Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

  • Tämä aihe sisältää 2,372 vastausta, 62 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Tolopainen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 2,372)
  • Hallitusneuvottelut

    Orpo kysyy.

    Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

    Mitä raati vastaa?

    Nyt olisi aika ottaa kantaa.

  • Visakallo

    Alkaa kelvata maaseudulta tyhjilleen jääneet edulliset koronakämpätkin vuorostaan uus-entisille kaupunkilaisille.

    MJO

    Vastaan silti omiin kokemuksiin huonoista ajoista. 90-luvun vaihteen ohitin armeijassa ja sen jälkeen opiskeluiden parissa. Valmistuin -96 nousu kauteen. Ainoa vaikutus näkyi suurissa leikkauksissa opiskelijana.

    Finanssikriisin aikana olin ulkomailla töissä, eikä se paljoa vaikuttanut siihen. Pörssiromahduksen jälkeen 2008 pistin kaiken saatavilla olevan pörssiosakkeisiin. Esim. UPM sai hintaan 3,78€/kpl ja Nordeaa  noin parilla eurolla.

    Harmi kun en tavannut visakallon pankinjohtajaa. Silloin olisi ollut 4 milj. käyttöä.

    Surkutelkaa nyt tämäkin energia mahdollisuus sokeana ohi.

    Visakallo

    Huomaa, ettet MJO ollut vielä 90-luvun laman aikaan talousvastuussa. Jos olisit silloin vuonna 1989 ottanut sen neljä miljoonaa markkaa valuuttalainaa, ja ostanut sillä juuri ennen laman alkamista sen ajan hintaisia pörssiosakkeita, niin miten olisit mahtanut selvitä pörssikurssien romahduksesta, hurjasti nousseista koroista, ja samanaikaisesta devalvointien aiheuttamista lainasumman lähes kaksinkertaistumisesta?

    Visakallo

    En minä MJO ole lama-aikoja käyttänyt surkutteluun, vaan päinvastoin. Olen silloin investoinut valmiilla rahalla. Niin on tarkoitus tehdä nytkin. Ei vain kannata mennä lauman mukana, vaan käyttää sitä viileää harkintaa.

    MaalaisSeppo

    Eipä minunkaan perhettä 90-luvun lama juurikaan hetkauttanut. Julkisella puolella oltiin hommissa ja nautittiin ns pitkää, mutta kapeaa leipää. Onneksi eläkekarttuma systeemi julkisella puolella oli hyvä. Nyt hieman tämä raippavero haittaa. Hallituseuvotteluissa sen poisto voi olla esillä, mutta minun puolesta voi olla entisellään. Kyllä minä ko raipat kestän. Metsätöissä äheltäessä pienet murheet unohtuu.

    MJO

    Miksi olisin mennyt pörssiin oikein lainarahalla juuri 1989? Olen nähnyt IT-buumin ja sen romahduksenkin. En minä sijoittanut paljoa ennen finanssikriisiä, kun joka tuutista tulee suosituksia sijoitakaa nyt. Silloinhan sinne pitää mennä, kun verivirtaa ja suositukset huutaa MYYY…

    Näitä ostopaikkoja on ollut 2000 It-kuplan jälkeen, finanssikriisi 2008, korona, ja nyt kohta aletaan ehkä lähestyä osto paikkoja. Siihen nyt vaikuttaa tietysti geopoliittinen kehitys. Nyt kuitenkin eletään suurta energiamurrosta ja tekoäly tulee myös näkymään suurena muutoksena ihmisten elämässä.

    Ei oikein vaikuta yrittäjämäiseltä ajattelulta negatiivinen ja pessimistinen asennoituminen uuteen esim. Sähköityvä liikenne, vihreä raskasteollisuus ja uusiutuvat energiat yms. Enemmän viittaa minusta taistolaisuuteen.

    Tolopainen

    Tiedän yhden yrittäjän, joka otti 8mij lainaa laman aikana ja selvisi pankin joustavuuden ansiosta. On menestyvä yrittäjä edelleen, hänen yrityksensä palvelevat yli miljoonaa asiakasta vuosittain. Useimmat autoilijat tälläkin palstalla ovat käyttäneet hän yhtiönsä palveluja matkalla pohjoiseen.

    Ei yrittäjät ole mitään taviksia, heillä on paljon suurempi riskin sietokyky ja sitkeyttä viedä ideat loppuun saakka.

    Puuki

    Suomi on yrittäjävastainen maa. ”Yrittäjä” sanakin viittaa johonkin vähemmän positiiviseen. Englanninkielen ”entrepreneur” kuvaa paremmin mistä tulisi olla kysymys.

    Nostokoukku

    Eipä tästä liiallisesta väestönkasvusta johtuvasta maapallon hädästä taida ollakkaan pitkälle huolta. Useat tutkijat varoittavat tekoälyn johtavan ihmiskunnan sukupuuttoon. Ensivaiheessa se johtaa heidän mukaansa syrjivään, poissulkevaan ja epäreiluun päätöksentekoon.

    Visakallo

    MJO: ”Ei oikein vaikuta yrittäjämäiseltä ajattelulta negatiivinen ja pessimistinen asennoituminen uuteen esim. sähköistyvä liikenne, vihreä raskasteollisuus ja uusiutuvat energiat, yms. Enemmän viittaa minusta taistolaisuuteen.”

    Huomaa, ettei MJO muista taistolaisaikaa. Neuvostoliitto esiintyi länteen päin 1960-70-luvuilla edistyksen ja teknisen kehityksen sekä uudenlaisen yhteiskunnan edustajana. Länsimaat leimattiin vanhoillisiksi ja taantumukselliseksi. Taistolais-kommunistit edustivat  täällä Suomessa tätä Neuvostoliiton edistyksellistä kommunistista aatetta. joka oli heidän mielestään se ainoa oikea. Kuulostaako MJO tiettyjen piirien julistus tänä päivänä täällä Suomessa jotenkin tutulta?

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 2,372)