Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

Esillä 10 vastausta, 2,361 - 2,370 (kaikkiaan 2,372)
  • Hallitusneuvottelut

    Orpo kysyy.

    Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

    Mitä raati vastaa?

    Nyt olisi aika ottaa kantaa.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Radiossa kerrottiin että Saksassa on arvioitu tarvittavan puoli miljoonaa uutta työntekijää lisää vuodessa, ehkä enemmänkin. Talouksiin suhteutettuna meille ehkä 50 tuhatta vuodessa. Kaikkea työtä ei voi hoitaa tekoäly vielä.

    e-salo

    Jossakin uutisessa kerrottiin, että jollakin sote alueella otetaan käyttöön tekoälyyn pohjautuva  puheentunnistusmenetelmä, joka tuottaa valmista tekstiä lääkäreiden sanelusta. Tekstinkäsittelijät (63 kpl) menettävät työnsä.

    Ei kaikkea tekoälykään voi tehdä, mutta tuosta huomaa, että informaatioalan ammateissakin on sellaisia jotka tekoälyllä voi korvata. Aloitus yleensä helpoimmasta päästä.

    Tolopainen Tolopainen

    Taitaa OYS olla viimeisiä sairaaloita, joissa lääkäreiden saneluja on vielä käsin kirjoitettu. Suurin osa noista on joutavaa, ja kirjoitetaan jonkin kaavan mukaan, eikä vastaa potilaan todellista hoitoa.

    e-salo

    Toi uutinen käsitteli kokonaista sote-aluetta.

    Yksityisissä lääkärifirmoissa taitavat laakarit itse naputella kertomukset.

    Tolopainen Tolopainen

    PPH se oli ja nuo tekstin kirjoittajat työskentelevät OYS:ssa. Osastosihteeri noita töitä tekee pienemmissä sairaaloissa.

    e-salo

    Niin taisi olla.

    Tulossa oleva mullistus voi olla samaa luokkaa mitä nähtiin pankkialalla aikanaan kun siirryttiin sähköisiin palveluihin.

     

    Tolopainen Tolopainen

    No ei lähellekään, OYS:ssa on yli 6000 työntekijää ja vain 63 tekstinkäsittelijää, eikä heitä irtisanota. Vuodessa tuon kokoisessa talossa vaihtuu yli 300 työntekijää.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aika paljon tehdään turhaa työtä kun tietojärjestelmät eivät keskustele keskenään. Esimerkiksi aiemmin opiskelijoiden piti käydä henkilökohtaisesti päivittämässä opiskeluoikeutensa matkakortille, kun HSL-liikennelaitos ei saanut tietoa opiskeluoikeudesta suoraan henkilötietojen pohjalta. Nykyisin tieto siirtyy, ja ymmärtääkseni HSL-sovellukseenkin. Terveydenhoitoalalla pitäisi kaiken julkisen terveydenhoidon tiedon kulkea asiakkaan mukana ajantasaisena koko ajan, ja jos on yksityisen asiakas niin sinnekin tiedon siirtymisen voisi halutessaan sallia.

    e-salo

    Niinhän se on ollut julkisella puolella että ketään ei irtisanota kun työt menee alta. Yksityisellä puolen toimitaan toisin. Vaikea on sotessakin saada aikaan säästöjä.

    Ola_Pallonivel

    Voisiko joku kertoa, miksi julkisella puolella ei työsuhde pääty töiden loppuessa?

Esillä 10 vastausta, 2,361 - 2,370 (kaikkiaan 2,372)