Keskustelut Puukauppa Hakkuun ajankohta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
  • Hakkuun ajankohta

    Kuinka olette onnistuneet sopimaan hakkuun ajankohdan? Puun myyntisopimusta tehdessähän on n. parin vuoden ikkuna ostajalla käydä noutamassa mo:n tilalle pystyyn varastoidut puut.

  • Puuki

    Viimeksi keväällä meni n. viikko sopimuksen teosta hakkuuseen. Yrittäjän kanssa kauppa. Yleensä sopimuksen teosta kork. vuoden sisällä on hakkuut tehty.

    Tolopainen Tolopainen

    Kuukauden sisällä olis hakattu viime talvena, ei tullut kauppoja.

    Visakallo Visakallo

    Yhdestä päivästä kahteen vuoteen on vaihteluväli viimevuosikymmenten aikana ollut. Tilanteet lopputuotemarkkinoilla voivat muuttua nopeasti. Toinen syy on tietysti muuttuvat korjuukelit. Joiltakin ostajilta olen kuullut, ettei pystyvarastoja saisi enää ostaa puolta vuotta kauemmaksi. Se voi kyllä aiheuttaa tietyissä tilanteissa melkoisen hintapiikin, kun sopivat leimikot onkin äkkiä saatava teriin. Samantapainen nopeatempoisuus on yleistynyt lähes joka alalla.

    wanhajätkä

    Tempoiluahan se on. Juuri keskustelin MGn hankintaesimiehen kans ja totesi samaa. Ostokielto välillä ja sitten tulee käsky etsiä puu vaikka kivennavalta. Pölkky osti nyt elokuussa ja korjuuaika on vuoden loppuun, Näin tällä kertaa. Suorasta pystykaupasta onkin jo niin pitkä aika ettei nykykäytännöstä ole tietoa. Pienet erät joita en ole itse tehnyt on MHY hoitanut ja kyllä ne on toteutuneet ihan pikaisesti naapurin isomman leimikon kyljessä. Kannattaakin seurata millon naapurin hakkuuaika on lopuillaan….jos nyt on naapurin kans sen verran väleissä että antaa sinni myöten…

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Hyvin olen saanut sovittua,parhaimillaan päivän tarkkuudella.Nämä ovat osasia ,joilla on minulle suuri merkitys,suurempi kuin mahdollinen korkeampi hinta joltain muulta.Vuoden alussa myin hintatakuupuuta ja sovimme havujen kuivumisen ja pois ajamisen takia,että koneet saa tulla 15.7,tulivat 16.07,nyt kaivuri mätästää parhaillaan talven alle painumaan maata,ala n. 9 ha kahdella tilalla.

    ollikolli

    onko kukaan lyhentanyt 2 vuoden korjuu aikaa ostajalle myyntineuvotteluissa? Itse myyn mielummin niin, etta tiedan koska puut korjataan. Onko tuo 2v aika jokin jaanne menneisyydesta joka voitaisiin jo poistaa?

    Timppa

    Voit olli jäädä pahimmassa tapauksessa ilman sopimusta.  Tuo 2 vuotta voi olla jäänne, mutta myös käytännön sanelemaa.  Jos tulee kunnon myrsky, niin saattaa mennä joltain alueelta vuoden puut nurin.  Silloin ei kaadeta naapurissa pystypuita.   Semmoinenkin tilanne on ollut, että kesken hakkuun moto läksi Konnevedelle ja palasi vasta seuraavana vuonna.  Meillä oli jonkin verran lumen katkomia kuusia,jotka ennättivät kuivua käyttökelvottomiksi.  (Toki niistäkin saatiin kuitenkin oikea hinta)  Siinä puunostajan kanssa ihmeteltiin tilannetta, kun kaverin minkään kaupan hakkuut eivät vuoteen toteutuneet.

    Jos on talvileimikko, niin pitkä korjuuaika on normaali varotoimi.  Onhan ollut sellainenkin tilanne, ettei kahteen talveen ole päästy kunnolla hakkaamaan.

    jees h-valta

    Juuri noin kun Timppa yllä. Ei aivan kaikki ole vain jäänteitä vaan myös käytännön sanelemaa. Ja se kaksi vuotta on kuitenkin lyhyt aika. Siinä ei kenenkään talous vielä kerkeä notkahtaa liian syvälle. Kannattaa harrastaa vuosittain ketjussa puukauppoja niin ei tule koskaan odottavan aika pitkäksi.

    ollikolli

    Talvileimikoiden osalta ymmarran hyvin mutta toisalta ostaja vastaa puun korjuusta ja myos siihen liittyvista riskeista. Mielestani 2v odotusaika on hurjan pitka. Jos ostaja haluaa 2 v jouston korjuuaikatauluun, niin mielestani saisi myos siita maksaa ylimaaraista.

    Visakallo Visakallo

    Yhtiöt eivät enää nykyisin pyri ostamaan  kovin pitkäaikaisia pystyvarastoja. Jos myyjä haluaa rahat heti, hänelle tarjotaan rahoitusyhtiön kautta rahoitusta. Sekin toki maksaa, mutta voi joissakin tilanteissa olla aivan hyvä vaihtoehto. Eri ostajien tilanne voi olla kulloinkin erilainen, joten tarjouskilpailussa voi selvittää tarjotun hinnan lisäksi korjuun ajankohdan. Sekin on aina syytä muistaa, ettei metsäyhtiöt toimi kenenkään rahoittajina eikä hyväntekeväisyysjärjestöinä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)