Keskustelut Puukauppa Hakkuuhintojen valvonta

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 409)
  • Hakkuuhintojen valvonta

    On tulossa hakkuu tilalle, jossa on sekä harvennusta, että päätehakkuuta. Kaikki viereisiä kuvioita ja hakkuu suoritetaan kerralla talvella. Hakkuutavoille on eri yksikköhinnat. Miten voin valvoa ”etänä”, että päättehakkuulta kaikki tuleva puu hinnoitellaan kalliimmilla päätehakkuuhinnoilla. Tuli heti mieleen salaliitto, jossa aukot hakataan 80-90 prosenttisesti ja reunat vedetäänkin harvennushinnoin. Aukkohakkuut ovat osin huonohkolaatuisia ja harvennukset taas kohtuu vaihtelevia. Eli siirtymää halvemmille hinnoille olisi vaikea huomata. Pitääkö vain pyytää aukkojen hakkuu ensin ja pyrkiä paikalle toteamaan että rajausten mukaan on hakattu ja sen jälkeen vasta lupa harvennuksille?

  • Timppa

    Kyllä tuota välitystä todellisuudessa tapahtuu.  Sitä en toki tiedä, että tapahtuuko hankintatukeilla.

    Viime syksynä teetettiin iso harvennus.  Yhtään kalikkaa ei mennyt pinoissa olevien lappujen mukaan ostajan omille tuotantolaitoksille, ei sahoille tai sellutehtaille.

    oksapuu

    Pidetäämpä jesse mielessä että siellä Tolopaisen kulmilla ei ”firmalla” ole omaa sahaa…

    Suomi on pitkä maa…

    jees h-valta

    Kun en tiedä edes missä kulmilla Toloppa luuraa? Jossain tornionlaaksossako?

    Nimetön

    Mihin se niitä Toloppa välittää? Minusta se ei ole välitystä jos ne omille sahoilleen vievät

    Kaikki sellunkeittäjät täällä yläpäässä Suomea tukin välittäjiä. UPM:llä taitaa olla sellunkeittäjistä pohjoisin saha ja Pietarsaaressa.

    Metsuri motokuski

    Kyllähän tuo välitys on ihan jokapäiväistä ja kohteet muuttuu tarpeen  mukaan.

    Visakallo Visakallo

    Minullakin on nyt aika harvinainen kauppa, kun puita ei välitetä kuin kahdelle eri käyttäjälle.

    Jovain Jovain

    Alveilla mennään ja tienvarsi kaupalla. Jees oli taas kerran oikeassa, teollisuuden korjuun kulut kannattaa maksaa ja alvit, saa rahat tililleen. Pystykaupassa ne jäävät saamatta. Siinä mielessä ja muuten, pystykaupasta on huonoja kokemuksia.

    Puunmyyjä on kustannusten maksaja joka tapauksessa. Kannattaa mennä tienvarsi kauppaan, vaikka hankintalisä on olematon. Se ei riitä osoittamaan tienvarsi hintoja, korjuun kustannuksia, ei verotus asioita, tai ns. ”metsäjalostusta”, metsänomistajan puilla käytävää kauppaa.

    Puut menevät ostajalle, jotka ovat niistä kiinnostuneita. Tuskin tämä on mitään nollasummapeliä.

     

    Jätkä

    Aavistelen tuon Joo-miehen olevan henkilö, jolla tuskin on omaa metsääkään lainkaan. Ainakaan hän ei ole ALV-rekisterissä, jolloin on mahdollista, että puunostaja ei maksa hänelle ALV- veroa. Hän ei siis saa sitä käteensä, mutta haaveilee sen saamista ja liiveihinsä käärimistä.

    Sellaisen tempun kun tekee, niin ei kannata avata ainuttakaan kirjettä, mikä tulee verottajalta. Asuinpaikkaansakin kannattaa vaihtaa taajaan ja hyvä voisi olla esiintyä väärällä henkilöllisyydellä  kaikissa paikoissa, joissa sitä kysytään.

    Jätkä

    Kaikki firmat ”Välittävät” puutavaraa, lähinnä niitä lajikkeita, joita ei itse tarvitse, mutta kaupan mukana tulee. Sellaisten asioiden alkaessa kalvaa mieltä, kannattaa vakavasti harkita MHY:n kanssa kauppojen tekemistä.

    Niissä kaupoissa tavaralajit yleensä myydään suoraan käyttäjilleen, eikä ne vaihda omistajaa välillä eri puutavarayhtiöiden välisissä kaupoissa.

    Meidän lähellä on keskisuuri saha, joka on tehnyt UPM:n kanssa kauppaa jo vuosien ajan. Pystykauppojen kuidut menevät UPM:lle ja sieltä tulee vaihdossa juuri sellaista tukkia, josta on enempi tarvetta. Näkyy suhteellisen paljon tulevan mm. ylisuurta mäntytukkia, joka sahataan vannesahalla tai jopa sirkkelillä. Minäkin olen sahannut niitä tukkeja erikoismittoihin.

    Kyseessä ei siis ole välitys- vaan vaihtokauppa.

    jees h-valta

    Lukekaa ny tuo Jovainin keskimmäinen pudotus. Ei siinä kyllä ole tolkun piiruakaan tarjolla! Mistä ihmeen ”osoittamisista” on kyse?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 409)