Keskustelut Metsänhoito Hakkuuteknikkalla kovia tuloksia

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 153)
  • Hakkuuteknikkalla kovia tuloksia

    Ihan mielenkiintoisia videoita tullut sarja teemalla pitkää kuitua palstalle. 15 kuutiota kun on tuotos päivässä niin pitää olla oikeat liikkeet. https://youtu.be/-ihZtAI7kUc

  • Jätkä

    ”Ainahan on maksettava eikös juu”

    Noista verottomista korvauksista: ne ovat yrittäjälle todella edullisia, vai onko joskus jollekin maksettu esim kilometrikorvauksien kanssa Sosialistimaksuja ym? Ei ole maksettu, eli jos sahakorvaukset ja kilometrikorvaukset olisivat vuodessa vaikkapa 10 000 € – pitäisi siihen lisätä toinen 10 000€, joka menisi sitten esim sahan ja auton eläkekassaan, lomarahakassaan ja verottajalle, metsurille leedessä sama kuin nykyisinkin.

    Nuo maksut eivät ole palkkaa, eikä palkan lisää, vaan tulonhankkimiskustannuksia.

    Kenen ne pitää maksaa? Tietenkin sen, joka korjaa niistä tuloksen, eli työnantajan. Kaikki muut väitteet ovat Tollon turinointia.

    Tolopainen Tolopainen

    Minusta työntekijän autolla ajo ei tuota työnantajalle mitään. Yleensä joutuu menemään työpaikalle omilla kustannuksilla joista saa pienen vähennyksen. Jätkän mielestä koneidenkin pitäisi päästä eläkkeelle ja sairaslomalle.

    Tolopainen Tolopainen

    Ek on tehnyt käsittämättömän huonoja tes sopimuksin tupoilun aikana. Ja tämä yksi läskikasa joka niitä on ollut tekemässä kehtaa vielä vitsailla. Ei ollut mikään ihme jos Vartiainen hermostui. Viimeinen sopimuskin oli jo aivan liian kallis. Ek toimii suurten vientiyritysten ehdoilla jotka työllistävät suhteellisen vähän.

    Jätkä

    Et sinä mitään sopimuksia ole tehnyt, kenenkään kanssa. Vartiainenkin kuuluu täydellisten Tollojen sarjaan. Sellainen torkkuja ei ole ansainnut minkäänlaista asemaa politiikassa, kuten ei moni muukaan koko kiky-puolueessa.

    Uusmetsäläinen

    Faktat ovat ainakin Tolopaisella sekaisin. Suuryritykset työllistävät edelleen Suomessa suhtellisen paljon ja vastaavat lähes koko viennistä.

    Eurostatin tutkimuksen perusteella voi arvioida, että itsenäisesti toimivat pk-yritykset (alle 250 henkeä) työllistävät 40-50 prosenttia yksityisen sektorin henkilöstöstöstä. Loput eli noin puolet ovat suurissa yrityksissä tai niiden osakkuusyrityksissä.

    Rakenteellinen ongelma Suomessa on pk-yritysten heikko vienti, sillä niiden osuus tavaraviennistä oli vain 16 prosenttia. Tolopaisen vähättelemät suuret yritykset hoitavat lähes koko viennin. – Hallituksen  ehdottamalla ”hyttysen kurnitsemisella” ei pk-yritysten todellisia ongelmia ratkaista.

    EK ei ole varmaan tehnyt kovin huonoja sopimuksia viime vuosinakaan, sillä  hintakilpailukyky on oleellisesti parantunut ja suurten yritysten liikevaihto ja vienti on viime vuosien buumissa kasvanut hurjasti. Lisäksi on tietysti muistettava, että Suomessa suurten   ja pienten yritysten menestys on tiiviisti sidoksissa toisiinsa mm. ali- ja osahankinnan kautta.

    metsänkasvattaja

    kyllähän sitä  aikansa   tekee  hyvällä  tekniikalla  ehkä  pitempään  ja  huonolla   särkee  nivelensä  helpommin  mutta  kun  hakkuissa  tulee  niitä  hankaliakin  puita  vastaan  niissä  särkee  itsensä  ja  kyllä  jos   kymmeniä  vuosia   tekee    ” urakkatahdilla ”  niin    saapi  varautua   lonkka   sekä  polvinivelien  vaihtoon   onhan   koneetkin  keksitty  hakkuutyöhön , mutta  toki  metsurityönä  tehty  harvennus   on  yleensä  paras   turha  on  koneen   kanssa  ruveta  kilpailemaan

    Puuki

    Onkohan niitä enää olemassakaan metsureita, jotka hallitsee  e-harvennushakkuun teon ? Ei ole niitä savotoita teetetty enää pitkään aikaan muutoin kuin  ehkä kaupunkien puistohakkuissa.

    Muutama hankintamies varmaan löytyy , jotka vielä vanhasta muistista harventelee moottorisahalla omia metsiään.

    Tolopainen Tolopainen

    Uusmetsäläisen faktat ovat sekaisin. Suomesta on viimeisen kymmenen vuoden aikana suuryrityksistä hävinnyt lähes 500000 työpaikkaa. Eikö Nokia ole suuryritys, vähensi yksin parikymmentä tuhatta. Isot metsäyhtiöt ovat vähentäneet tuhansia. Suuryhtiöt vähentävät koko ajan työntekijöitä. Koneet tekevät töistä yhä suuremman osuuden vientiteollisuudessa. Vienti ei ole vuoden 2007 jälkeen kasvanut yhtään. Työpaikat syntyvät pieniin yrityksiin ja palvelualoille. Meidän tupot on tehty suuryhtiöiden ehdoilla.

    Uusmetsäläinen

    Tolopaiselle faktat: Suomesta on viimeisen kymmenen vuoden aikana (2007-2017) hävinnyt noin 100 000 työpaikkaa teollisuudesta, ja osa niistä on saatu viimeisen vuoden aikana takaisin. Nokia vähensi noin 20 000 työpaikkaa.

    Suuryritykset työllistävät Suomessa edelleen merkittävän määrän ihmisiä: noin puoli miljoonaa ja osakkuusyrityksineen enemmänkin. Erinomaisen merkittävä rooli niillä on vientitulojen pääsasiallisena lähteenä.

    Työllisyyden kasvun kannalta Tolopaisella on ihan oikea painopiste: pk-yritykset. Tolopaisen kauhisteleman ekokatastrofin välttämiseksi en kuitenkaan rupeaisi sulkemaan suuryritystenkään filiaaleja kuten Tolopainen taannoin ehdotti mm. Porvoon jalostamon ja Raahen terästehtaan osalta.

    Pk-yrityksille tarvitaan uusia innovatiivisia tuotteita, jotka käyvät myös maailmalla kaupaksi. Pelkästään kotimarkkinoiden varassa ei todellisia kasvuyrityksiä enää juurikaan synny. Valitettavasti valtaosalla suomalaisia pk-yrityksiä kasvuhalut ovat verrattain vähäisiä.

    pihkatappi pihkatappi

    Motolla menee harvennuksella noin litra polttoainetta tehtyä mottia kohti. Ammattitaitoinen hankintahakkaaja kuluttaa 2 tai korkeintaan 3 desiä mottia kohti, jos tuo videon ukko hakkaa yli 20 mottia päivään, kulutus on varmasti alle 2 desiä/motti. Motokuskin pitää käydä lenkit ja punttisalit, manuhakkaajalla on kunto kova ilman teennäistä hikijumppaa.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 153)