Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

  • Tämä aihe sisältää 2,372 vastausta, 62 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Tolopainen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 521 - 530 (kaikkiaan 2,372)
  • Hallitusneuvottelut

    Orpo kysyy.

    Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

    Mitä raati vastaa?

    Nyt olisi aika ottaa kantaa.

  • Tolopainen

    Siinäpä se, sähköautot eivät tule koskaan korvaamaan kaikkia polttomoottoriautoja. Ne tulevat vähenemään.

    Rane
    Tolopainen

    Miten on mahdollista, että koulutusmenot koko ajan kasvavat, vaikka ikäluokat pienenevät samoin lasten päivähoidon kustannukset.

    Terveyskeskuksissa käyntejä on enää puolet siitä, mitä niitä oli 20v sitten. Näin on päässyt käymään, kun ay ja sosialismi ovat ottaneet valtaansa julkisen sektorin.

    Sairaalat on jaettu mitättömiin potilasosastoihin, joissa on yksi hoitaja neljää potilasta kohden, jos osasto on täys, näin on harvoin. Kun kävin ensiavussa, eihän siellä ollut kuin pari potilasta. Henkilökuntaa oli huomattavasti enemmän. Ei minkäänlaista ruuhkaa, jonot on hoitoon pääsyssä ja se johtuu siitä että tutkimusvälineet eivät ole tehokkaassa käytössä. Ei rekatkaan pysähdy jatkuvasti tienvarteen, liikenteestä ei tulisi mitään, jos siellä toimittaisiin kuten terveydenhoidossa. Kymmenen minuutin kuvaukseen pitää jonottaa kaksi kuukautta, se on käsittämätöntä ja häpeällistä.

    Hallitusneuvottelut voisi jo lopettaa, niissä ei käsitellä mitään oleellisia asioita, joilla olisi jotain merkitystä. Verot ja maksut on vuodessa yli 120mrd, toistaiseksi hallitusneuvotteluissa on käsitelty muutaman sadan miljoonan menoja ja vieläpä vahingollisella tavalla. Mistä Persut ovat saaneet päähänsä, että maahanmuutto on juuri heidän ongelmansa.

    A.Jalkanen

    Tolopaisen aamusaarna on palannut! Valtion budjetti ei kai ole kuin puolet 120 miljardista, mutta muuten osuva saarna. Ikäluokkien pienenemisen luulisi näkyvän koulutusmenoissa, mitta ei ainakaan sote-menoissa vielä, kun suuret ikäluokat jäivät vasta melko äskettäin eläkkeelle.

    Tolopainen

    Nyt olikin puhe kaikista yhteiskunnan keräämistä veroista ja maksuista, jossa on mukana kuntaverot, eläkemaksut ym. Valtion budjetti on 80mrd.

    Nostokoukku

    Koulutusmenot kasvavat, kun monissa oppilaitoksissa on opettajia ja hallintoa enemmän kuin koulutettavia. Yliopistot ovat varmaan ”kärjellään seisova kolmio” , hallintoa ja opettajia on raskaasti suoritettuihin tutkintoihin verrattuna. Lisäksi pyöritetään kaiken maailman avoimia yliopistoja, joissa kuka tahansa voi suorittaa yksittäisestä aiheesta harrasteena opintoja. Myös opiskeluajat venyvät pitkiksi. Lisäksi koulutus on suuntautunut niin, että yhä hanakammin koulutetaan ”asiantuntijoita ja neuvonantajia”, ei lääkäreitä hoitamaan ihmisiä ja insinöörejä suunnittelemaan uusia ratkaisuja. Asiantuntijat ja neuvonantajat eivät koskaan palaa todelliseen TYÖelämään maksamaan takaisin heihin yhteiskunnan sijoittamia varoja. Heistä tulee tyhjän höpöttäjiä ja paperinpyörittäjiä, työpäivän päätteeksi ei ole pienintäkään ”pinonpätkää” yhteiskunnan hyväksi.

    Puuki

    As.tuntijat ja neuvonantajatkin on paikallaan, jos osaavat antaa oikeita neuvoja.

    Nostokoukku

    Loistava esimerkki viisaista analyyseistä, tämän olen varmaankin ottanut esiin ennenkin: Monta kuukautta ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan television uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa juoksutettiin kymmeniä asiantuntijoita esittämässä arvioita kiristyksestä tilanteesta. Kaikkien johtopäätös ja viisas analyysi oli, että Putin on arvaamaton. Tarvitaanko tuon järisyttävän johtopäätöksen tekemiseen korkeakoulututkintoa, jonkun instituutin virkasuhdetta ja kymppitonnin kuukausipalkkaa?

    Kalle Kehveli

    Miksi kunnan ja valtion työntekijät saavat olla valtuustoissa ja hallituksissa päättämässä omista asioistaan? Täyttää selvät korruption merkit. Näin ei ikinä veronmaksajan asema parannu.

    Ola_Pallonivel

    Se on helppo huseerata muiden rahoilla. Penskana, kun kävin hammaslääkärissä, normaalisti yksi käynti riitti. Hammaslääkäri rapsutti myös hammaskivet pois.

    Nykyään on toisin. Ensin lääkäri tutkii ja varaa sitten toisen ajan hoitajalle hammaskiven poistoon. Hoitaja sitten varaa kolmannen ajan hammaslääkärille, joka lopulta tarkistaa hampaat. Kolme käyntiä, kun ennen riitti yksi. Joka käy normi töissä, hankalaksi menee järjestää käynnit julkisella.

    90-luvulla keksittiin luokaton lukio. Porukka rupesi käymään lukiota neljä vuotta, kun aiemmin riitti kolme. Sitten tuli nuorisolle muotiin pitää ”välivuosi”.

Esillä 10 vastausta, 521 - 530 (kaikkiaan 2,372)