Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 1,161 - 1,170 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • Visakallo

    Onko Kalle sitten vanha setämies? Minusta hän vaikuttaa enemmänkin koulupojalta tai -tytöltä.

    Tolopainen

    Sanna Marin ei sitten lähtenyt lupaamaan tehylle yhtään mitään. Aika ryhdikästä kun vertaa miespoliitikoihin, kukaan ei olis vastannut noin suoraan. Lupasi vain sympatiaa ja ilmoitti, että  liitot voivat sopia keskenään miten korotusrahat jaetaan.

    Lisäksi sanoi että talouden tasapaino 2023 on hallituksen yksi keskeisistä tavotteista, että se siitä julkisten alojen kuoppakorotuksista.

    Visakallo

    Uuden pääministerin ulosanti on hyvin selkeää. Mielellään soisin hänelle ja koko hallitukselle nyt työrauhan viedä Suomea eteenpäin. Helppoa se ei varmasti tule olemaan.

    Tolopainen

    Niin mitkä ne suuret ongelmat ovat, jotka hallituksen pitäisi hoitaa. Se että työmarkkinoilla vaaditaan enempi palkkaa mihin on varaa, ei ole hallituksen ongelma. Hoitsut ovat aina olleet palkkakuopassa, miksi eivät siirry teollisuustöihin tai ahtaajiksi satamiin. Yleiskorotuksilla ei palkat nouse, pitää itse hoitaa oma palkkakehitys. Osaamisesta kyllä maksetaan nykyisin, ei siinä liittoa tarvita.

    Nyt liitoilla olisi tilaisuus näyttää yhteiskuntavastuuta, jos esim. puolet palkankorotusrahoista sijoitettaisiin ilmastonmuutoksen torjuntaan. Kun ostovoima ei enää kasvaisi, se alkaisi nopeasti näkyä hiilitaseessa. Turha autokauppa ja bensiinin myynti vähenisi nopeasti. Myös kaikki eläkeläiset pitäisi poistaa työmarkkinoilta, heillä on liikaa ostovoimaa muutenkin. Ostovoiman rajoittaminen tulee olemaan tärkeässä roolissa päästöjen vähentämisessä ja tietenkin myös kaikkien tehdasinvestointien luvitukseen estäminen, joka on jo alkanutkin. Tuollaiset ennakkotapaukset  käyttöön Keski-Euroopasta, jossa verrattiin joen ruoppausta Kuopion sellutehtaaseen ympäristöhaitoiltaan,  ovat tietenkin tervetulleita ja tarpeellisia.

    Pitkäaikaiset tehtaiden pysäytykset erityisesti tammikuussa olisivat erittäin toivottavia, sähkön kulutushuippujen leikkaamiseksi. Asiakkaille voidaan hoitaa tavaraa vähän etelämpääkin, jos täältä ei saada sellua, sahatavaraa tai terästä, ei mitään pulaa tule. Markkinakin on hiukan supistumassa.

    Nuakka

    Joskus olen miettinyt kuntatalouden pelastamiseksi ajatusta jolla palkat nousevat 10%, sairaspoissaolot loppuvat ja tuottavuus kasvaa 15-25%. Ja kaikki tämä ilman että kukaan menettää työpaikkaansa tahtomattaan. Keino on yksinkertainen : Kaikki työntekijät irtisanotaan, ja otetaan samaan työhön takaisin +10% tuntipalkalla. Ainoa muutos että takaisinotettavat  ovat perustaneet toiminimen.

    Visakallo

    Julkisen puolen suurin ongelma on käsistä karannut saikuttaminen. Kaikki tietävät tämän, mutta kukaan ei uskalla tehdä asialle mitään. Eniten siitä kärsivät rehelliset työntekijät, jotka joutuvat raatamaan saikuttajienkin työt omien töidensä lisäksi. Lopulta ihmisiä sairastuu aivan oikeaasti.

    kim1

    Ottaen huomioon suomen huonon huoltosuhteen….julkinen sektori on tietysti tulilinjalla…,miksi yleensäkään kukaan hakeutuu julkiselle sektorille töihin.?

    Jätkä

    Ei julkisella puolella sairauslomia ole mitenkään syyttä suotta pidetty – yleensä. Perinteinen tapa kuitenkin on ollut jo vuosikymmenet niin syvään juurtunut, että kahvipöytäkeskusteluissa on syksyisin alkanut keskustelut, joissa kysytää kollegoilta, että vieläkö sinulla on jäljellä pitämättömiä sairauslomapäiviä.

    Sitä saikkua kun ei saa loputtomiin täydellä palkalla, vaan joutuu alennetulle sairaspäivärahalle. Kiintiö on aina kalenterivuosittainen, joten voihan niitäkin sarkoittaa, kuin verovapaita hankintakauppoja, jolloin samaan pinoon voi ajaa 250 mottia verovapaudella, kunhan mittaus /luovutus tapahtuu puoliväliin varastopinoa vuodenvaihteen aikaan.

    Kunnon KEPU:laiset kadehtivat muita, jotka saavat edes vähän ketkuiltua, mutta naukuvat itselleen paljon parempia tukimuotoja.

    puunhalaaja

    Perinteinen tapa kuitenkin on ollut jo vuosikymmenet niin syvään juurtunut, että kahvipöytäkeskusteluissa on syksyisin alkanut keskustelut, joissa kysytää kollegoilta, että vieläkö sinulla on jäljellä pitämättömiä sairauslomapäiv

    En ole ollut kolmeen vuoteen saikulla. Edellinen kerta oli keuhkokuume. Tiettyä perää tuossa lainauksen teesissä valitettavasti on. Esim. alkoholismi on sellainen kettumainen ilmiö, jota saikulla peitellään.

    jees h-valta

    Jos on julkisella puolella nk. töissä on varmasti myös alkoholisti. Kuka sitä per…een junnaamista muuten jaksaa.

Esillä 10 vastausta, 1,161 - 1,170 (kaikkiaan 1,209)