Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

  • Tämä aihe sisältää 2,372 vastausta, 62 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Tolopainen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,131 - 2,140 (kaikkiaan 2,372)
  • Hallitusneuvottelut

    Orpo kysyy.

    Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

    Mitä raati vastaa?

    Nyt olisi aika ottaa kantaa.

  • Nostokoukku

    Terveydenhuollon yksityistäminen on ollut Kokoomuksen unelma. Nyt se toteutuu karulla tavalla kuten em. lehtikirjoituksista ilmenee. Valtion varoja siirretään pörssiyhtiöille. Unelmasta uupuu enää se, että vain hyvätuloiset saavat hoitoa.

    Helsingin kokoomuslaisen pormestari Vartiaisen mukaan hallitusohjelman leikkaukset aiheuttavat kaupungille kovia paineita nostaa kaupungin työntekijöiden palkkoja. Pienituloisimmat kaupungin työntekijät eivät ilmeisesti pysty leikkausten jälkeen pitämään asuntoaan eivätkä pysty enää käymään töissä.

    Eu-parlamentaarikko Mauri Pekkarinenkin ihmettelee hallituksen leikkauksia ja niiden kohdentamista. Hän pitää itseään hyvätuloisena ja ihmettelee, että hän ei tunnista leikkauksista ainoatakaan joka koskisi häntä.

    A.Jalkanen

    Helsingin kaupunki pystyy varakkaana toki nostamaan työntekijöidensä palkkoja tai tarjoamaan työsuhdeasuntoja, mutta moni yksityinen pienyrittäjä ei. Kovat julkisen puolen säästöt taantumassa tarkoittavat myös yksityisten yritysten työllistämismahdollisuuksien ja voittojen pienenemistä. Onkohan EK miettinyt kaikki toiveensa hallitusohjelmaan ihan loppuun saakka?

    Metsuri motokuski

    On tosiaan korkea aika puuttua asumistukeen. Nythän se on ollut puhtaasti vuokran antajien rahastuskeino. Vuokran hintaa hilataan aina ylöspäin kun asumistukea nostetaan. Minullakin on vuokra-asunto vuokrattavana. Olisi mahdollista vetää siitä maksimit vukrat kun etsii vuokralaiseksi sellaisen joka saa tuen. En nyt tee näin ihan periaatteessa. Veronmaksajien ei tarvitse maksaa minun vuokrausbisnestä. Nythän ne monella osalla sen tekee. Jos tukia aletaan laskemaan niin vuokratkin laskevat. Mikään ei ole kalliimpaa kuin vuokra-asunnon pitäminen tyhjillään.

    MaalaisSeppo

    Eilisessä tv-keskustelussa tuotiin esiin myös yksinyrittäjien kasvu ja hieman suurempien yritysten väheneminen. Työvoimaa siis siirtyy enenemässä määrin yrittäjiksi. Tämä rapauttaa ay-kenttää, mutta ei näytä huolestuttavan ay-pomoja. Vanhasta pidetään kiinni loppuun asti. Konta ay-kenttään jää vain julkinen, ulkomaisesta velasta riipuva osapuoli.

    Toisaalta ay-kentän liiallinen rapautuminenkaan ei ole hyvä. Työelämän ennakoitavuus kärsii siitä, mikä vaikeuttaa investointeja. Sopimalla pitäisi päästä ns vin-vin tilanteeseen.

    Nostokoukku

    Yksityisyrittäjien, ns. itsensätyöllistäjien, määrä kasvaa, koska työntekijöistä tehdään puoliväkisin ”yrittäjiä”, jopa ns. kevytyrittäjiä. He ovat kaikista suojattomimmassa asemassa niin työ- kuin yrityselämässäkin.

    Kolmikantaisella sopimisella on vuosikymmeniä päästy hyviin tuloksiin. Poliitikot ovat asettaneet tavoitteita ja työntekijäpuoli on työnantajien kanssa sopinut kuinka tavoitteisiin päästään. Malli on ollut varsin toimiva. Ek:ssa on kuitenkin kytenyt vuosikymmeniä kova halu rapauttaa tällainen toiminta ja päästä itse päättämään asiat. Nyt se koko tilaisuutensa tulleen. Se tyrkkäsi hallitukselle kymmenkohtaisen perinteisen toivelistansa ”työelämän uudistuksista”. Hallitus toteutti näistä yksitoista. Toimillaan hallitus heikentää työelämän ennakoitavuutta. Tälläisellä lyhytnäköisellä toiminnallaan hallitus karkoittaa mm. Investointeja. Mutta kiima työntekijöiden litistämiseen on kytenyt niin pitkään, että nyt ei ajatella seurauksia.

    A.Jalkanen

    Marrkinat määräävät (kysyntä ja tarjonta) paljonko vuokraa saa. Jos pysyy kohtuudessa, voi olla että vuokralainen pysyy pitempään. Pk-seutu omanlaisensa kun väkimäärän ennustetaan edelleen kasvavan. Jos vuokrat laskevat mutta asuntojen hinnat eivät, tuotto laskee ja vuokra-asuntokanta pienenee, jolloin vuokrat taas nousevat. Ja niin edelleen, pyörä pyörii…

    Ola_Pallonivel

    Hyvätuloinen ei saa lapsilisää kummoisempaa tukea, niin ei kai ne leikkaukset koske heitä. Jos on esim. liisari palkan lisänä, niin aika äkkiä nousee verotus sivukuluineen kohtuuttomaksi. Arvaan, ettei kukaan teistä tiedä sivukulujen olevan nykyisellään yli 10%. Tämä siis verojen lisäksi. Ei ole kauaa, kun ne oli noin 6%. Ei kyllä houkuttele ylitöitä tehdä, kun 40-50% palkasta menee jonkun toisen kukkaroon.

    Tolopainen

    Työntekijöistä 90% ei joudu koskaan työttömäksi eikä saa mitään päivärahaa. Työntekijät maksaa päivärahoista vain 5%. Loput maksaa valtio ja työnantaja. Pitäisi maksaa itse niin voisi sanella ehdot, miten maksetaan.

    Miten sellaiset, jotka ovat etätöissä osallistuvat näihin ulosmarsseihin.

    Makarov

    Tuohan se vähän ongelma on kun isompituloiset ei saa tukia niin niiden tuista on hankala leikata. Ainoa keino olisi käytännössä nostaa veroja mutta muutaman prosentin veronkorotuksella isotuloisilta ei valtiolle taas paljoa heru. Todennäköisesti vain aiheuttaisi verosuunnittelua jolloin hyöty olisi vielä pienempi. Eli kyllähän nyky hallituksen linja on valitettavasti ainoa oikea millä jotakin todellisia säästöjä saadaan aikaan toki siinä hienosäätöä varmasti on.

    Kyllähän kolmikannalla oli vuosikymmeniä aikaa tehdä päätöksiä miten mutta käytännössä kaikki kaatui ay-liikkeen vastustukseen, Siihen ek kyllästyi silloin muutamia vuosia sitten.

    Terveydenpuolella veikkaan että  ruvetaan enempi menemään malliin jossa niillä joilla on varaa ottavat vakuutuksia joilla pääsee äkkiä hoitoon yksityiselle puolelle, kun on kyllästytty siihen että sinäänsä lääkärille voit päästä suht.äkkiä julkisellapuolella mutta sitten jos jokin on niin siitä eteenpäin saattaa kestää kuukausia päästä.

    Tolopainen

    Vaikeiden sairauksien hoito on keskitetty yliopisto sairaaloihin, siellä ne huippukirurgit on.Ykstyisellä puolella ei massoja hoideta. Saattaisi jokin sydämensiirto yksityisellä maksaa satoja tuhansia. Ei siitä mitään tulisi, potilaita pitää olla paljon, että kannattaa ylläpitää leikkaussaleja OYS:ssä niitä yli 50. Mikä yksityinen sairaala tuollaisen jätin tehtävät hoitaisi Suomessa.

Esillä 10 vastausta, 2,131 - 2,140 (kaikkiaan 2,372)