Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

  • Tämä aihe sisältää 2,372 vastausta, 62 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Tolopainen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 2,372)
  • Hallitusneuvottelut

    Orpo kysyy.

    Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

    Mitä raati vastaa?

    Nyt olisi aika ottaa kantaa.

  • Kalle Kehveli

    Ay-jäsenmaksuhan on vakuutus toimeentulon varmistamiseksi. Selvä vähennyskelpoinen osa.

    Nostokoukku

    Mitä virkaa sellaisella yrityksellä on jolla ei ole varaa maksaa työstä palkkaa? Onko työntekijällä jokin velvollisuus työllään elättää tällaista yritystä? Kartanoiden ja isojen maatilojen mahti loppui siihen, kun loppui ilmainen työvoima, ruokapalkalla työtä tekevät rengit, piiat ja huutolaislapset. Saman kokekoon nykyiset hampurilaiskojut ja pitseriat ym. joutavanpäiväiset ”yritykset”. Jos ei ole varaa maksaa työstä, niin jääköön sellainen toiminta ”yritykseksi”.

    Visakallo

    Toimin ennen eläköitymistäni  melko pitkään alalla, joka on yksi Suomen kilpaillummista. Tulin täysin vakuuttuneeksi siitä, että mitään ylimääräisiä rahoja ei siitä toiminnasta jäänyt kenellekään. Todella moni yritys maksaisi työntekijöilleen enemmän, jotta he pysyisivät talossa, mutta kun rahaa ei ole, niin mistä maksat?

    arto

    Eikö siinä yrityksessä ole jotain pielessä jos ei raha riitä palkanmaksuun. Elääkö sellainen yritys yritystuilla. Onko se sitten oikein jos yritys palkaa kasi vaikka pitkäaikaistyötöntä pitää kumpaakin 4 tuntia . Työnantaja menestyy työntekijät kituvat palkalla ja kaiken maailman tuilla. Työnantajalle te toimisto maksaa rahaa kun työlistää.

    Visakallo

    Siinä on arto yleensä kaksi vaihtoehtoa. Paremmassa tapauksessa automatisoida ja vähentää väkeä tai sitten se huonompi, eli konkurssi.

    Tolopainen

    Monet täällä toimivat ulkomaiset yhtiöt ovat korottaneet keväällä palkkoja 7% ja maksaneet kertakorvauksena tuhansia euroja, vaikka liitto oli sopinut 300e korvauksesta. Mitäs hyötyä noista liitoista olikaan.

    Rane

    Me toimimme (kilpailemme) taloudessa maailmanlaajuisesti.Ajatus että yritykset/valtio/kunnat voisivat maksaa loputtomiin suurempia palkkoja kuin kilpailijamaat ei toimi.Aikaisemmin kilpailukyky pystyttiin palauttamaan devalvoimalla raha mutta euro-oloissa se on pois keinovalikoimasta.Sipilä näytti historiallisesti Kiky-sopimuksellaan että kustannustasoa voi korjata muutenkin.(Kalevi Sorsa yritti samaa mutta epäonnistui).No tämä hyöty on nyt tuhlattu korkojen kera.

    Tolopainen

    Silloin kun Suomi liittyi euroon vakuutettiin, että vastuullinen au-liike hoitaa kilpailukyvyn. Eipä noissa kuntapuolen sopimuksissa enää vastuullisuus näy. Näkyy jotain muuta. Julkisella sektorilla on Suomen lyhin työaika ja suurimmat korotukset. Kun varsinaista työnatajapuolta ei ole, jaetaan vain verorahoja enemmän kuin niitä kertyy yksissä tuumin. Jalonen vain näyttelee työnantajaa.

    Ola_Pallonivel

    Liittoon ei ole mikään pakko kuulua, mutta toimeentulo on silti turvattu 400 päivän ajaksi. Riittää, kun maksaa kassan muutaman kympin vuosimaksun.

    Ja hullu on tilanne nykyään, kun valtiolla maksetaan paremppaa palkkaa kuin yksityisellä. Valtiolla/kunnalla taitaa olla pidemmät lomatkin. Kukas ne valtion/kunnan työntekijöiden palkat maksaakaan?

    arto

    Visalle miten siivooja.tarjoilija.kaupankassa.jne automatisoidaan. Olipa näissä tuulivoimala hakkuista rahasta ei ollut puutetta palkan sai itse päättää tunti hinta. Saha lisä oli tes. Lämpiminä päivinä sai valita juoko viccyä vai limua.oli Mersun jääkaapissa yksi pätkä 7 kilometriä ei teitä oli kylmälaukun kantaja. Siellä kulki eväät. Oli työ suunniteltu 4 viikon työ. Linja 21 kilometriä meni 2,5 viikkoon. Näinkin voi tehostaa. Kun työntekijä voi hyvin tulosta tulee.

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 2,372)