Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

  • Tämä aihe sisältää 2,372 vastausta, 62 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Tolopainen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,171 - 2,180 (kaikkiaan 2,372)
  • Hallitusneuvottelut

    Orpo kysyy.

    Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

    Mitä raati vastaa?

    Nyt olisi aika ottaa kantaa.

  • Nostokoukku

    Pizzapaikkojen yritystukea hoitaa myös jokainen veronmaksaja. Suurimmassa osassa niistä saa kuitin ostoksista vain pyytämällä.

    Nostokoukku

    Pienten kuntien olemassaoloa on perusteltu sillä, että näin saadaan lähidemokratia toteutumaan. Mutta ennen kuin lähidemokratia voi toteutua täytyy ensin toteuttaa demokratiaa. Jos pienessä kunnassa päättäjien on tehtävä päätöksiä, jotka ovat kytköksissä parhaaseen kaveriin, pahimpaan vihamieheen tai sukulaiseen, niin ei toteudu kumpikaan demokratia. Parin tuhannen asukkaan kunnissa asukkaat ovat useimmiten niin sukusiitettyjä, että useimmissa päätöksissä nämä kytkökset ovat olemassa. Asiat eivät ratkaise päätöstä vaan ihmissuhteet.

    Metsuri motokuski

    Haja-asutus alueen kunnat ja sotealueet ovat kepun lempilapsia. Niistä tulee pääosa kepun äänistä. Siinä olen Reiman kanssa samaa mieltä että kyllähän noita kuntia ja sotealueita voisi yhdistää. Uskon että kohta ei muuta keinoa olekkaan kun sotealueiden ja kuntien yhdistäminen. Tottakai kepu yrittää sitä kaikin voimin hidastaa.

    Visakallo

    Eihän kuntien yhdistäminen paljoakaan niiden taloutta nosta, kun kulut tahtovat fuusion myötä nousta suunnilleen saman verran kuin saadaan säästöjä aikaan. Tästä alkaa olla jo aivan liikaa esimerkkejä Suomessa ja muissa maissa. Kaikki kuntapalkat kun harmonisoidaan suurimman kunnan tasolle. Lakkautetaan muutama koulu ja rakennetaan kuntakeskukseen kymmenellä miljoonalla uusi koulu. Kyyditään lapsia ja vanhuksia uuden kunnan laidoilta toisille, kärrätään mummoja hoidettavaksi Heijalasta Peijalaan. Jossain vaiheessa huomataan uudella kunnalla olevan käsissään sata omaa kiinteistöä, joita kukaan ei osta, ja niiden purkaminen maksaa maltaita. Sitä ennen fuusioitujen kuntien varat on jo hyvissä ajoin säätiöity uuden kunnan ulottumattomiin.

    Metsuri motokuski

    Kyllähän se hallintokoneistoa vähentää. Samoin lapset saadaan sijoitettua suurempiin kouluihin. Kuljettaminen on ollut aina edullisempaa kuin pysyvien kiinteistöjen ylläpito. Tätähän on nähty isommissakin kasvukeskuksista kun reuna-alueiden koulut on lakkautettu.

    Visakallo

    Todella vähän niitä irtisanomisia fuusiokunnissa kuitenkin tehdään, ainoastaan eläköitymisen kautta väki vähenee. Kun työpiste siirtyy uuteen kuntakeskukseen, tulevat matkakuluvähennyksetkin monelle uutena tuttavuutena ja verokertymä sitä myötä pienenee.

    Tolopainen

    Kuntaliitoksissa yleensä sovitaan että ensimmäisenä viitenä vuotena ei irtisanota ketään. Tarpeen mukaan perustetaan virkoja, että kaikki saavat pitää kahvinjuonti paikkansa. Veronmaksajien raha on halpaa.

    MaalaisSeppo

    Kuntien työntekijöistä ja budjeteista lähti puolet hyvinvointialueille. Ei vaikutusta kunnanjohtajien määrään, eikä palkkaan. Rahaa on.

    Rane

    Äkkiä katsoen esim.Hyrynsalmella on n. 2000 asukasta ja kunnan henkilöstö 70 eli kuntalaisia/kunnan työntekijä on 28.Kajaanissa asukkaita on 36 000 ja kaupungin työntekijöitä(liikelaitokset mukana) 1800 eli suhde on 20.Helsingissä asukkaita on n.631 000 ja kaupungin henkilöstö (Liikelaitokset?) on 38 000 eli suhde on yllättäen kaikista huonoin 16,6 asukasta/kaupungin työntekijä.

    Visakallo

    Viiden vuoden irtisanomissuoja kuntaliitosten yhteydessä on johtanut jopa surkuhupaisiin tilanteisiin. Jopa kunnan/kaupungintalojen kellarit ja siivouskomerot on jouduttu ottamaan käyttöön, jotta on saatu kaikille uus-kunnan työntekijöille jonkinlainen työpiste. Koronan myötä yleistynyt etätyö on toki helpottanut tilannetta, mutta silloin Juhla-Mokat joutuukin hankkimaan itse sinne kotitoimistoon.

Esillä 10 vastausta, 2,171 - 2,180 (kaikkiaan 2,372)