Keskustelut Puukauppa Hakkuun ajankohta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
  • Hakkuun ajankohta

    Kuinka olette onnistuneet sopimaan hakkuun ajankohdan? Puun myyntisopimusta tehdessähän on n. parin vuoden ikkuna ostajalla käydä noutamassa mo:n tilalle pystyyn varastoidut puut.

  • ollikolli

    Niin olen myos ymmartanyt etta korjuu tarkoitus tehda lahikuukausien aikana. Jos niin todella on , niin me myyjat voimme vaatia etta 2v korjuuaika lyhennetan esim 6kk ja jos ostaja haluaa pidemman aikajanan niin se maksaa sitten x € kuutiolta

    Jätkä

    Jos leimikko on myyty talvikorjuuleimikkona, mutta kelit eivät ole sopivat, niin ”väkisin korjatun” leimikon korjuuvauriot eivät ole ostajan syytä. Siksi pitää edes yrittää antaa mahdollisuus korjata oikeiden kelien aikaan.

    Kyllä tuo kaksi vuotta on varsinkin talvileimikoille ihan tarpeellinen.

    ollikolli

    Talvileimikot ymmarran , mutta niidenkin korjuu tapahtuisi reippaasti alle 2 v ellei sitten ole myyty huhtikuussa ja joudutaan odottamaan seuraavan talven yli. Muissa leimikoissa 2v  on ihan liian pitka aika. Se , etta joku ostaja kayttaa rahoitusyhtiota jonka avulla myyja saa rahat kateen heti ei poista tata ongelmaa, erityiseti koska myyja maksaa rahoituskustannukset kuitenkin. Se tuntuu vain kikkailulta , jolla peitetaan ongelma  eli ylipitka korjuuaika.

    Muutenkin ihmetyttaa etta ei olla saatu aikaiseksi standardisoituja katkaisumittoja , vaan kukin ostaja kayttaa omiaan tehden ostotarjousten vertailusta hankalaa. Luulis nyt etta meilla myyjilla on sen verran neuvotteluvoimaa etta moiset typeryydet saadaan karsittua ja kaupanteko tapahtuisi ilman kikkailua ,  jonka tarkoitus on vain honayttaa myyjaa.

     

    mehtäukko

    Asioissa on puolensa.

    MG hän on ostaa kolmenkin vuoden korjuulla. Siinä ollaan jo kohta liiottelun rajoilla.

    Sinällään jos kantohintataso korjuu-ajanjakson aikana putoaa, hintahan pysyy.Monesti kuitenkin taas takuuhinnalla nousee…Ja kuitenkin korjuun ajanjaksona puumäärä lihoo ”korkoa” jonka myyjää tietysti saa.

    Tuolla pelivaralla on enempi plussia kuin miinuksia.

    Jätkä

    ollikolli. Koska olet myyjänä joutunut maksamaan ostajan rahoituskuluja? Tuollaiset höperyydet kannattaisi jättää Joovaanin päätä vannehtimaan.

    Mehtäukko hyvinkin selvitti tuossa edellä, mitä plussaa hakkuun viivästymisestä voi koitua.

    Ei kannata yrittää keksiä olemattomia haittoja, kauppakirjan tekohetkellä voi avata sanaisen arkkunsa, jos on silloin vielä sen verran tolkuissaan, että ymmärtää, mihin nimensä pistää.

    Aika useinhan ostaja maksaa ennakkoa, jolla saa Pösön osamaksuja makseltua pitkästikin ennen kuin loppulitviikki antaa kauppasummasta loput.

    Nuo kaikki ovat kaupantekohetkellä muistettavia asioita, ei kannata täällä itkeä, jos on tehnyt huonot kaupat omaa tyhmyyttään.

    Visakallo

    Ollikolli: ”Muutenkin ihmetyttaa etta ei olla saatu aikaiseksi standardisoituja katkaisumittoja , vaan kukin ostaja kayttaa omiaan tehden ostotarjousten vertailusta hankalaa. Luulis nyt etta meilla myyjilla on sen verran neuvotteluvoimaa etta moiset typeryydet saadaan karsittua ja kaupanteko tapahtuisi ilman kikkailua , jonka tarkoitus on vain honayttaa myyjaa.”

    Että ihan vain myyjän höynäyttämiseksi ostajat käyttävät eri katkontamittoja! Koetahan nyt olikolli muistaa, ettei puillasi ole arvoa ollenkaan, jos joku ei niitä jalostaisi, ja että jokaisella puunjalostajalla on omat tarpeensa ja mittansa. Voisit ilman niitä ”kikkailevia puunjalostajia” halailla metsäsi puita vaikka maailman tappiin!

    Rane2

    Katkontamittoja ei tietenkään saa standardisoitua mutta toki myyjän kannalta vertailua selkiyttäisi esim kokorunkohinnoitteluun siirtyminen,mistä on ollutkin täällä pitkät keskustelut.Ei varmasti toteudu ihan heti.

    Jätkä

    Koskitukki on ostanut osapuumitalla jo vuosia, eli tukkimittainen puu maksetaan tukkina ja viedään täysimittaisena tehtaalle. Mekin teimme 24 metrisiä aihioita, pidemmätkin olisivat menneet, mutta nuo menivät mastopuiksi.

    ollikolli

    kiitos kommenteista, tosi ikavaan savyyn osa niista. Eikohan pysyta asiallisilla linjoilla, turha alkaa haukkumaan vaikka asioista voidaankin olla eri mielta.

    Kokorunkohinnoittelu poistais tuon mittojen sillisalaatin. Kylla mun mielesta on ihmeellista jos tukin minimi siirtyy 15 ->18 cm , vaikea siina ymmartaa etta muusta kuin kusetuksesta olisi kysymys varsinkin kun hinta pysyy samana.

    Kaupanteossa tarjousten vertilussa auttaisi jos ne perustuisivat mahdollisimman yhtenevaisiin lahtokohtiin. Toki sopimusneuvotteluissa tulee kayda ne lapi, mutta mielellani saisin tarjoukset jo siina muodossa etta ei tarvitse perusasioita kayda lapi jokaisen ostajan kanssa erikseen. Ajatuksena se etta koska kyseessa standardituote, sen kaupankaynnin tulisi olla mahdollismman lapinakyvaa , jolloin kaikilla kaupanosapuolilla olisi mahdollisimman paljon tietoa hintatasosta, kysynnasta, tarjonnasta seka muista hinnanmuodostukseen oleellisesti vaikuttavista tekijoista ml. puun laatukriteerit. Toki ymmarran sen , etta se ei ole missaan tapauksessa ostajan intressissa. Kaupanteko voisi siirtya vaikka kuutio.fi kauppapaikalle, ja pidemmalla tahtayksella raaka-aine porssi olisi paras ratkaisu , jossa hinnanmuodostus olisi hyvin lapinakyvaa ja myos kaupanteon volyymit tulisi nykyista paremmin julki.

    Viela lopuksi kesa- ja talvileimikoiden hinnoissa pitaisi nakya selva hintaero korjuun erovaisuuksista johtuen , mutta ainakin hintatilastoja seuratessa se ei tule nakyviin. Tama nyt meni jo osittain ohi ketjun alkuperaisen aiheen, sori siita.

     

    Timppa

    Kokorunkohinnoittelu poistais tuon mittojen sillisalaatin. Kylla mun mielesta on ihmeellista jos tukin minimi siirtyy 15 ->18 cm ,

    Vaikka ollaan asian ulkopuolella, niin pari kommenttia.

    Kokorunkohinnoittelu on mukava.  Helppo tehdä vertailuja.  Eivät sitä ostajat kuitenkaan kovin innokkaasti tarjoa.  Nimittäin voi käydä niin, että puiden keskikoko putoaa vaikka määrä pysyykin ennallaan.   Niin kävi meidän viime kevään kaupassa.  Ostaja siitä sitten kyllä valitteli.

    Eivät muuten kaikki ostajat ole siirtyneet 18 cm minimittaan.  Siinä sitten myyjällä on vähän arpomista, miten verrata tarjouksia.  Voihan esiintyä kolmeakin eri mittaa eri hintoineen mäntytukille, kuten UPM:llä on.  Selvää on, ettei lähekkäin olevista tarjouksista voi varmuudella sanoa, mikä lopulta oli edullisin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)