Keskustelut Puukauppa Hakkuuhintojen valvonta

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 409)
  • Hakkuuhintojen valvonta

    On tulossa hakkuu tilalle, jossa on sekä harvennusta, että päätehakkuuta. Kaikki viereisiä kuvioita ja hakkuu suoritetaan kerralla talvella. Hakkuutavoille on eri yksikköhinnat. Miten voin valvoa ”etänä”, että päättehakkuulta kaikki tuleva puu hinnoitellaan kalliimmilla päätehakkuuhinnoilla. Tuli heti mieleen salaliitto, jossa aukot hakataan 80-90 prosenttisesti ja reunat vedetäänkin harvennushinnoin. Aukkohakkuut ovat osin huonohkolaatuisia ja harvennukset taas kohtuu vaihtelevia. Eli siirtymää halvemmille hinnoille olisi vaikea huomata. Pitääkö vain pyytää aukkojen hakkuu ensin ja pyrkiä paikalle toteamaan että rajausten mukaan on hakattu ja sen jälkeen vasta lupa harvennuksille?

  • Visakallo Visakallo

    Sehän tässä on kaikki nämä vuodet ihmetyttänyt, että Jovain kertoo tehneensä puukauppaa, mutta ei ole kertaakaan antanut meille yhtään numeroesimerkkiä. – Miksiköhän..?

    Tolopainen Tolopainen

    Sellufirmat on tukkien välittäjiä ja myyjät häviää, kun laatu pitää olla noissa välityspuissa korkeampi kuin, jos saha ostaa suoraan. Nimimerkillä kokemusta on. Kuidutkin menivät viime kaupassa UPM:n tehtaalle, vaikka ostaja oli Metsäliitto. Ei ole yhteistoiminta yhtiöiden välillä loppunut ja kilpailu on vähäistä. Kuvittelette vain että voitte ostajia kilpailuttaa.

    Visakallo Visakallo

    Kyllä silti kilpailuttaa kannatta, vaikka ostajat puita vaihtavat ja välittävät toisilleen. Sehän on aivan järkevää ja luonnollista. Puumarkkinoilla tilanteet vaihtuvat jatkuvasti ja nopeasti. – Se on sitä markkinataloutta.

    Nimetön

    Kalajokilaaksossa kaksi suurehkoa sahaa jolla kummallakin sahalla parrun, pikutukin, ja tukintarve vuodessa n.800000 kuutiota.  Kumpikin saha tekee  jatkuvasti vaihtokauppaa kolmen klusterin kans ja vielä kuitua on riittänyt vientiinkin ajoittaen. Aika huomattavista määristä kyse kun sellunkeittäjät ostaa vielä sahojen hakkeet ja purut.

    Jovain Jovain

    Luottamukseen menee vielä reilu vaihtokauppa, mutta jos puut menevät kolmansille osapuolille, josta ei tiedetä ei kerrota, laittaa jo epäilemään. Väittäisin kysymyksessä olevan metsänomistajan puilla käytävä kauppa.

    Harmaatalous on osa puukauppaa joka tapauksessa. Olikohan ostavan yhtiön tapoihin kuuluvaa tai tarkoitus, jos ei mene niin kuin on sovittu ja kaupat tehty. Sekin on mahdollista ja on todennäköisin vaihtoehto, että yhtiö saa puunsa mutta vähemmän.

    Totta valtaosa puukaupoista nauttii luottamusta, mutta sitten kun ei nauti, puunmyyjän rooli onkin mielenkiintoinen. Hän on epäluotettava, kykenemätön harhainen kuvitteellinen, mitä näitä ilmaisuja sitten onkaan.

    Imago haitta ainakin on todellinen. Se voi kohdistua tai kohdistetaan väärään henkilöön. Ei kannata mennä tällaisiin tupailtoihin.

    Tolopainen Tolopainen

    Sahojen ostomiehet on kieroja kuin korkkiruuvit yksi teki kuusitukeista mäntyjä toinen muutti kuvion rajoja, ei tule kauppoja jatkossakaan.

    Visakallo Visakallo

    Voisitko Jovain jo laittaa meille jonkun numeroesimerkin, josta selviäisi  puukaupparahan ja alvin liikkeet. Sanallisesti ne kun ei tahdo oikein aueta.

    jees h-valta

    Mitä Jovain taas tarkoitat: Olikohan ostavan yhtiön tapoihin kuuluvaa tai tarkoitus, jos ei mene kuin on sovittu ja kaupat tehty. Sekin on mahdollista ja on todennäköisin vaihtoehto, että yhtiö saa puunsa mutta vähemmän.

    Koita nyt selittää mitä yrität selittää!

    Erittäin samaa mieltä Visakallon kanssa, laita puukauppojasi näkösälle Jovain niin saamme sitten aivan konkretiaa sinun huikeista kokemuksistasi.

    Tolopainen Tolopainen

    Etelä-Suomessa aika iso osa puukaupasta on rahan pesua kuten Visakallo varmaankin tietääkin.

    Metsuri motokuski

    Vaihtokauppaa on aina ollut ja tulee olemaan. Eihän se metsänomistajalle kuulu mitä ostaja puillaan tekee. Sehän riittää että puut voi tarjouskilpailuttaa ja maksaja puille löytyy. Sen jälkeen ostaja voi ajaa kalikat vaikka hakkuriin.

    Olishan se outoa että metsänomistajan valvonta ylettyisi loppukäyttäjälle saakka. Ei taida missään kauppatavassa olla näin. Esimerkkinä voisi olla että saudit myydessään raakaöljyä valvoisivat mitkä niistä bensalitroista päätyisi suomen ja jonkun muun maan markkinoille. Aikamoinen sosialisti on tuosa jovainista kehkeytynyt.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 409)