Keskustelut Metsänhoito Hallitusneuvottelut

  • Tämä aihe sisältää 2,372 vastausta, 62 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Tolopainen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,951 - 1,960 (kaikkiaan 2,372)
  • Hallitusneuvottelut

    Orpo kysyy.

    Millä konkreettisilla keinoilla parantaisitte suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden tulevaisuutta?

    Mitä raati vastaa?

    Nyt olisi aika ottaa kantaa.

  • Tolopainen

    Velanotolle ei ole mitään realistista vaihtoehtoa. Suomessa Ay-liike sanelee, että eletään velaksi ylivarojen. Hallituksen päätösvallassa on muutama sata miljoonaa vuositasolla. Persut ja kokoomus hallituksessa ei merkitse mitään suunnanmuutosta. Persut joutuvat istumaan hiljaa kyselytytunneilla, että eivät paljasta tyhmyyttään, kuten se yksi rouva edustaja viime kerralla. Halla-aho joutui keskeyttämään.

    Nostokoukku

    Sunilan tehtaan johto, samoin Kotkamilsin sahan, ilmoitti tehtaan ja sahan sulkemisen syyksi liian korkean puun hinnan. Ei sanaakaan ay-liikkeestä. Ek:n edustaja ilmoitti viime palkkakierroksen tuloksen olleen maltillinen. Mistä Tolopaiselle on jäänyt levy päälle syyttää ay-liikettä jokaisesta ongelmasta. Ilmeisesti viime talven korkea sähkön hinta ja Ukrainan sotakin on sen syytä. Näytä nyt Tolopainen esimerkkiä ja palauta eläkkeesi vaikkapa valtionkonttorille. Ilmeisesti ay-liike on aikoinaan ollut riistämässä työnantajalta sinunkin eläkkeitä varten maksuja.

    Tolopainen

    Niin mitkä työntekijät , esim. Koneen työntekijöistä on enää 5% Suomessa. Yhtiön tulos syntyy siitä, millä hinnalla tuotteet myydään. Esim. sahat eivät tee tänä vuonna mitään tulosta. Koko metsäteollisuus tuottaa huonosti. Ovatko työntekijät laiskistuneet, kun ei tulosta synny.

    MaalaisSeppo

    Hallitukseen palaisin. Orpon hallitus siis ottaa velkaa 10 miljardia vuodessa ja myy tuottavaa valtion omaisuutta miljardilla vuodessa. Lisäksi investoi miljardin vuodessa tuottamattomaan Turun rataan. Eipä Suomen tilanne tällä menolla parane. Samalla uralla kohti katastrofia kuin edellinen hallitus. Sipilä nyt sentään pystyi hieman hidastamaan Suomen talouden heikkenemistä.

    kaapo123

    Velkaa ei voi alkaa kerralla rajusti alentamaan,suunta on hallituksella,että velkaa aietaan vähentämään.Korkoihin menee nyt 3000 milj e. Arvio on,että velan korot nousee ja ovat silloin 4000 milj e lähivuosina.Koron summasta riittäisi hyvin esim sosiaali-ja terveysrahoitukseenkin.Velkaa otettu kun on eletty yli varojen ja tehty päätösiä,jotka aiheuttaa elää yli varojen,vai

    kaapo123

    Suomessa 2020 sosiaalimenot n 76 miljardia,bruttokansantuote 2022 jotain 266 miljardia e.Valtiolla oli 1975 velkaa vain n 600 milj Silloin ei eletty yli varojen kun tehtiin päätöksiä

    Apli

    Hyvinvointialueiden menot kasvaa noin miljardilla joka vuosi eikä sille mahda juurikaan mitään, johtuen tämän maan väestörakenteesta, tämäkin joudutaan kattamaan uudella velalla, ja loppua ei tälle näy… Lisäksi talous sakkaa nyt kunnolla, työttömyys lisääntyy vauhdilla, se lisää menoja reilusti. Lisäksi kun pienituloisten asumistukia leikataan johtaa se kelan tukien kasvuun eli käsi ottaa tuolta ja antaa toiselta puolelta. Eläkkeitä joudutaan varmasti leikkaamaan, samoin veroja nostamaan reilusti jos halutaan pitää pää pinnalla, se on myrkkyä hallitukselle, myös valtion omaisuutta varmasti myydään reilusti enemmän kun on aiottu. Ay lakot tulee syksyllä, ei ole helppoa hallituksella.

    Kurki

    Sunilan tehtaan johto, samoin Kotkamilsin sahan, ilmoitti tehtaan ja sahan sulkemisen syyksi liian korkean puun hinnan.

    Ruotsin kruunu on laskenut vuoden sisällä 10% ja lisännyt Ruotsin kilpailykykyä metsäteollisuudessa. Ruotsissa vasta päätettiin nostaa puun hintaa ja varaa siihen onkin. Tässä pudotuksessa Ruotsi pitää metsäteollisuuden työpaikkansa ja Suomessa supistetaan. Palkkatason kilpailukyky taitaa olla nyt vieläkin enemmän Ruotsin eduksi kuin Kaipolan lakkauttamisen aikoihin.

    Alla olevassa lainauksessa on esitetty Suomen metsäteollisuuden kannalta epäedullisia kustannuksia kilpailijamaihin nähden, joista muut taitavat olla korjattu paitsi palkkakustannukset, jotka Ruotsissa olivat 40% alemmat.

    Kaipolan tiedoitustilanteessa Anu Ahola kertoi ulkoisista tekijöistä, jotka vaikuttivat tehtaan alasajoon: 1. logistiikkakustannukset Näistä mieleeni tulevat mm. liikenteen polttoaineverot sekä vihreiden läpiajama EU:n rikkidirektiivi itämeren laivoille, jota ei sovelleta välimerellä mm. Italian vastustuksen vuoksi. 2. Energiaverot ja yleiset maksut Tästä mieleeni tulee mm. sähkövero, joka EU:ssa on oltava vähintään 0,5 euroa megawattitunnilta. Ruotsissa se on minimissään, siis 0.5 euroa, kun taas Suomessa teollisuuden sähkövero oli 7 euroa megawattitunnilta vuonna 2019 (ja on edelleen korkea, vaikka hallitus päättikin joistain kevennyksistä). Kaikkeen tulee päälle vielä 24% arvonlisävero – puunhankinta mukaanluettuna. 3. Palkkakustannukset Anu Aholan mukaan yksittäisen työntekijän työntekijän ansiotaso on Suomessa kilpailijoita korkeampi. Saksassa 3-vuorotyöntekijä ansaitsee 30 % vähemmän kuin Suomessa ja tekee 100 tuntia enemmän työtä vuodessa. Ja Ruotsissa 3-vuorotyöntekijä ansaitsee 40% vähemmän kuin Suomessa. https://areena.yle.fi/1-50608352

    https://www.forex.fi/valuutta/sek

    Tolopainen

    Tietenkin Suomessa metsäteollisuuden toimipaikat vähenee,Kemin uusi tehdas tekee sellua enemmän kuin kolme vanhaa tehdasta.

    Eipä kukaan enää puhu Kemijärven tai Paltamon tehtaista, kun rahalle on tullut hintaa lisää rahattomien on vaikea investoida.

    Venäjän tuontipuuta ei pystytä täysin korvaamaa, aiheuttaa tehtaiden lopettamista. Lisäksi Kiinan talousongelmat aiheuttavat kysynnän laskua eikä diktatuurimaan talouskasvu enää palaa entiselleen, koska jenkkilä asettaa rajoituksia sille.

    Rane
Esillä 10 vastausta, 1,951 - 1,960 (kaikkiaan 2,372)