Keskustelut Puukauppa Hakkuuhintojen valvonta

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 409)
  • Hakkuuhintojen valvonta

    On tulossa hakkuu tilalle, jossa on sekä harvennusta, että päätehakkuuta. Kaikki viereisiä kuvioita ja hakkuu suoritetaan kerralla talvella. Hakkuutavoille on eri yksikköhinnat. Miten voin valvoa ”etänä”, että päättehakkuulta kaikki tuleva puu hinnoitellaan kalliimmilla päätehakkuuhinnoilla. Tuli heti mieleen salaliitto, jossa aukot hakataan 80-90 prosenttisesti ja reunat vedetäänkin harvennushinnoin. Aukkohakkuut ovat osin huonohkolaatuisia ja harvennukset taas kohtuu vaihtelevia. Eli siirtymää halvemmille hinnoille olisi vaikea huomata. Pitääkö vain pyytää aukkojen hakkuu ensin ja pyrkiä paikalle toteamaan että rajausten mukaan on hakattu ja sen jälkeen vasta lupa harvennuksille?

  • jees h-valta

    Huutokaupat.com voisi tosiaan olla Jovainin kauppapaikka. Ja ei muuta kuin leimikon tiedot sinne ja sitovia tarjouksia vartoilemaan. ja jos joku erehtyy jotain tarjoamaan niin sukulaisille soitto muutaman noston verran per päivä. Sitähän noissa ”luottamuskaupoissa” tehdään.

    Puuki

    Leimikonkin vois kaiketi huutokaupata.  Normi sp-tarjouskierros ensin ja sen jälkeen huutokauppaan pohjahinta selvillä.   Itse tarjoaisi sen pohjahinnan alkuun , jos ei tulisi korotuksia .  Niinhän se menee  nettihuutokaupassa.   Hienot kuvat leimikon parhaista kohdista ja kehut päälle.   Pitäisköhän perustaa puukaupan nettihuutokauppa ?  Jokaisesta kaupasta kilahtaisi provisio% omalle tilille.  Ei takuuta tietojen exaktista paikansapitävyydestä , kuten yleensäkin  huutokaupassa ,  ettei joudu itse maksumieheksi.    Myydään siinä kunnossa kun metsä ja puut sattuu ostohetkellä olemaan.      Kirjautumalla sivustolle pääsisi kaikki osallistumaan : ”Kerro omat henk.koht. yhteystietosi, perhetilanteesi, pankkiyhteytesi, työtilanteesi , onko ulkolaisia yhteyksiä yms.  ( myyn niitä 3.-sille osapuolille vaan en kerro sitä kuin pikkutekstissä jota ei kukaan jaksa onneksi lukea liian tarkkaan ; paina siis vaan ”hyväksyn kaikki evästeet” -kohtaa,  jotta kaikki toiminnot onnistuu kunnolla etkä Sinä jää jostain tärkeästä paitsioon )  ” .       Hei tällähän voi tienata !  (patentti on jo haettu,  ideaa ei saa kopioida ilman virallista lupaa ).

    PS tosiasiassa tuota tietojen kauppaamista  ei voi tietenkään patentoida, kun se on jo käytössä suunnilleen kaikilla sivustoilla, jotka on olevinaan maksuttomia.

    metsä-masa

    kuivakorpi: Oliko kysymys aseteltu aidon tietämättömyyden tuotos, vai saada keskustelu hyvää, turvallista ja lailla säädettyä mitta tapahtumaa sekoittamaan !

    Kovassa tukinosto kampanjassa on joskus käynyt niin, että sahuri ostaa sopivan leimikon yhteydessä myös harvennuksia samaan hintaan, eli leimikosta on vain yksi hinta. Uusi asia tuo salaliittoteoria ainakin täällä Väli-Suomessa, asia ei ole tullut missään vaiheessa esille, vaikka olen seurannut motoja niin kauan kun motomittaa on pidetty luovutusmittana.

    Minusta kaikkien merkittävien puun ostajien ja niiden urakoitsijoiden  toimintatapaan ei kyseinen toiminta kuulu !

    Timppa

    Leimikonkin vois kaiketi huutokaupata.  

    Näin sitä takavuosina tehtiinkin.  Tosin ei myyjän hyödyksi.  Joku osti leimikon kylläkin ensiksi.  Helsingissä Seurahuoneella käytiin kuulemma keskisuomalaisistakin tukkileimikoista kauppaa joskus 1900-luvun alussa.

    Meikäläisen puuhamaan kantatilan halkojen hakkuuoikeuden ostivat 1916 kaksi yksityishenkilöä, jotka möivät oikeutensa sitten eteenpäin eräälle yhtiölle.  Tarina ei toki kerro, millaista , että huutokauppaa tyypit kävivät.

    Kyllä nykyinen systeemi on mukava.  Tietää, että ostajan edustama yhtiö huolehtii hakkuista ja mahdollisista jälkiselvittelyistä.

    Anton Chigurh

    Tuttu puuntuottaja (1000+ hehtaaria), tosin maanviljelijä titteliltään, kertoi käyvänsä istumassa moton kopissa tarkkailemassa joka päivä hakkuun ajan. Sanoi kannattavan. Mikko Tiirola seurasi sitä keskustelua vierestä ja kommentoi: ”luottamus hyvä, kontrolli paras”

    Metsäkupsa

    Ei nykyään maanomistajaa enään huoli koppiin tarkkailemaan. Aikanaan minäkin tutun kuskin kanssa muutaman tunnin olin kopissa oppia ottamassa päivittäin ja samalla näki miltä sieltä käsin näytti.

    jees h-valta

    Nyt on ajat eri ja motosedät ei seuraa kaipaa. Joten antonin vanhat muistot kultaistettuna on edelleen voimissaan. Oli sitten puun hinnasta, telouksen hinnasta tai puukaupan tavoista kyse. Aika kattava setti siis, eli mielikuvilla mennään.

    Anton Chigurh

    Tuo keskustelu käytiin 2019 syksyllä Rautalammilla.

    Kivelänhanttu

    Arvelutti missä se raja on kun tein kaupan jossa oli avohakkuita ja harvennusta. Maton tekotaksa on parempi harvennuksella, tällöin kuskin edunmukaista on tehdä mahdollisimman paljon harvennusta metsänmyyjän tappioksi. Itse pyrin myymään päätehakkuut ja harvennuksella erikseen. On vain luotettava motokuskiin ei sitä voi tarkistaa mitenkään vaikka istuisi muotonsa mille listalleen puun pui.

    A.Jalkanen

    Etkö Kivelänhattu tiedä paljonko avohakkuu- ja harvennushakkuualueeltasi lähtee puuta, eli mistä määrästä tukkia ja kuitua olet tehnyt pystykaupan? Suunnilleen sama määrä ja arvo pitäisi löytyä lopputilityksestä, tai jos ei niin jonkinlainen selitys erotukselle. Yleensähän moton listoilta löytyy tieto siitä mikä lohko on kyseessä, eli yksi mittalista avohakkuusta ja toinen harvennuksesta.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 409)