski

    Eikös se Sammako-Antin satanen ole luvattu koko hallituskauden aikana. Eli se tekee noin 25 euroa vuodessa. Minusta parempi olisi jos koko korotus unohdetaan ja otetaan sama verotus kuin palkansaajilla. Muistan hyvin kun jäin eläkkeelle niin palkkani oli reilut 3000 euroa ja siitä ennakkopidätys jotain 20 % paikkeilla. Nyt sitten eläkkeellä ennakkoprosentti on 23,5%.

    Tolopainen

    Sehän olis aika erikoista, että joku Rinteen Antti pelkillä vaalipuheilla voisi muuttaa lainsäädäntöön perustuvan eläkejärjestelmän. Tuosta pitäisi käynnistää tutkinta, mitä vehkeilyä tuo on.

    Rane2
Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 1,209)